واردات ال‌جی و سامسونگ در مقابل پول‌های بلوکه شده صحت دارد؟-راهبرد معاصر

واردات ال‌جی و سامسونگ در مقابل پول‌های بلوکه شده صحت دارد؟

واردات محصولات ال‌جی و سامسونگ در مقابل پول‌های بلوکه‌شده از کره تکذیب شد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۶ - ۱۴ شهريور ۱۴۰۰ - 2021 September 05
کد خبر: ۱۰۰۹۸۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و کره‌جنوبی گفت: خبر مجوز آمریکا برای واردات لوازم خانگی ال‌جی و سامسونگ در برابر بخشی از پول‌های بلوکه‌شده ایران در کره‌جنوبی را در رسانه‌ها دیدیم، ولی طبق استعلام‌هایی که از کره‌جنوبی داشتیم، چنین خبری صحت ندارد.

 

اخیراً خبری در رسانه‌ها منتشر شد مبنی بر اینکه آمریکا برای آزاد کردن بخشی از پول‌های ایران مجوزی را به کره جنوبی و شرکت‌های این کشور داده است که بر اساس آن این شرکت‌ها می‌توانند بدهی ایران را تنها از طریق واردات کالا به ایران پرداخت کنند. در این خبر ادعا شد که در مجوز مربوطه قید شده است که شرکت‌های جدید امکان صادرات محصولات خود به ایران را ندارند، بلکه همان شرکت‌های پیشین ال‌جی و سامسونگ، باید اقدام به صادرات محصولات خود به ایران کنند؛ علاوه بر این برخی از رسانه‌ها مدعی شدند که آمریکا برای این مجوز ضرب‌الاجل 90روزه تعیین کرده است.

 

حال دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و کره جنوبی به ایلنا می‌گوید طبق استعلامات انجام‌شده از مقامات کره جنوبی این خبر صحت ندارد.

 

پویا فیروزی در این باره اظهار کرد: ما این خبر را در رسانه‌ها دیدیم، ولی طبق استعلام‌هایی که برای تأیید صحت آن از کره جنوبی داشتیم چنین موضوعی صحت ندارد، علاوه بر کره جنوبی از بخش‌های ذی‌صلاح دولت هم استعلام گرفتیم و صحت آن تأیید نشد، چراکه اگر چنین موضوعی وجود داشت باید به ایران اعلام می‌شد.

 

وی افزود: بحثی در مورد بدهی‌های گذشته بین شرکت‌های ایرانی و کره‌ای بوده که از محل پول‌های بلوکه‌شده ایران در این کشور تسویه شود، یعنی حساب و کتاب‌هایی که مربوط به پیش از دوره تحریم می‌شوند و به‌علت بلوکه شدن پول‌ها تسویه‌حساب صورت نگرفته است، الآن بتواند از طریق این پول‌ها تسویه شود.

 

دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و کره جنوبی تصریح کرد: علاوه بر این واردات لوازم خانگی در اولویت ایران نیست. اگر قرار باشد این اتفاق بیفتد در مورد واردات کالا‌های پزشکی و بهداشتی انجام می‌شود؛ بنابراین با انتشار این خبر ما از مراجع سؤال و استعلام کردیم، ولی چنین موضوعی صحت نداشت.

 

وی خاطرنشان ساخت: جلسات مختلفی در سطح بخش خصوصی و دولت با مقامات کره جنوبی برگزار شده است و دغدغه‌های ایران به مقامات این کشور منتقل شده است. جلسات مختلفی بین سفیر کره جنوبی با آقای شافعی، رییس اتاق بازرگانی ایران و آقای خوانساری رییس اتاق بازرگانی تهران و همین‌طور ما از اتاق مشترک بازرگانی ایران و کره جنوبی برگزار شده است، دغدغه‌های ایران در مورد آزادسازی پول‌های بلوکه‌شده، انتقال دانش و تکنولوژی و... منتقل شد.

 

فیروزی همچنین اضافه کرد: با این حال تصمیم‌گیری‌های کلان مانند آزادسازی پول‌های ایران، چگونگی آن و... از طریق دولت دو کشور صورت خواهد گرفت. هنوز از نظر عملیاتی اتفاقی نیفتاده و گشایشی انجام نشده است./تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار