صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۱۴:۵۰ - ۱۱ اسفند ۱۳۹۹ - 2021 March 01
کد خبر: ۷۹۲۴۵

رونویسی واعظی از روحانی در اعتراف به نقش دولت در گرانی ارز +عکس

اعتراف واعظی به دست داشتن دولت در افزایش نرخ ارز، مطلب جدیدی نیست بلکه حسن روحانی پیش از رئیس دفترش، به این موضوع اشاره کرده بود.

به گزارش راهبرد معاصر - محمود واعظی رئیس دفتر روحانی روز هشتم اسفند از نقش داشتن دولت در افزایش نرخ ارز سخن گفت.

 

بر اساس گزارشی که خبرگزاری دولتی ایسنا منتشر کرد، واعظی با تاکید بر اینکه از نظر اقتصادی نرخ ارز ایران ۲۵ یا ۲۷ هزار تومان نیست، گفت: ما این کار را کردیم تا بتوانیم اقتصاد کشور را اداره کنیم تا امروز دشمنان بگویند که فشار حداکثری شکست خورده و آن‌ها به دنبال حل مسائل هستند و امروز ایران از موضع قدرت است.

 

 

اظهارات واعظی با واکنش‌های زیادی مواجه شد چراکه اعتراف مهمی بود که نشان می‌داد دولت در افزایش نرخ ارز دست داشته است.

 

پس از واکنش‌های گسترده به اعتراف واعظی به نقش داشتن دولت در گرانی ارز، دفتر ریاست جمهوری سخنان واعظی را تکذیب کرد و انتشار آن را کار رسانه‌های جناحی منتقد دولت دانست.

 

این در حالی است که همانطور که اشاره شد خبر سخنان واعظی را خبرگزاری دولتی ایسنا منتشر کرد و این خبر همچنان هم در این سایت وجود دارد.

نکته مهمی که وجود دارد این است که اعتراف واعظی به دست داشتن دولت در افزایش نرخ ارز، مطلب جدیدی نیست بلکه حسن روحانی پیش از رئیس دفترش، به این موضوع اشاره کرده بود که اگر دولت بخواهد می‌تواند نرخ ارز را پایین بیاورد اما فعلا نمی‌خواهد.

 

۶ شهریور ۱۳۹۷ که قیمت دلار در بازار حدود ۱۱۰۰۰ تومان بود روحانی در جلسه سؤال نمایندگان مجلس، مدعی شد که اگر به بانک مرکزی دستور بدهد طی ۲ هفته نرخ ارز به قیمت سال ۱۳۹۶ یعنی کمتر از ۴۰۰۰ تومان بازمی‌گردد.

 

روحانی اضافه کرد: دولت کار احتیاطی برای ماه‌های آینده و سال‌های آینده انجام می‌دهد. این احتیاط دولت است که این کار را می‌کند و الا اگر بخواهیم ارز را مثل گذشته و مثل پارسال کنیم، اگر الآن به رئیس بانک مرکزی بگویم مثل شهریور پارسال عمل کن، شما بدانید در مدت دو هفته قیمت ارز کاهش می‌یابد به قیمت پارسال، اما به رئیس بانک مرکزی گفتم که حق استفاده از ذخایر بانک مرکزی را ندارید.

 

۱۰ مرداد ۱۳۹۸ هم که قیمت دلار حدود ۱۲۰۰۰ تومان بود، روحانی دوباره ادعای توان دولت برای کاهش فوری قیمت ارز را مطرح کرد و گفت: ما بر مبنای اینکه در این توافقات به نتیجه نمی‌رسیم عمل می‌کنیم. ما همین الآن می‌توانیم قیمت دلار را پایین‌تر بیاوریم اما بر مبنای احتیاط آینده بلندمدت قدم به قدم گام برمی‌داریم.

 

مواضع روحانی و واعظی نشان می‌دهد که دولت در افزایش نرخ ارز نقش داشته است. از لحاظ اقتصادی هم مشخص است که دولت از گرانی ارز در سه سال اخیر سود برده است. دولت توانسته ارزهایی را که از صندوق توسعه ملی استقراض کرده با ارز نیمایی که نزدیک به نرخ آزاد است به فروش برساند و بخش زیادی از کسری بودجه خود را به برکت دلار گران، جبران کند./ مشرق

نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: