صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

  • ۰۰:۰۳
  • سه‌شنبه ۲۹ شهريور ۱۴۰۱
  • Tuesday 20 September 2022
تاریخ انتشار: ۱۸:۴۵ - ۱۳ فروردين ۱۴۰۰ - 2021 April 02
کد خبر: ۸۲۴۳۵

آخرین وضعیت و آمار کرونا امروز ایران جمعه 13 فروردین 1400

آخرین وضعیت و آمار کرونا امروز ایران جمعه 13 فروردین 1400 را در ادامه بخوانید. طی 24 ساعت گذشته  11 هزار و 660 نفر به کرونا مبتلا شدند و پس از مدتی دوباره تعداد فوتی های 3 برابر شده است.

به گزارش راهبرد معاصر آخرین وضعیت کرونا در جمعه 13 فروردین 1400 اعلام شد. بر اساس آمار کرونا در 24 ساعت گذشته 11 هزار و 660 نفر به کرونا مبتلا شدندکه از میان آنها هزار و 330 نفر بستری شدند. همچنین طی 24 ساعت گذشته 117 بیمار جان خود را از دست داده اند.

از ابتدای اپیدمی تاکنون یکی میلیون و 633 هزار و 949 نفر بهبود یافته و همچنین 62 هزار و 876 نفر فوت کرده‌اند.

بر اساس اعلام رسمی سفرهای نوروزی باعث افزایش تعداد مبتلایان و سه رقمی شدن فوتی های کرونا شده است. در این میان تعداد شهرهای قرمز و نارنجی افزایش یافته است. 

امروز وزارت بهداشت اعلام کرد تعداد شهرهای قرمز و نارنجی افزایش پیدا کرده است .در حال حاضر 46 شهرستان قرمز و 119 شهر نارنجی هستند. همچنین 246 شهرستان در وضعیت زرد و 37 شهر در وضعیت آبی قرار دارند.

 

افزایش موارد ابتلای خانوادگی کرونا و شمار بیماران بدحال در تهران

معاون درمان ستاد کرونا استان تهران، با بیان اینکه دید و بازدید نوروزی عامل موثری در افزایش ابتلای خانوادگی به کرونا بوده است،‌ گفت: از طرفی بروز موج چهارم کرونا وابسته به حجم سفرهای صورت گرفته است. همچنان نگران هستیم اما اگر با شرایط خوبی از هفته سوم و چهارم فروردین گذر کنیم شرایط مساعدتر خواهد شد.

دکتر نادر توکلی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به افزایش بار مراجعه بیماران مبتلا به کرونا به بیمارستان‌ها در هفته اول فرودین ماه، گفت: در هفته دوم اوضاع اندکی آرام تر بود اما اکنون نسبت به هفته سوم فروردین ماه نگران هستیم زیرا برگشت مسافران نوروزی را هم داریم. این شرایط در حالی است که میزان تعداد مراجعه بیماران سرپایی به بیمارستان‌های استان تهران افزایش یافته است. همچنین میزان مرگ و میرها در هفته اول فروردین ماه نیز نسبت به هفته دوم و سوم اسفند افزایشی شد که بخشی از علت آن را می‌توان در شلوغی‌ها و افزایش تردد در نیمه دوم اسفند جست.

وی با تاکید بر اینکه بیمارانی که درحال حاضر به بیمارستان‌های تهران مراجعه می‌کنند بدحال‌تر هستند، اظهار کرد: فاصله زمانی ابتلا و بدحال‌تر شدن بیماران کاهش یافته است و لازم است اگر تست افراد مثبت شد و علائم گسترده‌ای از بیماری را داشتند به مراکز درمانی مراجعه کنند تا خدمات لازم بر اساس مرحله بیماری توسط پزشک به آنها ارائه شود.

توکلی بروز موج چهارم کرونا را وابسته به حجم سفرهای صورت گرفته دانست و ادامه داد: نگرانی‌های ما به قوت خود باقی است اما اگر با شرایط خوبی از هفته سوم و چهارم فروردین گذر کنیم شرایط مساعدتر خواهد شد یعنی به مرحله‌ای می رسیم که نگرانی‌ها کاهش می یابد زیرا به موازات شرایط موجود واکسیناسیون هم گسترش می‌یابد و می‌توان به ایمنی جمعی امیدوارتر بود.

 

 

وی با اشاره به اینکه فعلا نگرانی برای تجهیزات بیمارستانی وجود ندارد، افزود: بیشتر نگران پر شدن ظرفیت تخت‌های بخش های ویژه هستیم. از هفته آینده بیمارستان‌ها زیر بار بیماران الکتیو و غیر کووید هم خواهند رفت و همین موضوع باعث نگرانی ما است.

وی با اشاره به تاثیر دید و بازدیدهای نوروزی، گفت: الان در دو هفته اخیر تقریبا اکثر بستری‌های ما در بیمارستان به شکل خانوادگی بوده است که این وضعیت شرایط را برای افراد سالمند خانواده و افراد دارای بیماری زمینه‌ای پرخطر می‌کند.

معاون درمان ستاد کرونا استان تهران با اشاره به نزدیکی به ماه مبارک رمضان، بیان کرد: قاعدتا مراسمی به اشکال رسمی و بزرگ برگزار نمی‌شود و ما هم پیش‌بینی می‌کنیم امسال هم مانند سال قبل باهمکاری و همراهی مردم ماه رمضان آرامی را سپری کنیم.

 

وضعیت کرونا در قم دوباره به رنگ نارنجی رسید

دانشگاه علوم پزشکی قم، قم هم اکنون یکی از 119 شهرستان در کشور است که وضعیت کرونا در آن به رنگ نارنجی درآمده است.

تعداد مبتلایان در قم و سایر استان‌های کشور به جز استان خوزستان با سرعت رو به افزایش است.

قم از روز بیست و پنجم اسفندماه سال گذشته از منطقه آبی وارد زرد کرونایی شده ‌و مسوولان ذیربط در خصوص احتمال وخیم‌تر شدن وضعیت در صورت انجام سفر و دورهمی و دید و بازدیدهای عید از سوی شهروندان و همچنین عدم رعایت پروتکل های بهداشتی هشدار داده بودند. 

ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید-۱۹» می‌شود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به‌ عنوان ذات‌الریه نام ‌برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ به ‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راه‌های انتقال آن عطسه، سرفه، دست‌دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می‌کنند، افراد علاوه بر پرهیز از دست‌دادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به‌ هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.

 

 

برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصله‌گذاری اجتماعی» توصیه شده است.

شهروندان قمی برای طرح هر گونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته ‌شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.                  

 

تازه‌ترین پیش‌بینی محققان از آینده کرونا

 

با این وجود هرچند طی بازه گفته شده دانشمندان دستاوردهایی داشتند و چند واکسن کارآمد تولید شد، اما از سوی دیگر شرایط واکسیناسیون، رفتار و جهش‌های ویروس کرونا نظر کارشناسان را درباره آینده این بیماری و زمان ریشه کن کردن آن بارها تغییر داد. در همین راستا رویترز در گزارشی در این باره می‌نویسد: بسیاری از کارشناسان در سراسر جهان پیش بینی‌های کریس موری یکی از کارشناسان بیماری در دانشگاه واشنگتن درباره میزان گسترش عفونت و مرگ‌های ناشی از کووید ۱۹ دنبال می‌کردند. اما او نیز دیدگاه خود را درباره مسیر پاندمی کووید ۱۹ تغییر داده است. او تا همین اواخر امیدوار بود تولید چند واکسن کارآمد به کشورها کمک کند تا ایمنی دسته جمعی به وجود بیاورند یا زنجیره انتقال را به وسیله واکسیناسیون و همچنین تولید آنتی بادی در بدن افراد (در نتیجه ابتلاء به عفونت) حذف کنند. اما ماه گذشته اطلاعات آزمایش بالینی واکسنی در آفریقای جنوبی نشان داد ممکن است روی شیوع شاخه ویروس کرونا مؤثر باشد و تأثیرگذاری واکسن را کاهش دهد. او اکنون مشغول آپدیت مدل‌های خود است تا پیش بینی‌های جدیدی ارائه کند.

 

 

واکسن‌ها نویدبخش آینده‌ای بهتر

از سوی دیگر این نشریه مصاحبه‌ای با ۱۸ متخصص انجام داده که از نزدیک پاندمی را رصد می‌کنند یا مشغول کنترل تأثیرات آن هستند. این مصاحبه حاکی از اتفاق نظر جدیدی میان محققان است. بسیاری از آنها معتقدند تأیید واکسن‌های جدید با کارآمدی بالای حدود ۹۵ درصد در اواخر سال گذشته امیدها برای بهبود وضعیت فعلی را افزایش داده است. البته آنها اکنون معتقدند ویروس کرونا به عنوان یک ویروس بومی (اندمیک) باقی می‌ماند و در جوامع مختلف شیوع می‌یابد. به همین دلیل محققان معتقدند افراد (به خصوص عده‌ای که در معرض ریسک بالای ابتلاء قرار دارند) باید همچنان اقداماتی مانند استفاده از ماسک و اجتناب از اماکن شلوغ را در بازه‌های شیوع کووید ۱۹ انجام دهند.

 

برخی محققان اذعان می‌کنند احتمال دارد چشم انداز شرایط بهبود یابد. واکسن‌های جدید با سرعت بی سابقه‌ای توسعه یافته‌اند و به نظر می‌رسد حتی در صورت ابتلای فرد به شاخه‌های جدید از بستری شدن بیماران و مرگ و میر جلوگیری می‌کنند. بسیاری از توسعه دهندگان واکسن اکنون مشغول توسعه دوزهای یادآور و واکسیناسیون جدیدی هستند که در مقابل شاخه‌های جدید کارآمدی بیشتری داشته باشد. از آغاز ۲۰۲۱ میلادی نرخ ابتلاء به کووید ۱۹ در بسیاری از کشورها کاهش یافته و همچنین شدت بیماری و بستری شدن میان گروه افراد واکسینه شده، به شدت کاهش یافته است.

 

ویروس کرونا بومی می‌شود

 

مایکل اوسترهولم یکی از ویروس شناسان دانشگاه مینه سوتا در مینیاپولیس می‌گوید: از بین بردن این ویروس در جهان شبیه ساختن یک جاده سنگ فرش روی ماه است. این کار کاملاً غیرواقعی است. اما ناتوانی در از بین بردن ویروس به معنای آن نیست که مرگ و میر، بیماری یا قرنطینه اجتماعی در مقیاس و گستره فعلی ادامه خواهد یافت. شرایط آینده تا حد زیادی به تحول ویروس و نوع ایمنی بستگی دارد که مردم از طریق ابتلاء به ویروس یا واکسیناسیون به دست می‌آورند. آنفلوانزا و چهار ویروس کرونای انسانی که به ایجاد سرماخوردگی منجر می‌شوند، نیز بومی هستند. اما ترکیب واکسن‌های سالانه و ایمنی به دست آمده از طریق ابتلاء به معنای آن است که جوامع می‌توانند مرگ و میر و بیماری‌های فصلی را بدون نیاز به قرنطینه، ماسک یا فاصله گذاری اجتماعی تحمل کنند.

 

شدت علائم بیماری کاهش می‌یابد

برخی محققان معتقدند ویروس کرونا در جوامع ماندگار می‌شود اما هنگامی که مردم نسبت به آن ایمن شوند، علائم بیماری شدید نخواهد بود.محققان با توجه به رفتار ۴ ویروس بومی کرونا به نام‌های OC43، 229E، NL63 و HKU1، این نتیجه گیری را اعلام کرده‌اند. حداقل ۳ مورد از این ویروس‌ها صدها سال است در جوامع انسانی وجود دارند. دو مورد آنها نیز مسئول ۱۵ درصد عفونت‌های تنفسی به حساب می آیند. جنیفر لاوین محقق بیماری‌های عفونی در دانشگاه ای موری در آتلانتا و همکارانش، با استفاده از اطلاعات مربوط به تحقیقات پیشین مدلی توسعه داده‌اند که نشان می‌دهد چگونه کودکان قبل از سن ۶ سالگی با این ویروس‌ها روبرو می‌شوند و نسبت به آنها ایمن می‌شوند. البته این ایمنی به سرعت از بین می‌رود و برای جلوگیری از ابتلای دوباره کافی نیست. اما به نظر می‌رسد از بیمار شدن بزرگسالان جلوگیری می‌کند. حتی در کودکان علائم مربوط به نخستین بار ابتلاء معتدل است.

 

 

مطالب مرتبط
نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: