پاریس خواستار ازسرگیری فوری مذاکرات وین شد-راهبرد معاصر
مصر رئیس گروه دی۸ شد سخنگوی وزارت خارجه: حملات اسرائیل منجر به تخریب زیرساخت‌های غیرنظامی یمن شد واکنش انصارالله به حمله هوایی اسراییل: به هر تجاوزی پاسخ می‌دهیم/ حمایت از غزه ادامه دارد حمله هوایی گسترده رژیم اسرائیل به صنعاء و الحدیده یمن + جزییات وزیر کابینه صهیونیستی: فعلا در سوریه می‌مانیم المیادین از وقوع یک انفجار بسیار مهیب در جنوب لبنان خبر داد عراقچی: امیدواریم سران دی۸ پیام محکمی درباره توقف جنایات اسرائیل به جهان بدهند «تروداویه» و «ستاریه ترنی» توسط ارتش روسیه آزاد شدند سارکوزی به یک سال زندان محکوم شد تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران در اقدامی نادر، سوئیس فعالیت حزب‌الله را ممنوع کرد هشدار عراقچی درباره طراحی آمریکا و اسرائیل برای تجزیه کشورهای اسلامی اشغال ۴۴۰ کیلومتر مربع از اراضی سوریه توسط رژیم صهیونیستی  آغاز نشست وزیران خارجه دی ۸ در قاهره با حضور عراقچی نخستین رئیس‌جمهور فرانسه که به مجازات زندان محکوم شد
با صدور بیانیه‌ای ؛

پاریس خواستار ازسرگیری فوری مذاکرات وین شد

وزیر خارجه فرانسه این کشور از همتای ایرانی خود خواسته که هرچه سریع‌تر مذاکرات وین برای احیای برجام از سرگرفته شود
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۹ - ۱۱ شهريور ۱۴۰۰ - 2021 September 02
کد خبر: ۱۰۰۶۱۳

به گزارش راهبرد معاصر، وزارت امور خارجه فرانسه روز گذشته (چهارشنبه) با صدور بیانیه‌ای در پی گفت‌وگوی تلفنی بین «ژان ایو لودریان» و «حسین امیرعبداللهیان» وزرای خارجه فرانسه و جمهوری اسلامی ایران، خواستار بازگشت هرچه سریع‌تر ایران به مذاکرات درباره برجام شد.

بنا بر گزارش رادیو بین‌المللی فرانسه، وزارت خارجه فرانسه در بیانیه خود در خصوص محتوای گفت‌وگوی تلفنی وزرای خارجه فرانسه و جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد: «وزیر (لودریان)، بر اهمیت و فوریت احیای فوری مذاکرات (برجام) که از ماه ژوئن از طرف ایران متوقف شده است، تأکید کرد».

طبق این گزارش، لودریان همچنین در تماس تلفنی با امیرعبداللهیان در خصوص گام‌های برجامی ایران در جهت کاهش تعهدات به واسطه بدعهدی طرف‌های اروپایی در عمل به تعهداتشان، ابراز نگرانی کرد.

امیرعبداللهیان روز دوشنبه هفته جاری در خصوص احتمال از سرگیری مذاکرات وین برای احیای برجام گفت که احتمال می‌رود ظرف دو سه ماه آینده این مذاکرات از سرگرفته شود.

از طرف دیگر، یکی از سخنگویان وزارت خارجه آلمان نیز روز گذشته (چهارشنبه) در یک کنفرانس خبری گفت که آلمان فشار‌ها به تهران را برای ترغیب این کشور به ازسرگیری هرچه سریع‌تر مذاکرات وین افزایش داده است.

وی در این خصوص گفت: «ما آماده این کار (برگزاری مذاکرات وین) هستیم، اما پنجره زمانی به طور نامحدود باز نخواهد بود».

پیش از این وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در خصوص گفت‌وگوی تلفنی لودریان و امیرعبداللهیان گزارش کرده بود که وزیر خارجه ایران از همتای فرانسوی خود خواسته تا آمریکا و اروپا به تعهدات برجامی خود بازگردند.

وزیر امور خارجه ایران در این خصوص به لودریان تأکید کرد: هیأت حاکمه آمریکا به واسطه خروج غیرقانونی از برجام و اعمال تحریم‌های ظالمانه علیه مردم بزرگ ایران و طرف‌های اروپایی به دلیل بی عملی شان، مسئول بروز شرایط فعلی هستند و بایستی به اجرای کامل تعهدات برجامی شان بازگردند و بر این اساس جمهوری اسلامی ایران در مذاکراتی که نتایج ملموسی را در تامین حقوق و منافع مردم ایران در بر داشته باشد، حضور خواهد یافت.

وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران و فرانسه همچنین در مورد تحولات افغانستان گفتگو کرده و بر ضرورت همکاری برای ترغیب تمامی طرف‌ها به تشکیل دولت فراگیر، به منظور تضمین ثبات و امنیت در این کشور و منطقه تأکید کردند.

وزیر خارجه فرانسه در حالی از ایران خواسته به تعهدات برجامی بازگردد که مریکا و طرف‌های غربی توافق برجام همچنان در حال نقض تعهداتشان در این توافق هستند.

گزارش‌ها حاکی از آن است که تا کنون شش دور مذاکرات غیرمستقیم در شهر وین میان آمریکا و سایر طرف‌های برجام با ایران برای تسهیل بازگشت آمریکا به برجام انجام شده است. طرف‌ها می‌گویند پیشرفت‌های ملموسی در این مذاکرات حاصل شده، اما پاره‌ای اختلافات کماکان باقی است.

یکی از زمینه‌های اختلاف در این مذاکرات اصرار آمریکا بر حفظ برخی از تحریم‌هایی است که دولت «دونالد ترامپ» بعد از خروج از برجام علیه ایران اعمال کرده است. مضاف بر این، دولت بایدن اعلام کرده هیچگونه ضمانتی نمی‌تواند درباره عدم خروج دوباره دولت‌های بعدی آمریکا از برجام بدهد.

از سوی دیگر مقام‌های دولت آمریکا پیش از این تصریح کرده‌اند که قصد دارند از ورود به برجام به عنوان «سکویی» جهت پرداختن به سایر اختلافات از جمله مسائل موشکی و منطقه‌ای استفاده کنند.

جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده با توجه به اینکه آمریکا طرفی بوده که توافق را نقض کرده این واشنگتن است که باید با رفع تحریم‌ها به توافق بازگردد و لازم است اجرای تعهدات آمریکا مورد راستی‌آزمایی قرار گیرد. تهران البته تأکید کرده اصرار یا عجله‌ای برای بازگشت آمریکا به توافق ندارد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده