روابط اسلام آباد و کابل به حالت عادی بازگشت / جزئیات توافق پاکستان و افغانستان آخرین وضعیت انتخابات در عراق با رونمایی از ائتلاف‌های جدید عراقچی: اسنپ‌بک فعال نشده/رابطه راهبردی ایران و روسیه ریشه در اعتماد متقابل دارد ترامپ مدعی نابودی یک زیردریایی حامل مواد مخدر به سمت آمریکا شد گفت‌وگوی وزیران خارجه ایران و مصر درباره روابط دوجانبه و تحولات جهانی نتانیاهو: جنگ غزه تمام نشده؛ در سوریه خواهیم ماند حماس ۴۰ نفر را برای اداره غزه معرفی کرد آتش‌سوزی مهیب نفتکش گاز مایع در سواحل یمن؛ ۲ خدمه مفقود شدند خبرنگار: چه کسی بوداپست را به عنوان محل دیدار پوتین و ترامپ انتخاب کرده؟ سخنگوی کاخ سفید: مادرت! نتانیاهو: نگاه ما به ایران دوخته شده است حماس با تشکیل کمیته اداره غزه موافقت کرد نتانیاهو دستور بسته شدن گذرگاه رفح را صادر کرد پایان قطعی بررسی پرونده هسته‌ای ایران در شورای امنیت سازمان ملل نفتکش مورد حمله توسط زیردریایی آمریکا، ارتباطی با ناوگان کشتیرانی ایران ندارد ​​​​​​​نامه روسیه، ایران و چین درباره خاتمه قطعنامه ۲۲۳۱

سخنان سخنگوی طالبان درباره گفتگو با ترکیه و قطر

«ذبیح الله مجاهد» سخنگوی طالبان امروز (سه شنبه - ۳۱ آگوست) در گفت‌وگو با شبکه قطری الجزیره در خصوص وضعیت کنونی فرودگاه کابل گفت که نیروهای طالبان مشغول تامین امنیت این فرودگاه و راه‌اندازی آن هستند.
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۴ - ۰۹ شهريور ۱۴۰۰ - 2021 August 31
کد خبر: ۱۰۰۴۰۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ سخنگوی طالبان از گفت‌وگو با ترکیه و قطر برای راه‌اندازی فرودگاه کابل همزمان با اعلام عقب‌نشینی کامل آمریکا از افغانستان خبر داد.

 

وی در ادامه گفت: «جنبش طالبان با قطر و ترکیه درباره راه‌اندازی فرودگاه کابل مذاکره می‌کند».

 

مجاهد تاکید کرد که شکست آمریکا در افغانستان «درس عبرت بزرگی برای سایر متجاوزان است».

 

سخنگوی طالبان دیروز در مصاحبه با شبکه ژاپنی «ان‌اچ‌کِی»، گفت گروه طالبان خروج کامل نیروهای خارجی از فرودگاه کابل را که بزودی اتفاق خواهد افتاد خوشبینانه می‌داند و قصد دارد کنترل کامل بر این فرودگاه ایجاد کند.

 

«حلوصی آکار» وزیر دفاع ترکیه عصر دیروز، به استقرار قوای این کشور در فرودگاه کابل برای تامین امنیت این مکان ابراز امیدواری کرد و گفت: «در صورت مناسب بودن شرایط و درخواست در این زمینه، ترکیه ممکن است عملیات در فرودگاه بین‌المللی کابل را در نظر بگیرد».

 

«رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه دو روز پیش درباره فرودگاه کابل اعلام کرد: «در خصوص فرودگاه، طالبان می‌گوید که امنیت آن را تامین می‌کنیم و مدیریت آن بر عهده شما. اما چگونه این امر را تضمین می‌کند. این کار آسانی نیست. ببینید که چگونه اخیرا ۲۰۰ نفر جان خود را از دست دادند».

 

آنکارا پیش‌تر، در پی عقب‌نشینی نیروهای آمریکایی، پیشنهاد تامین امنیت فرودگاه کابل را با چند شرط ارائه کرده بود اما ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان گفت: «طالبان به دنبال روابط خوب با ترکیه است اما نمی‌خواهد سربازان ترکیه را در افغانستان ببیند».

 

«جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا، بامداد امروز، بعد از آنکه پنتاگون پرواز آخرین هواپیمای باری آمریکا از فرودگاه کابل را اعلام کرد در بیانیه‌ای تصریح کرد که حضور نظامی ۲۰ ساله آمریکا در افغانستان به پایان رسیده است.

 

خروج آمریکا از افغانستان در حالی به پایان رسید که انتقادها از «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا پس از کشته شدن ۱۳ نظامی تروریست آمریکایی بر اثر انفجاری در نزدیکی فرودگاه بین‌المللی «حامد کرزای» در کابل، پایتخت افغانستان بالا گرفته است. این انفجار عصر پنجشنبه (۵ شهریور/۲۷ اوت) اتفاق افتاد و ده‌ها نفر در آن کشته و زخمی شدند./فارس

 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار