صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

میقات مدیا

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۲۰:۳۵ - ۲۶ خرداد ۱۳۹۹ - 2020 June 15
کد خبر: ۴۶۲۲۶

قطعنامه ۳ کشور اروپایی علیه ایران در شورای حکام آژانس اتمی

یک رسانه آمریکایی می‌گوید شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در قطعنامه‌ای که پیش‌نویس آن توسط انگلیس، فرانسه و آلمان تهیه شده خواستار «همکاری کامل» ایران با تحقیقات آژانس شده است.

به گزارش راهبرد معاصر، یک رسانه آمریکایی مدعی شده سه کشور اروپایی طرف برجام با تنظیم قطعنامه‌ای از ایران خواسته‌اند کاملاً با تحقیقات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همکاری کند.

 

وبگاه شبکه خبری «بلومبرگ» نوشته این قطعنامه یک صفحه‌ای نخستین تذکر رسمی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ایران از سال ۲۰۱۲ به این سو است.

 

ساعاتی قبل‌تر، «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در یک نشست خبری ادعا‌هایی را علیه ایران مطرح کرده و مدعی شد تهران از اعطای دسترسی به ۲ سایت خودداری کرده است.

 

گروسی گفت: «برخی حوزه‌ها هستند که همکاری ما ادامه دارند و بعضی حوزه‌ها هستند که اختلاف داریم. اوضاع پیچیده‌ای است. امیدوارم بتوانیم عملکرد بهتری داشته باشیم.»

 

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارشی ماه پیش ضمن اذعان به اینکه در حال انجام بازرسی‌های بی‌سابقه از تأسیسات هسته‌ای اعلام‌شده ایران است گفت خواستار بازرسی از اماکنی است که ممکن است در آن‌ها در اوایل سال ۲۰۰۰ پژوهش‌هایی در مقیاس کوچک بر روی مواد هسته‌ای انجام شده است.

 

ادعایی که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مطرح کرده نخستین بار توسط رژیم صهیونیستی مطرح شده است.

 

کشور‌هایی اروپایی در این قطعنامه که احتمالاً از حمایت آمریکا برخوردار خواهد شد ادعا کرده‌اند: «اینکه ایران طی بیش از ۴ ماه از اعطای دسترسی‌های مندرج در پروتکل الحاقی به آژانس اتمی خودداری کرده موجب نگرانی‌های جدی است.»

 

«علی ربیعی»، سخنگوی دولت ایران امروز در نشست خبری ادعا‌ها علیه ایران را رد کرد و گفت: «از اعضای شورای حکام انتظار داریم استقلال این شورا را در مقابل قلدری آمریکا حفظ کنند.» او همچنین تأکید کرد برنامه هسته‌ای ایران «شفاف‌ترین برنامه هسته‌ای در جهان است.»

 

این قطعنامه در نشست شورای حکام که چند روز دیگر برگزار می‌شود ارائه می‌شود و ممکن است به اتفاق آرا به تصویب رسیده و یا در میان ۳۵ عضو شورای حکام به رأی گذاشته شود./فارس

نظر شما