صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۱۷:۵۹ - ۱۴ آذر ۱۳۹۹ - 2020 December 04
کد خبر: ۶۹۲۳۹

ارزش صندوق پالایشی یکم/ دارا دوم امروز جمعه 14 آذر 99

ارزش پالایشی یکم در پایان معاملات این هفته با کاهش 6.66 درصد همراه بود.

به گزارش راهبرد معاصر ارزش پالایشی یکم در پایان معاملات این هفته منتهی به جمعه 14 آذر کاهش بافت. قیمت هر واحد صندوق پالایشی یکم به 10 هزار و 617 تومان رسید.

 

در معاملات چهارشنبه  پالایشی یکم 8 میلیون سهم به ارزش 86 میلیارد و 500 میلیون ریال در 412 هزار و 857 نوبت داد و ستد شد. همچنین قیمت ابطال هر واحد صندوق (NAV ابطال) بر پایه خالص ارزش دارایی‌های 104.439 ریال ثبت شد.

 

 

قیمت صندوق پالایشی یکم متشکل از 4 نماد پالایشی است و با توجه به استقبال نسبتا خوبی که در زمان عرصه ETF دوم از آن شده است، پس از آن که صندوق پالایشی یکم در بورس قابل معامله شود، به احتمال زیاد طرفداران خرید و فروش و معامله صندوق پالایشی یکم در بورس زیاد خواهد بود. از همین رو است که قیمت صندوق پالایشی یکم در بورس اهمیت زیادی دارد. در ادامه قیمت صندوق پالایشی یکم در بورس را بخوانید. ارزش پالایشی یکم در بورس در زیر بررسی شده است. ارزش پالایشی یکم در بورس امروز جمعه ۱۴ آذر ۹۹ را در ادامه خبر راهبرد معاصر بخوانید.

 

 

 

نماد های پالایشی هم امروز به مانند کلیت بازار پر عرضه معامه شدند و جملگی آن ها با صف فروش رو به رو شدند. صف های فروشی که بیشتر ناشی از هیجان است تا دلیل و منطق بورسی در ادامه برای اطلاع از ارزش سهام پالایشی یکم و اطلاع از نکات مهم در خصوص شرکت پالایش یکم یا دارا دوم ( ای تی اف ETF دوم ) در بازار بورس با ما همراه باشید.

 

 

 

 

در بسته خبری امروز ارزش صندوق پالایشی یکم ، قیمت های هر سهم سهام دولتی و ارزش پالایشی یکم را آنالیز کرده و بررسی های صورت گرفته را به مخاطبان ارائه می کند. در این خبر ارزش صندوق پالایشی یکم/ دارا دوم امروز جمعه ۱۴ آذر را می خوانید.

 

دومین صندوق قابل معامله دولتی از ابتدا حاشیه های زیادی داشت و مدیریت صندوق پالایش یکم باعث اختلافاتی بین وزارت نفت و اقتصاد شد, از این رو ارزش “دارا دوم” را می توان در جدول زیر مشاهده کرد.

 

 

پالایشی یکم را بفروشیم یا نه؟

 

 ذیره‌نویسی دومین صندوق ETF دولت بعد از کلی حاشیه از ۵ شهریورماه امسال آغاز شد و این پذیره‌نویسی تا ۳۰ شهریورماه امسال ادامه داشت. دومین صندوق ETF دولت شامل سهام باقی‌مانده دولت یا شرکت‌های دولتی در شرکت پالایش نفت تبریز (شبریز)، پالایش نفت بندرعباس (شبندر)، پالایش نفت اصفهان (شپنا) و پالایش نفت تهران (شبندر) بود.

 

هر شخص می‌توانست ۵۰۰ واحد از این صندوق را به قیمت هر واحد ۱۰ هزار تومان و در مجموع ۵ میلیون تومان خریداری کند.

 

 

بعد از مدت‌ها چشم انتظاری خریداران واحدهای صندوق پالایشی یکم برای بازگشایی و آزاد شدن معاملات واحدهای این صندوق، سرانجام در ۱۱ آذرماه بود که معاملات ثانویه واحدهای این صندوق آغاز شد.

 

در ابتدای معاملات، این نماد توانست با ۱۹ درصد رشد در قیمت ۱۱۹۰۰ تومان بازگشایی شود اما در نهایت قیمت پایانی هر واحد از پالایشی یکم با رشد ۱۳.۷۴ درصدی نسبت به زمان عرضه ۱۱ هزار و ۳۷۴ تومان بسته شد تا ارزش ۵۰۰ واحد از دومین ETF دولتی به ۵ میلیون ۶۸۷ هزار تومان افزایش پیدا کند.

 

در روز دوم معاملات پالایشی یکم قیمت پایانی هر واحد از پالایشی یکم با افت ۶.۶۶ درصدی نسبت به روز قبل ۱۰ هزار و ۶۱۷ تومان معامله شد تا ارزش ۵۰۰ واحد از دومین ETF دولتی به ۵ میلیون ۳۰۸ هزار و ۵۰۰ تومان کاهش پیدا کند.

 

این روند کاهشی قیمت پالایشی یکم حالا این پرسش را برای سهامداران آن مطرح کرده است که واحدهای خریداری شده را بفروشند یا نگه دارند؟

پالایشی یکم را نگه داریم یا بفروشیم؟

محمد بامودت تحلیلگر و کارشناس بازار سرمایه و مدیر سبد مجموعه تحلیلگر امید گفت: به منظور تحلیل شرایط صندوق پالایش یکم چند نکته مهم را می‌توان در نظر داشت. نکته اول، سبد سهامی مربوط به این ETF دولتی است. سهام پالایشگاهی به دلیل ماهیت عملیاتی خود و تاثیرپذیری زیاد از تصمیمات قانونگذار با ریسک بالایی در عملیات خود مواجه هستند و سابقه این گروه نیز بیانگر نوسانات شدید سود یا زیان‌سازی و در نتیجه نوسانات شدید قیمتی بوده است. نکته دوم، شرکت‌های این گروه عمدتا از فناوری روز دنیا بی‌بهره بوده و با توجه به تحریم‌ها نتوانسته‌اند با استانداردهای روز پالایشگاه‌های دنیا خود را تطبیق بدهند. نکته سوم، از منظر ارزش جایگزینی نیز واحدهای این صندوق علی رغم ریسک هایی که گفته شد با نسبت‌های قابل توجهی از خالص ارزش دارایی‌ها معامله می‌شوند.

وی افزود: به علاوه موضوع ساختار سهامداری این شرکت‌ها نیز مطرح می‌باشد و علی رغم خوشبینی ایجاد شده در ارتباط با حمایت‌های خاص از سهام پالایشی در واقعیت سهامداری دولتی در این گروه سبب محدودیت در حمایت از سهم می‌شود، چنان که در ریزش اخیر یا در ریزش سال ۹۲ بورس، این گروه یکی از بدترین گروه‌های بورسی بوده‌اند. به طور طبیعی انتظار نمی‌رود سهامدارانی مانند پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی و شرکت‌های سرمایه‌گذاری سهام عدالت استانی در نقش خریدار این سهام ظاهر شوند. بامودت ادامه داد: موضوع دوم ساختار این شبهه ETF دولتی است. عدم معامله فعال در این صندوق بیش از هر چیز این صندوق را به شرکت‌های سرمایه‌گذاری نزدیک می‌کند که به طور معمول در دامنه ۷۰ تا ۸۰ درصد خالص ارزش دارایی‌ها معامله می‌شوند.

 

این تحلیلگر بازار سرمایه اظهارکرد: لذا انتظار می‌رود پالایش یکم نیز مانند دارایکم در همین حدود معامله شود. در نهایت سهامداران باید به این موضوع توجه کنند آنچه که سبب رشد قیمتی سهام موجود در ETF ‌های دولتی در ماه‌های گذشته شد در واقع حمایت یا خرید واقعی دولت یا ارگان‌های وابسته به دولت در بازار نبود، بلکه خوش بینی افراد حقیقی سبب رشد این سهام شد و این موضوع الزاما تکرارپذیر نخواهد بود. شاهد این مدعا سهم عمده معاملات حقیقی در کلیت بازار طی ماه‌های اخیر است. هم چنین در مورد صندوق پالایش یکم نیز دو روز پس از بازگشایی در حالی که بالغ بر ۱۱۶ میلیون برگ سهم معامله شده است سهم خالص خرید حقوقی تنها ۴ میلیون سهم بوده است.

 

وی در پایان گفت: بازار سهام ظرفیت‌ها و موقعیت‌های سرمایه‌گذاری فراوانی دارد که در مقایسه با وضعیت این صندوق وضعیت بهتری را دارند، لذا پیشنهاد می‌شود سرمایه‌گذاران به صندوق‌ها یا سهامی که بازدهی مورد انتظار و ریسک مطلوب تری دارند وزن بیشتری را اختصاص بدهند.

 

 

 

 

 

 

 

 

مطالب مرتبط
نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: