آیا بیماری قارچ سیاه مسری است؟-راهبرد معاصر
واژگونی اتوبوس در جاده زاهدان به زابل / ۲۸ نفر مصدوم شدند وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام همتی: از رونق گذشته در مناطق آزاد خبری نیست فرمانداری: مرز مهران بازگشایی می‌شود نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد ویتامین دی به درمان دیابت کمک می‌کند؟ پزشکیان: اینکه توانستیم یک بلوچ سنی را استاندار کنیم با نظر مقام معظم رهبری بود وزیر علوم: ۱۵۰ دانشجوی تعلیقی را بی سر و صدا برگرداندیم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد تعرفه گاز برای پرمصرف‌ها افزایش یافت واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو سخنگوی سازمان هدفمندی: منایع یارانه هنوز تامین نشد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران

آیا بیماری قارچ سیاه مسری است؟

دانشیار انگل شناسی و قارچ شناسی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: بیماری موکورمایکوزیس یا همان قارچ سیاه یک بیماری جدید نیست بلکه در بیماران دچار ضعف سیستم ایمنی بروز می کند وعلت این بیماری ، بیماری کرونا نیست.
تاریخ انتشار: ۱۶:۰۳ - ۰۶ شهريور ۱۴۰۰ - 2021 August 28
کد خبر: ۱۰۰۱۰۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ دکتر علی ناصری دا با اشاره به اینکه انچه اخیرا در خصوص بیماری قارچ سیاه مطرح می شود در واقع همان موکورمایکوزیس است که بیماری قارچی فرصت طلب و مهاجم با سیر سریع و در افرادی که مکانیسم دفاعی بدن آنها به هر دلیل مختل شده است ایجاد می شود، گفت: این بیماری از رده قارچ های موکور به وجود می آید ودر طبیعت ، برروی شیرینی، فضولات و مواد گیاهی و آلی در حال فساد حضور دارند که اسپور انها در هوا پراکنده است و از طریق تنفس ویا پوست می تواند وارد بدن فرد شود و به صورت معمول بیماری زا نیست.

 

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: اما این قارچ یک نوع فرصت طللب است یعنی اگر برای ایجاد بیماری شرایط مستعد باشد از جمله فرد مبتلا به دیابت کنترل نشده، بدخیمی های مانند لوسمی و لنفوم ، سوختگی شدید ، ضعف سیستم ایمنی باشد بسته به محل مورد آسیب بیماری از جمله ریه، پوست، بینی دستگاه گوارش و یا ارگانهای مختلف بیماری شرایط مختلفی را بروز می دهد .

 

دکتر ناصری بیان کرد: معمولا قارچ ،عروق خونی را مورد تهاجم قرار می دهد و منجر به آمبولی و نکروز بافت ها می شود . بیماری اشکال بالینی متفاوتی دارد از جمله فرم سینوزید، دیابت کنترل نشده ، عفونت از مخاط یا تیغه میانی بینی و یا سینوس های اطراف بینی حلق و یا کام شروع می شود.

 

وی ابراز کرد: اصولا این بیماری مسری نیست، این بیماری قبل از بروز کرونا هم وجود داشته است اما در مراحل فاز وخیم بیماری کرونا با توجه به شرایط بیمار داروهای استروئید برای وی تزریق می شود که در برخی از افراد باعث ضعف سیستم ایمنی می شود وزمینه را برای بروز بیماری قارچی فراهم می کند اما اینطور نیست که همه افرادی که داروی استروئید مصرف کنند به این بیماری مبتلا شوند .

 

دکتر ناصری تاکید کرد: این بیماری با تشخیص پزشک معالج ، کنترل بیماری زمینه ای ، برداشت بافت های درگیر و درمان دارویی مناسب می تواند کنترل و درمان شود./بهداشت نیوز

 

ارسال نظر
آخرین اخبار