خطیب‌زاده: حق غنی‌سازی قابل مذاکره نیست / انگشت ما روی ماشه است ‌رئیس الحشد الشعبی: سپاه انقلاب اسلامی در دفاع از عراق به ما کمک کرد ترامپ ارمنستان را آلبانی خواند نماینده حزب‌الله: تصمیم خلع سلاح با هدف درگیری داخلی است تصرف ۳ منطقه دیگر توسط روسیه پوتین: صنعت هسته‌ای امنیت ملی روسیه را تضمین کرد رایزنی دیپلمات ارشد سوئیسی با تخت روانچی در مورد موضوع هسته‌ای ایران بیانیه ادعایی گروه هفت علیه ایران وزیر شهرک سازی اسرائیل: به ادامه جنگ، حتی در صورت کشته شدن اسیران رأی خواهم داد اولیانوف: اروپا حق استفاده از مکانیزم ماشه را ندارد دیدار مشاور امنیت ملی و معاون امور خارجه سوئیس با «علی لاریجانی» گفت‌وگوی وزیر خارجه مصر با ویتکاف درباره ایران و فلسطین مرحله دوم عملیات «ارابه‌های گدعون» در غزه آغاز شد عراقچی: نمی‌توانیم همکاری با آژانس را به صورت کامل قطع کنیم؛ حدود یک ماه و نیم دیگر نوبت تعویض سوخت نیروگاه بوشهر است که باید در حضور بازرسان صورت بگیرد آمریکا ۴ مقام ارشد دیوان کیفری بین‌المللی را تحریم کرد
احتمال حمله نظامی آمریکا چقدر است؟

ماجرای حمله آمریکا به ایران بعد از ماه رمضان و اظهارات سرافراز

اظهارات رییس سابق صدا و سیما مبنی بر حمله آمریکا به ایران بعد از ماه رمضان باعث نگرانی هایی شده است.
تاریخ انتشار: ۰۱:۴۳ - ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۸ - 2019 May 04
کد خبر: ۱۰۱۱۷


به گزارش راهبرد معاصر؛  اخیرا محمد سرافراز رییس سابق صدا و سیما از برنامه حمله آمریکا به ایران بعد از ماه رمضان خبر داده که احتمال حمله نظامی آمریکا واکنش هایی را به دنبال داشته است.

 

ماجرای حمله آمریکا به ایران بعد از ماه رمضان

حمله آمریکا به ایران بعد از ماه رمضان

 

فارغ از اینکه دلایل سرافراز برای طرح جنگ و حمله آمریکا به ایران بعد از ماه رمضان چه بوده، بررسی اینکه این حمله چقدر احتمال دارد خالی از لطف نیست.


شکی نیست که آمریکا به دنبال براندازی جمهوری اسلامی ایران است و در این راه همه ابزار خود را بسیج کرده و امروز یک جنگ تمام عیار اقتصادی را علیه ایران به راه انداخته اما کارشناسان معتقدند رویارویی نظامی و حمله آمریکا به ایران بسیار بعید است. دلایل متعددی وجود دارد که مخالف مدعای سرافراز است. البته اسراییل و برخی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس به دنبال تحمیل یک جنگ به ترامپ هستند اما شانس زیادی برای آن ندارند.


نخستین دلیل منتفی بودن حمله آمریکا به ایران بعد از ماه رمضان قدرت نظامی ایران و جایگاه آن در منطقه است. هر گونه برخورد نظامی با ایران آغاز نابودی اسراییل و پایگاه های نظامی آمریکا در منطقه است. حتی مقامات اسراییلی هم بر قدرت موشکی ایران اذعان داشته اند.


برخورداری از متحدان و همپیمانان منطقه ای در کنار قدرت ارتش و سپاه عامل بازدارنده دیگری از شکل گیری جنگ نظامی بین ایران و آمریکا است و با حمله آمریکا به ایران متحدان ایران منافع آمریکا در منطقه را هدف خواهند گرفت. کشورهای روسیه و چین و ترکیه نیز در این تقابل در کنار آمریکا نیستند و حتی انتظار می رود اروپا نیز آمریکا را همراهی نکند.


پیامدهای اقتصادی حمله آمریکا به ایران عامل بازدارنده دیگر است و به محض برخورد نظامی دو کشور بازارهای بین المللی از جمله بازار نفت دستخوش بحران خواهد شد و اقتصادهای بزرگ را با چالش مواجه می کند.
نکته دیگر آنکه ترامپ یک تاجر است و مرد جنگ نیست و در تبلغات انتخاباتیش نیز بر ضرورت خروج نطامی آمریکا و پایان دادن به جنگ ها به دلیل هزینه های سرسام آور آن تاکید کرده است. جنگ با ایران به مراتب آثار ویرانگرتری از جنگهای عراق و افغانستان دارد و آمریکا خوب می داند که جنگ با ایران یک هفته و یک ماهه تمام نخواهد شد.


با این اوصاف به نظر می رسد سخنان سرافراز بی اساس است و مبنای تحلیلی درستی ندارد.

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار