صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۱۸:۳۶ - ۱۸ تير ۱۳۹۹ - 2020 July 08
کد خبر: ۴۹۷۵۹

رد اعتراض یک وکیل به آزمون مرکز وکلای قوه قضائیه

هیأت تخصصی اداری و امور عمومی دیوان عدالت اداری طی دادنامه‌ای اعتراض یکی از وکلای کانون نسبت به آگهی آزمون مرکز وکلای قوه قضائیه را رد کرد.

به گزارش راهبرد معاصر، مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه در راستای احیای حقوق عامه و تکلیف قانونی خود، مبادرت به جذب وکیل در سال ۱۳۹۸ کرد که با واکنش کانون‌های وکلا مواجه شد.

 

این رویه توسط کانون های وکلا بی‌سابقه نبوده و در سال ۹۶ نیز تعدادی از وکلای کانون و برخی از صاحب‌منصبان کانون وکلای مرکز در دیوان عدالت اداری اقدام به طرح شکایت کردند که این شکایت از سوی دیوان عدالت اداری رد شده بود.

 

مجددا یکی از وکلای کانون نسبت به آگهی آزمون مرکز وکلای قوه قضائیه که مبتنی بر آیین‌نامه جدید تنظیم شده بود و فرآیندی نوین در خصوص جذب وکیل را دارا بود، اعتراض کرد؛ اما هیأت تخصصی دیوان عدالت اداری طی دادنامه‌ای کلیه‌ی موارد اعتراضی را رد کرد.

 

به موجب این دادنامه، شرکت سربازان وظیفه، افرادی که دفترچه اعزام به خدمت را ارسال کرده‌اند و دانشجویان سال آخر در آزمون وکالت مرکز وکلای قوه قضائیه مجاز شد.

 

در قسمتی از رأی هیأت تخصصی اداری و امور عمومی آمده است؛ مطابق بند (چ) ماده ۸۸ قانون برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مصوب ۹۵.۱۲.۱۴ مجلس شورای اسلامی، قوه قضائیه، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، کانون وکلای دادگستری، کانون کارشناسان رسمی، مرکز وکلا و کارشناسان قوه قضائیه مجاز به صدور پروانه وکالت و برگزاری آزمون و مکلف به رعایت سهمیه ایثارگران شده است. بنابراین اجازه مرکز منحصر به صدور مجوز تأسیس مؤسسه مشاوره نیست و برگزاری آزمون وکالت خارج از حدود اختیارات نمی باشد.

 

با عنایت به مواد ۳ و ۴ و ۵ آیین نامه اجرایی مبنی بر تجویز برگزاری آزمون و اخذ هزینه آزمون و تعیین شرایط پذیرش کارآموز و صدور پروانه موضوع بندهای هـ-۵ و هـ-۸ آگهی منتشره آزمون وکالت سال ۱۳۹۸ و بند ۶ اطلاعیه ثبت نام آزمـون که مـورد شکایت قـرار گرفته خلاف قـوانین موضـوعه نبوده لذا مستنداً به بند (ب) ماده ۸۴ قانون تشـکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب ۱۳۹۲ رأی به رد شکایت صادر می‌شود. این رأی ظرف بیست روز از تاریخ صدور، از سوی رئیس دیوان عدالت اداری یا ۱۰ نفر از قضات دیوان قابل اعتراض است.

 

۱۵ تیرماه سال جاری بود که معاون اول قوه قضاییه در برنامه بدون توقف با تاکید بر لزوم دسترسی راحت مردم به عدالت بیان کرد: الان یک مرکز وکلا و یک کانون وکلا داریم. در سال قبل تعداد زیادى از حقوقدانان که آمادگى داشتند و مى توانستند تحت عنوان وکالت به میدان بیایند، براى آن ها آزمونى برگزار شد.

 

معاون اول قوه قضاییه اظهار کرد: سال گذشته مرکز وکلا این کار را کرد و آزمون برقرار شد و کانون وکلا هم انتخابات برگزار کرد و تعدادى را جذب کرد. وقتى وکلا بیشتر باشند دسترسى راحت تر است و هزینه پایین تر مى آید. در سند تحول ما، یکى از اولویت ها خدمت سریع تر و آسان تر به مردم است.

 

منبع: فارس

برچسب ها
مطالب مرتبط
نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: