صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

میقات مدیا

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

  • ۱۶:۵۳
  • سه‌شنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۳
  • Tuesday 14 May 2024
تاریخ انتشار: ۱۸:۲۱ - ۰۲ شهريور ۱۳۹۹ - 2020 August 23
کد خبر: ۵۶۰۲۷

تعیین مبنای محاسبه تخفیف صندوق دارا دوم

مبنای محاسبه تخفیف صندوق دارا دوم در جلسه امروز هیات وزیران تعیین شد.  

به گزارش راهبرد معاصر مبنای محاسبه تخفیف صندوق دارا دوم  در جلسه امروز هیات دولت تعیین شد . بر اساس تصمیم هیات دولت مبنای محاسبه قیمت برای اعمال تخفیف برای سهام قابل واگذاری قیمت پایانی روز قبل معاملاتی قبل از شروع پذیره نویسی صندوق است.

 

 

ظرفیت ۱۳ میلیون نفری «دارا دوم»

صندوق «دارا دوم» پس از کش‌وقوس‌های فراوان روز چهارشنبه پنجم شهریور ماه در هفته دولت تشکیل خواهد شد. این صندوق در قالب ۴ شرکت از جمله پالایش نفت تهران، پالایش نفت اصفهان، پالایش نفت تبریز و پالایش نفت بندرعباس ۴ روز دیگر عرضه می‌شود. با این حال مقامات سازمان خصوصی‌سازی حاضر به ارائه توضیح درخصوص جزئیات و فرآیند اجرایی این عرضه به «دنیای‌اقتصاد» نشدند.

این سازمان درگیری تمام‌عیاری با وزارت نفت طی چند وقت اخیر داشت و بار‌ها این وزارتخانه را به همکاری نکردن در عرضه دارا دوم متهم کرد. در حالی که نخستین صندوق ETF دولتی موسوم به «دارا یکم»، شامل ۳ بانک و ۲ شرکت بیمه‌ای، با سقف مشارکت ۲ میلیون تومانی عرضه شده بود، فرهاد دژپسند وزیر اقتصاد از تعیین سقف ۵ میلیون تومانی خرید، در عرضه دارا دوم، برای تمام دارندگان کارت ملی خبر داده است. محاسبات آماری «دنیای‌اقتصاد» حاکی از این است که سقف مشارکت سهامداران (در صورت اختصاص ۵ میلیون تومانی به هر کد ملی) در دومین عرضه دولتی بزرگ سال به ۱۲ میلیون و ۹۱۱ هزار نفر خواهد رسید.

 

خرید و نگهداشت سهام بنیادی در سبد (پرتفوی) سرمایه‌گذاران به‌طور معمول مورد تایید و تاکید کارشناسان بازار سرمایه قرار دارد. بررسی ۴ شرکت موجود در این صندوق نشان از شرایط مساعد از لحاظ قیمتی در شرایط فعلی خواهد داشت. از طرفی ارائه تخفیف دولتی به خریداران نیز می‌تواند موجب افزایش جذابیت دارا دوم شود. هر چند میزان ارزندگی این صندوق بر عموم سرمایه‌گذاران پوشیده نیست و اکثر صاحب‌نظران اقتصادی پیش‌بینی از عرضه‌ای موفق دارند اما دولت و متولیان بازار سرمایه نیز باید سیاست‌گذاری‌‌های جدید معاملاتی را متناسب با جریان نقدینگی تازه ورودی به این بازار در نظر بگیرند و برای توسعه و تعمیق بخش مولد اقتصادی گام بردارند.

 

صندوق ۶۴ هزار میلیارد تومانی

محاسبه ارزش روز شرکت‌های موجود در صندوق «دارا دوم» نشان می‌دهد شرکت پالایش نفت تهران ۲۶ هزار و ۴۴۹ میلیارد تومان، پالایش نفت اصفهان ۲۶ هزار و ۵۸۶ میلیارد تومان، پالایش نفت تبریز ۷ هزار و ۶۴۹ میلیارد تومان و پالایش نفت بندرعباس نیز در رقم ۲۰ هزار و ۷ میلیارد تومان محاسبه می‌شود. در صورتی که ارزش روز ۴ شرکت را به‌طور مجزا با احتساب رقم ۲۰ درصدی تخفیف دولتی به خریداران در نظر بگیریم شتران ۲۱ هزار و ۱۵۹ میلیارد تومان، شپنا ۲۱ هزار و ۲۶۹ میلیارد تومان، شبریز ۶ هزار و ۱۱۹ میلیارد تومان و شبندر ۱۶ هزار و ۵ میلیارد تومان ارزش‌گذاری می‌شود. بر اساس این گزارش، در مجموع خالص ارزش دارایی (NAV) صندوق «دارا دوم»، برمبنای آخرین قیمت تابلوی بورس در هفته قبل، ۶۴ هزار و ۵۵۴ میلیارد تومان محاسبه می‌شود. بر این اساس در صورت اعمال تخفیف ۲۰ درصدی و اختصاص ۵ میلیون تومان سهم به هر کد ملی، برای فروش تمام سهام مذکور به مشارکت ۱۲ میلیون و ۹۱۱هزار نفر نیاز است.

 

صندوق دارا دوم را چگونه بخریم؟

 

«حسن قالیباف اصل» در خصوص عرضه صندوق سرمایه‌گذاری دارا دوم گفت: سازمان بورس و اوراق بهادار مجوزهای لازم برای عرضه این صندوق را صادر کرده و ‌طبق برنامه‌ریزی‌ها، عرضه به موقع انجام می‌شود.

 

وی با اشاره به اینکه عرضه این صندوق عمومی است و از طریق درگاه‌های بانکی و بازار سرمایه انجام می‌شود، افزود: افراد با کد ملی هم می‌توانند صندوق دارا دوم را که مشتمل بر سهام شرکت‌های پالایشی است، خریداری کنند البته، تعیین قیمت واحدهای این صندوق توسط هیات دولت در حال بررسی است.

 

 

قالیباف صندوق دارا سوم را در دستور کار دانست و ادامه داد: البته درخواستی هنوز از سوی سازمان خصوصی‌سازی به سازمان در این زمینه ارسال نشده، اما این موضوع در دست پیگیری است.

 

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار جلسه امروز شورای عالی بورس را در راستای حمایت از بازار عنوان کرد و گفت: امروز در مورد سهام عدالت در شورای عالی بورس بررسی‌هایی انجام و قرار شد تا از اعتبارات کافی برای خرید سهام عدالت استفاده شود. سهام عدالت جزو سهام مهم و شرکت‌های بزرگ بازار است، ضمن اینکه قرار شد تا معاملات سهام عدالت به طور بلوکی توسط کارگزاری‌ها و نهادهای مالی انجام شود. بنابراین این سهام دیگر به صورت کد در بورس معامله نمی‌شود.

 

 

بازار تابع عرضه و تقاضا است

 

قالیباف در خصوص شرایط منفی بازار طی چند روز اخیر اظهار کرد: وضعیت بازار همواره تابع عرضه و تقاضاست. سرمایه‌گذاران باید بدانند که همیشه بازار صعودی نیست، بلکه قیمت‌ها از متغیرهای ‌موجود و اخبار و واقعیت‌های روز تاثیر می‌گیرد و این بازار همواره با ریسک همراه است.

 

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار تاکید کرد: تصمیمات اخیر شامل بازگشت ساعت معاملات، افزایش حدنصاب در صندوق‌های با درآمد ثابت به ۱۵ درصد و افزایش حد اعتباری کارگزاری‌ها با توجه وضعیت‌ روز ‌و در جهت تقویت بخش تقاضا انجام شد، البته در حال بررسی برای افزایش و ارتقای سیستم معاملات و رفع کندی آن نیز هستیم.

 

وی همچنین اجرای سهام شناوری را مناسب دوران رونق دانست و عنوان کرد: در شرایط فعلی، عرضه ای در این راستا انجام نخواهد شد.

 

 

رئیس سازمان بورس تصریح کرد: بازار سرمایه همچنان توانایی صعود دارد ولی هرچقدر این افزایش با شیب ملایم‌تری صورت بگیرد، مناسبتر است. در چند هفته گذشته با وجود ریزش در بازار، متغیرهای بنیادی بازار تغییری نکرده است.

 

وی به سرمایه‌گذاران توصیه کرد: مازاد دارایی خود را به بازار وارد کنند، بازار سرمایه بازاری ‌است که سرمایه‌گذار باید در آن حوصله داشته و صبر پیشه کند و در نظر داشته باشد که بازده‌ بازار سرمایه‌ در بلند مدت بیشتر از بازارهای دیگر است.

نظر شما