سی‌ان‌ان: ترامپ با ادامه جنگ با ایران روی اقتصاد آمریکا قمار می‌کند تاکید سازمان ملل بر گزینه دیپلماسی درباره ایران دلایل سفر هیئت قطری به ایران بیانیه راهپیمایی میلیونی مردم یمن؛ اعلام همبستگی کامل با ایران حمله پهپادی جدید رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان عراقچی به عاصم منیر: ایران مقابل ماجراجویی آمریکا می‌ایستد پوتین با رد مذاکرات صلح، برای تشدید جنگ اوکراین آماده می‌شود منابع پاکستانی: اسلام‌آباد و دوحه برای بازگشت ایران و آمریکا به مذاکرات رایزنی می‌کنند حضور بیش از ۱۰ میلیون نفر در مراسم تشییع رهبر شهید در عراق فعال شدن آژیرهای هشدار در اردن و پایگاه‌های آمریکا در اربیل، عراق و کویت مقام آمریکایی: در مجموع 30 پهپاد MQ-9 توسط پدافند هوایی ایران سرنگون شده‌اند اعتراف دبیرکل ناتو به همدستی در تجاوز آمریکا و اسرائیل به ایران بلومبرگ: کشتیرانی از طریق تنگه هرمز تقریباً متوقف شد واکنش عراقچی به سخنان موهن ترامپ علیه ایران؛ پاسخ ما، عمل ماست بقائی: ایران با قاطعیت از منافع ملی و حاکمیت خود دفاع خواهد کرد ترامپ حکومت جولانی را از فهرست حامیان تروریست خارج می‌کند / چراغ سبز واشنگتن برای کاهش تحریم‌های سوریه

در آخرین تماس بایدن و غنی قبل از سقوط کابل چه گذشت؟

در آخرین تماس بایدن و غنی قبل از سقوط کابل چه گذشت؟ خبرگزاری رویترز گزارش داد، اشرف غنی رئیس جمهور سابق افغانستان و بایدن سه هفته قبل از سقوط کابل با یکدیگر تلفنی گفتگو کردند، اما هیچ کدام بر خطر قریب الوقوع سقوط فوری حکومت افغانستان واقف و برای آن آماده نبودند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۸ - ۱۰ شهريور ۱۴۰۰ - 2021 September 01
کد خبر: ۱۰۰۵۰۲

به گزارش راهبرد معاصر، خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت، در آخرین تماس تلفنی «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا و «اشرف غنی» رئیس جمهور سابق و فراری افغانستان قبل از سقوط کابل، دو طرف درباره استراتژی سیاسی و تاکتیکی نظامی بحث و تبادل نظر کردند، اما هیچ کدام بر خطر قریب الوقوع سقوط فوری حکومت افغانستان واقف و برای آن آماده نبودند.

خبرگزاری رویترز با بیان اینکه متن گفت‌وگوی تلفنی بایدن و غنی در روز ۲۳ جولای را روئیت کره است گزارش داد، رئیس جمهور آمریکا به اشرف غنی گفته، اگر از طرح او برای کنترل اوضاع مطلع باشد به حملات هوایی قابل توجه خود علیه طالبان ادامه خواهد داد.

با این حال بایدن در این گفتگو به غنی گفته است که معتقد است در جنگ با طالبان همه چیز خوب پیش نمی‌رود.

رویترز مدعی است بر اساس متنی که مشاهده کرده است بایدن تلاش کرده اشرف غنی را برای تغییر روند و استراتژی نظامی کابل علیه طالبان تحت فشار قرار دهد و تاکید کرده است که اگر رئیس جمهور افغانستان بتواند طرحی را برای مهار و کنترل اوضاع کابل ارائه کند واشنگتن به او کمک خواهد کرد.

در این تماس تلفنی که ۱۴ دقیقه به طول انجامیده است بایدن از نیرو‌های مسلح افغانستان که توسط آمریکا آموزش دیده و تامین مالی شده بودند تمجید کرده است و به اشرف غنی گفته شما بهترین ارتش را در اختیار دارید!

این درحالیست که ارتش افغانستان در مقابل طالبان یک ساعت هم دوام نیاورد و شهر‌ها و ولایات افغانستان یک به یک سقوط کرده و به دست طالبان افتادند.

رئیس جمهور آمریکا در ادامه به غنی گفته، شما ۳۰۰ هزار نیروی آموزش دیده دارید که در برابر ۷۰-۸۰ هزار نفر (طالبان) قرار دارند و به خوبی قادر هستند بجنگند.

اشرف غنی نیز به جو بایدن گفته، اگر بتوانیم راه حل نظامی را دوباره متوازن کنیم صلح در افغانستان برقرار خواهد شد بنابراین باید با سرعت پیش برویم.

اشرف غنی در ۱۵ اوت ۲۰۲۱ در حالیکه نیرو‌های طالبان در ورودی دروزه‌های کابل بودند فرودگاه کابل را به مقصد نامعلوم ترک کرد و از افغانستان گریخت. چند روز بعد وی از امارات متحده عربی پیامی خطاب به مردم افغانستان منتشر کرد.

براساس گزارش رویترز، تماس تلفنی بایدن و غنی حدود سه هفته قبل از سقوط کابل به دست طالبان انجام شده است. بایدن و غنی همچنین روز ۲۵ ژوئن گذشته در کاخ سفید با یکدیگر دیدار و رایزنی کرده بودند./فارس

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار