سه پیشنهاد جلسه اضطراری شورای سنجش و پذیرش دانشجو به شورای عالی انقلاب فرهنگی جزییات و ساعت طرح ترافیک از ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ روش‌های پرداخت زکات فطره اعلام شد ممنوعیت تردد کلیه وسایل نقلیه از مرزن آباد به سمت تهران از دقایقی قبل آغاز ثبت نام میهمانی و انتقال دانشجویان از ۱۵ فروردین صدور حکم سنگین برای ۹ متهم فساد در شورای شهر سردشت تدوین اساسنامه مدارس مجازی/ برنامه وزارت آموزش و پرورش در حوزه هوش مصنوعی ورود سامانه بارشی از شمال غرب و غرب کشور امروز و فردا چطور با ChatGPT عکس‌هایمان را به سبک انیمیشن‌های استودیو «جیبلی» درآوریم؟ ۵۰۵ جانباخته و ۱۲ هزار مجروح در ابتدای طرح نوروزی در کشور سازمان نظام پرستاری: کمبود ۱۰۰ هزار پرستار در بیمارستان‌های کشور مرکز مدیریت راه‌های کشور: تردد ۲۱.۶ میلیون خودرو در موج اول سفر‌های نوروزی برخورد قضایی با عوامل انتشار کلیپ خارج از شئون از یک کنسرت تشریح وضعیت ترافیکی جاده‌ها و محور‌های مسدود در روز جمعه ۸ فروردین هواشناسی ایران امروز ۱۴۰۴/۱/۸؛ بارندگی و وزش باد در ۱۱ استان

تلخ های پر خاصیت!

برخی از مواد غذایی با طعم تلخ اگرچه طرفداران زیادی ندارند ولی فوق العاده مغذی هستند. این غذاها مواد شیمیایی گیاهی همراه با مزایای سلامتی بیشمار دارند.
تاریخ انتشار: ۱۹:۰۱ - ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۸ - 2019 May 03
کد خبر: ۱۰۱۰۴

به گزارش راهبرد معاصر ،  برخی از این مزایا عبارتند از: کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها از جمله سرطان، بیماری‌های قلبی، دیابت، بهبود سلامت چشم، کبد و روده ها:

 

خربزه سبز: این نوع خربزه که زودرس است، طعم بسیار تلخی دارد. در کشور‌های آسیایی، کارائیب، آفریقایی و ... خربزه سبز طرفداران زیادی دارد. این میوه سرشار از مواد شیمیایی گیاهی مانند پلی فنول‌ها و فلاونوئید‌ها است که به جلوگیری از رشد انواع سرطان ها، کاهش قند خون در مبتلایان به دیابت کمک می‌کند. خربزه تلخ سرشار از آنتی اکسیدان‌ها است که برای جلوگیری از آسیب سلولی ناشی از رادیکال‌های آزاد مفید بوده و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد.

 

سبزیجات خانواده کلم: سبزیجاتی از قبیل بروکلی، تربچه، کلم بروکسل و ... حاوی ترکیباتی به نام گلوکوزینولات هستند که طعم تلخ آن‌ها را قوی‌تر می‌کند. مطالعات روی حیوانات نشان داده که گلوکوزینولات می‌تواند رشد و گسترش سلول‌های سرطانی را کند کند. همچنین این ماده به سم زدایی از کبد کمک می‌کند. متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند که حداقل ۵ بار در هفته این نوع سبزیجات استفاده شوند.

 

قاصدک: ممکن است فکر کنید گیاه قاصدک تنها یک علف هرز است. اما برگ‌های این گیاه خوراکی و مغذی هستند و حتی می‌توان آن‌ها را در سالاد به طور خام مصرف کرد. برگ‌های این گیاه تلخ هستند، اما مواد مغذی بیشماری از جمله کلسیم، منگنز، آهن، ویتامین سی، ویتامین آ و ویتامین کا دارند. آن‌ها همچنین حاوی کاروتنوئید‌ها و زاکسنتین هستند که از چشم‌های شما در برابر آب مروارید و دژنراسیون ماکولا محافظت می‌کنند. این سبزی پروبیوتیک‌هایی دارد که به رشد باکتری‌های مفید روده کمک می‌کند.

 

پوست مرکبات: در حالی که گوشت و آب میوه مرکبات شیرین و یا ترش است، پوست آن‌ها بسیار تلخ است. تلخی پوست مرکبات بخاطر وجود فلاونوئید‌هایی از جمله هسپریدین و نارنژین هستند که نوعی آنتی اکسیدان محسوب می‌شوند. این فلاونوئید‌ها به کاهش رشد سلول‌های سرطانی، کاهش التهاب، بهبود سم زدایی کمک می‌کنند.

 

کافئین: قهوه یکی از نوشیدنی‌های محبوب سراسر جهان است و منبع غنی از آنتی اکسیدان‌ها محسوب می‌شود. مانند اکثر غذا‌های تلخ، قهوه نیز سرشار از پلی فنول‌ها است. یکی از غنی‌ترین این پلی فنول‌ها اسید کلروژنیک است که مزایای بیشماری دارد. این آنتی اکسیدان باعث کاهش استرس اکسیداتیو در بدن شده و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و دیابت را کاهش می‌دهد. مطالعات نشان می‌دهد که نوشیدن ۳ تا ۴ فنجان قهوه در روز خطر ابتلا به مرگ، سرطان و بیماری‌های قلبی را به ترتیب به میزان ۱۷ درصد، ۱۵ درصد و ۱۸ درصد کاهش می‌دهد و سدی در برابر ابتلا به آلزایمر و پارکینسون است.

 

چای سبز: این نوع چای حاوی پلی فنول‌هایی است که ضد التهاب هستند و اثرات رادیکال‌های آزاد را در بدن خنثی می‌کنند. مصرف یک فنجان چای سبز در روز خطر ابتلا به حمله قلبی را تا ۲۰ درصد کاهش می‌دهد.

مطالب مرتبط
ارسال نظر