صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

  • ۱۵:۰۳
  • پنجشنبه ۲۴ شهريور ۱۴۰۱
  • Thursday 15 September 2022
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۳ - ۲۷ اسفند ۱۳۹۹ - 2021 March 17
کد خبر: ۸۱۰۸۶
تعداد نظرات: ۱ نظر

پرداخت یارانه کرونا در فروردین ۱۴۰۰ ادامه می‌یابد؟

پرداخت یارانه کرونا در سال ۱۴۰۰ نیز ادامه دارد یا خیر. آیا یارانه کرونا برای اقشار آسیب دیده از کرونا ادامه می‌یابد یا اسفندماه ۹۹ آخرین یارانه کرونایی بوده است؟

به گزارش راهبرد معاصر؛ پرداخت یارانه کرونا در سال 1400در هاله ای از ابهام قرار دارد. با شیوع گسترده کرونا در کشور بسیاری از مشاغل با سختی های زیادی روبرو شدند و بسیاری از کارگران و نیروهای کار شغل خود را از دست دادند. دولت نیز برای حمایت از اقشاری که از کرونا آسیب دیده بودند، در 4 ماه اسفند، فروردین اردیبهشت و خرداد یارانه کرونا واریز کرد. در نیم سال دوم نیز طی 4 ماه یارانه کرونا به حساب سرپرستان خانوار واریز شد که آخرین آن ها طی چند روز گذشته به ازای تعداد خانوار پرداخت شد. اما تا کنون هیچ مسئولی درباره تداوم پرداخت یارانه کرونا در فروردین 1400 صحبتی نکرده است و گویا مسئولان فعلا تصمیمی برای پرداخت یارانه کرونا در سال جدید ندارند. در ادامه جزئیات بیشتر از احتمال پرداخت یا عدم پرداخت یارانه معیشتی کرونا در فروردین 1400 را مورد بررسی قرار دادیم.

 

از اسفند سال گذشته که شیوع گسترده ویروس کرونا در ایران آغاز شد کسب‌وکار آسیب دیدند و معیشت بسیاری از خانوار با سختی همراه شد.

 

در همین خصوص دولت از اسفند سال ۹۸ تا اسفند سال ۹۹ دو مرحله یارانه کرونا پرداخت کرد. در چهار ماه اسفند پارسال و فروردین، اردیبهشت و خرداد امسال اولین دوره یارانه کرونا پرداخت شد.

 

در این دوره کمک بلاعوض برای سه میلیون نفر از خانواده‌هایی که شناسایی شده‌اند و از کم درآمدترین اقشار جامعه بودند واریز شد.

 

مبلغ یارانه کرونا چقدر است؟

 

مبلغ این یارانه کرونا به خانواده‌های یک نفره ۲۰۰ هزار تومان؛ دو نفره، ۳۰۰ هزار تومان؛ سه نفره، ۴۰۰ هزار تومان؛ چهار نفره، ۵۰۰ هزار تومان و پنج نفره و بیشتر ۶۰۰ هزار تومان بود.

 

در نیمه دوم سال نیز مجلس طرح پرداخت شش مرحله یارانه به ۶۰ میلیون نفر را عنوان کرد اما نهایتا دولت این یارانه را به ۳۴ میلیون نفر پرداخت کرد.

 

 

در این دوره مقرر شد چهار مرحله یارانه معیشتی کرونا در ماه‌های آذر، دی، بهمن و اسفند واریز شود که آخرین مرحله آن دو روز پیش واریز شد.

 

مبلغ این یارانه برای ۹ میلیون نفر از افراد تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد ۱۲۰ هزار تومان و برای ۲۵ میلیون نفر از اقشار کم‌درآمد که فاقد درآمد و بیمه بودند پرداخت شد.

 

از آنجایی که مسئولان درباره ادامه واریز یارانه کرونا یا شروع دوره جدید یارانه اظهارنظر نکرده‌اند به نظر می‌رسد پرونده این یارانه بسته شده است.

 

واکسیناسیون گسترده ویروس کرونا در ایران هنوز آغاز نشده و به نظر می‌رسد سایه کرونا در سال آینده نیز بر اقتصاد و زندگی مردم سنگینی می‌کند؛ آیا در سال آینده واریز یارانه مجددا آغاز می‌شود؟

 

پروفسور محمد هاشم پسران، استاد اقتصاد دانشگاه کالیفرنیا نیز در گفتگویی مفصل با تجارت‌نیوز با ترسیم مسیر بهبود اقتصاد ایران، تاکید می‌کند که اصلی‌ترین مسئله حال حاضر اقتصاد ایران بیماری کرونا است و دولت باید بهبود این بیماری را مدنظر قرار دهد.

 

به گفته او، سیاست‌های حمایتی ازاقشار آسیب‌پذیر باید ادامه داشته باشد، یعنی تا زمانی که نتوانیم حداقل ۵۰ درصد از مردم را واکسینه کنیم باید کمک‌ها ادامه پیدا کند و نباید نگران اثرات تورمی این سیاست‌ها بود.

 

همچنین براساس اظهارات هاشم پسران، دولت باید در این خصوص اعلام کند که چه برنامه‌ای برای حمایت‌های اقتصادی دارد اما می‌تواند این شرط را بگذارد که اگر در اوضاع بهبود حاصل شود این حمایت‌ها قطع می‌شود، اما اگر این اوضاع ادامه یافت حمایت‌ها نیز ادامه می‌یابد، در واقع به این ترتیب دولت به مردم اطمینان خاطر خواهد داد.

 

توانگر، نماینده مجلس در گفتگو با تجارت‌نیوز گفته که دولت برای سال آینده بودجه پرداخت یارانه کرونا را دارد.

 

 

برای سال آینده دو بلاتکلیفی وضعیت انتخابات و تغییر دولت از یک سو و آینده برجام از سوی دیگر وجود دارد. باید دید دولت تصمیم مشخصی برای حمایت‌های معیشتی دوره کرونا می‌گیرد یا خیر؟

 

طبق اعلام کمیسیون تلفیق مجلس شورای اعلامی یارانه پرداختی به مردم در سال آینده به این شرح است؛ به ۲۳ میلیون نفر مبلغ ۱۳۶ هزار تومان، ۲۰ میلیون نفر مبلغ ۹۰ هزار تومان، ۱۰ میلیون نفر عضو بهزیستی و کمیته امداد مبلغ ۲۶۷ هزار تومان و ۲۵ میلیون نفر مبلغ ۱۸۸ هزار تومان پرداخت می‌شود.

 

با این مصوبه در واقع دو یارانه نقدی و معیشتی بنزین به یک یارانه تبدیل و مبلغ آن دو برابر می‌شود. اما این طرح ابهاماتی دارد که مجتبی توانگر، عضو کمیسیون تلفیق مجلس از عدم پرداخت به این پرسش‌ها پاسخ داده است.

 

۱- مشمولین هر کدام از این چهار یارانه، مشمول یارانه دیگری نمی‌شوند؟

 

مصوبه تلفیق به معنای پرداخت چهار یارانه نیست. در واقع کمیسیون یارانه نقدی (سال ۸۹) و معیشتی (سال ۹۸) را یکی کرده و البته افزایش داده است. بر مبنای مصوبه تلفیق، ۱۰ میلیون از کم‌درآمدترین اقشار که تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی هستند، ماهانه ۲۶۷ هزار تومان یارانه می‌گیرند. ۲۵ میلیون نفر افراد نسبتا کم‌درآمد، ۱۸۸ هزار تومان؛ ۲۳ میلیون نفر افراد دارای درآمد متوسط، ۱۳۶ هزار تومان و ۲۰ میلیون نفر افراد دارای درآمد بالاتر که قبلا فقط یارانه نقدی ۴۵ هزار تومانی دریافت می‌کردند، از این پس، ۹۰ هزار تومان دریافت خواهند کرد.

 

 

 

پرداخت یارانه کرونا در سال آینده ادامه دارد؟

 

به گفته توانگر بودجه دولت در سال آینده دو سقفی بسته شده و دولت منابع پرداخت کرونا را برای سال آینده نیز دارد.

 

۲- منبع درآمد پرداخت این یارانه‌ها کجاست؟

 

بخشی از آن در سطح یارانه‌های فعلی از همان محل فروش حامل‌های انرژی و بنزین تامین می‌شود و مبلغ افزایش یافته از محل حذف ارز ۴۲۰۰ در نظر گرفته شده است.

 

 پرداخت این یارانه‌ها موجب افزایش تورم می‌شود؟

 

عامل اصلی تورم، رشد نقدینگی است. در حالی که منابع افزایش یارانه کاملا در دسترس است و دچار کسری نمی‌شود که دولت را به سمت استقراض از بانک مرکزی و در نتیجه افزایش تورم بکشاند. لذا دلیلی برای تورم در پی این مصوبه نیست.

 

به بخش تولید که تحت فشار هستند یارانه پرداخت می‌شود؟

 

بر اساس مصوبه کمیسیون تلفیق در سال آینده در مجموع ۳۲ هزار میلیارد تومان یارانه تولید در حوزه مسکن، صنعت و معدن، کشاورزی، حوزه گردشگری و دیگر حوزه‌ها برای یارانه سود تسهیلات در نظر گرفته شده است.

 

به جز این یارانه‌ها، کوپن یا کالابرگ دیگری در سال آینده تخصیص داده می‌شود؟

 

مصوبه مجلس برای افزایش یارانه است ولی دولت اگر بتواند بخشی از یارانه را در قالب کالابرگ الکترونیک دهد، مجلس استقبال می‌کتد ولی شرط آن، آماده شدن زیرساخت‌های آن توسط دولت است.

 

آیا امکان اعتراض برای یارانه 100 هزارتومانی وجود دارد؟/ فیلم

 
 
 
نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر:
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
محسن
۱۳:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۱/۰۸
خدا لعنتتون کنه با مملکت داری،اسعمارمون کردین ۴۲ساله، از خدا بترسید از اشک کودکان معصومی که شب را بدون نان خالی صبح میکنند بترسین