صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۱۷:۲۱ - ۲۷ بهمن ۱۳۹۹ - 2021 February 15
کد خبر: ۷۷۶۳۸

ارزش صندوق پالایشی یکم/ دارا دوم امروز دوشنبه 27 بهمن

در پایان معاملات امروز ارزش صندوق پالایشی یکم - دارا دوم امروز دوشنبه 27 بهمن مشخص شد و آنالیزها توسط کارشناسان نشان میدهد که هر واحد از پالایش یکم با کاهش 3.33 درصدی معامله شد.

راهبرد معاصر در بسته خبری امروز ارزش صندوق پالایشی یکم ، قیمت های هر سهم سهام دولتی و ارزش پالایشی یکم را آنالیز کرده و بررسی های صورت گرفته را به مخاطبان ارائه می کند. در این خبر ارزش صندوق پالایشی یکم/ دارا دوم امروز دوشنبه 27 بهمن را می خوانید.

نماد های پالایشی هم امروز به مانند کلیت بازار پر عرضه معامه شدند و جملگی آن ها با صف فروش رو به رو شدند. صف های فروشی که بیشتر ناشی از هیجان است تا دلیل و منطق بورسی در ادامه برای اطلاع از ارزش سهام پالایشی یکم و اطلاع از نکات مهم در خصوص شرکت پالایش یکم یا دارا دوم ( ای تی اف ETF دوم ) در بازار بورس با ما همراه باشید.

 

ارزش امروز صندوق پالایشی یکم

شاخص بورس امروز دوشنبه 27 بهمن ماه با افت 7 هزار واحدی همراه بود و هر واحد از پالایش یکم با افت 3.33 درصدی نسبت به روز معاملاتی گذشته 9 هزار و 605 تومان معامله شد تا ارزش 500 واحد آن به 4 میلیون 802 هزار و 500 تومان کاهش پیدا کند. همچنین قیمت ابطال هر واحد صندوق (NAV ابطال) بر پایه خالص ارزش دارایی‌های 7.575 تومان ثبت شد.

 

این درحالی است که در زمان پذیره نویس صندوق پالایش یکم هر واحد این صندوق به قیمت 10 هزار تومان به فروش رسید و متقاضایان برای خرید 500 واحد سهام این صندوق مبلغ 5 میلیون تومان پرداخت کردند.

 

همچنین در بین نمادهای این صندوق نماد شبریز (پالایش نفت تبریز) افت 1.31 درصدی و شبندر (شرکت پالایش نفت بندر عباس) رشد 4.74 درصدی را تجربه کردند و نمادهای شپنا (پالایش نفت اصفهان) و شتران (شرکت پالایش نفت تهران) به ترتیب 0.75 و 1.42 درصد افت داشتند.

 

با توجه به اینکه نمادهای زیر مجموعه پالایش یکم در صف خرید قفل نشده اند ، این صندوق با حباب قیمت 30٪ همراه است ، اما در روزی که پالایش یکم از محدوده ضرر خارج می شود ، عرضه افزایش می یابد و صندوق رشد متوقف می شود و دوباره به زیر 10 هزار تومان می رسد.

 

ارزش “دارا دوم” هر کدام از نمادهای پالایش یکم را می توان در جدول زیر مشاهده کرد:

 
نام  سهام

ارزش پالایش یکم

(ریال)

میزان تغییرات نسبت

به روز قبل

قیمت تخفیفی هر سهم

(ریال)

شبندر  25,610 4.74% 27520
شبریز  27,860 1.31% 30200
شپنا  13,300 0.75% 24430
شتران  9,690 1.42% 25130
 
 

عرضه ETFها باید پیگیری شود

معاون وزیر امور اقتصاد و دارایی با اشاره به نحوه واگذاری‌ها در بورس اظهار کرد: عرضه ETFها باید پیگیری شود.

عباس معمارنژاد در مراسم تودیع و معارفه رییس سازمان بورس با تاکید بر اینکه جایگاه بازار سرمایه در سال جاریی نسبت به متوسط سه سال گذشته تغییر زیادی داشته است، گفت: نقش بازار سرمایه در تامین مالی کشور در این ۱۰ماه به ۲۲درصد افزایش و نقش بازار پول به ۶۸درصد کاهش یافته است.

وی با بیان اینکه‌ موضوعات غیرفنی روی بازار سرمایه تاثیرگذار است، اظهار کرد: هر تصمیمی درمورد قیمت گذاری دستوری، نرخ ارز، محدودیت صادرات و واردات و... روی بازار سرمایه تاثیرگذار است و باید در سیاست کلان نیم‌نگاهی به این بازار داشته باشیم.

معمارنژاد با اشاره به‌ نحوه واگذاری در بازار سرمایه گفت: با ETFها سهام به جای یک یا دو نفر به پنج میلیون نفر فروخته شد.جدا از اینکه درحال حاضر دارایکم و ‌پالایشی یکم چه قیمتی دارند، عرضه این صندوق‌ها باید پیگیری شود.

 

زمان مشخصی برای عرضه دارا سوم اعلام نمی‌شود

حسن روحانی، رییس جمهور در جلسه هیات دولت که در تاریخ ۲۳ مهر برگزار شد، اعلام کرد: دولت با واگذاری باقیمانده سهام در بانک‌های ملت، تجارت و صادرات در قالب صندوق سرمایه‌گذاری قابل معامله (ETF) دارا سوم موافقت کرد و بر این اساس، سقف سرمایه‌گذاری هر شخص حقیقی در صندوق یاد شده ۵۰ میلیون ریال تعیین شد.

همچنین میزان تخفیف واگذاری سهام دولت در صندوق سرمایه‌گذاری قابل معامله (ETF) واسطه‌گری مالی دارا سوم، شامل باقی‌مانده سهام دولت در بانک‌های ملت، تجارت و صادرات ایران به میزان ۲۰ درصد تعیین شد.

با توجه به حتمی‌شدن عرضه سهام بانکی‌ها از طریق صندوق سرمایه‌گذاری قابل معامله (ETF)، زمان عرضه آن در هاله‌ای از ابهام قرار دارد که در این زمینه عباس معمارنژاد، معاون امور بیمه و بانک و شرکت‌های دولتی وزیر اقتصاد درباره زمان عرضه باقی‌مانده سهام بانکی‌ها از طریق صندوق ETF به بازار سرمایه گفت: تا زمانی که شرایط بازار سرمایه به ثبات نرسد، هیچ برنامه‌ای را برای عرضه باقی‌مانده سهام بانکی‌ها از طریق صندوق‌های ETF به بورس نداریم.

وی ادامه داد: اکنون نمی‌توان هیچ زمان مشخصی را برای این عرضه اعلام کرد و باید در انتظار تثبیت معاملات بازار سهام بود.

در قانون بودجه سال ۹۹ کل کشور، واگذاری سهام شرکت‌های دولتی در قالب سه صندوق سرمایه‌گذاری قابل معامله (ETF) در دستور کار قرار گرفت که این تصمیم به دلیل همکاری دولت، سازمان بورس و سازمان خصوصی‌سازی با موفقیت همراه شد.

نخستین مرحله از پذیره‌نویسی صندوق قابل معامله دولتی (ETF) به نام «صندوق واسطه گری مالی یکم» (دارا یکم) که شامل سهام بانک ملت، بانک تجارت، بانک صادرات و بیمه‌های البرز و اتکایی امین بود، از اواسط اردیبهشت ماه آغاز و تا پایان اردیبهشت ماه ادامه داشت. در پایان زمان پذیره‌نویسی اعلام شد که سه میلیون و ۴۸۱ هزار نفر از سرمایه‌گذاران در پذیره‌نویسی این صندوق مشارکت کردند.

دومین مرحله از پذیره‌نویسی صندوق قابل معامله دولتی ETF که متعلق به سهام پالایشی (پالایش نفت تهران، پالایش نفت اصفهان، پالایش نفت تبریز و پالایش نفت بندرعباس) بود با نام «صندوق پالایشی یکم» (دارا دوم) در اوایل شهریور ماه انجام شد، تعداد مشارکت سرمایه‌گذاران در این پذیره‌نویسی بیش از سه میلیون و ۵۲۸ هزار نفر و ارزش آن رقمی حدود ۱۳ میلیارد و ۲۴۰ میلیون تومان بود.

در ابتدا قرار بود سومین مرحله از پذیره‌نویسی این صندوق با سهام خودرویی و فلزی‌ها (سایپا، ایران خودرو، فولاد مبارکه اصفهان و ملی صنایع مس ایران) در اواخر پاییز انجام شود، اما در چند روز گذشته تصمیم‌های جدیدی در این زمینه اتخاذ و اعلام شد که باقی‌مانده سهام بانکی‌ها در قالب دارا سوم به بازار عرضه خواهد شد.

 

پالایشی یکمی ها چقدر در ضرر هستند؟

این درحالی است که در زمان پذیره نویس صندوق پالایش یکم هر واحد این صندوق به قیمت 10هزار تومان به فروش رسید و متقاضایان برای خرید 500 واحد سهام این صندوق مبلغ 5 میلیون تومان پرداخت کردند و هنوز چیزی در حدود 25 درصد در ضرر هستند.

نمادهای پالایشی امروز چگونه معامله می شوند؟

در آغاز معاملات امروز نمادهای پالایشی با افزایش تقاضا مواجه بودند و همگی در سقف قیمت روزانه معامله می شدند اما به یکباره هیجان فروش و جو منفی در بازار حاکم شد و پالایشی ها هم از سقف قیمت فاصله گرفتند باید منتظر ماند دید بازار تا پایان معاملات امروز به کدام سمت و سو می رود.

 

نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: