به گزارش راهبرد معاصر، بازدهی شاخص کل بورس از ابتدای هفته تا پایان هفته نزدیک ۰٫۴ درصد مثبت شد. شاخص کل طول هفته با نوسان دنبال و با وجود پیشروی تا ۱٫۵۴۵ میلیون واحد، دوباره به لبه ۱٫۵ میلیون واحد نزدیک شد.
به نظر میرسد فعلا شاخص در همین محدوده و کانال ۱٫۵ میلیون واحد پیگیری شود و برای ورود به کانال ۱٫۶ میلیون واحد نیاز به یک مولفه و تغذیهکنندهای است که سمت تقاضا را کاملا فعال نگه دارد.
ورودی پول حقیقیها به بازار و صندوقها
در صورت تداوم همین وضعیت با مختصات فعلی باید احتمال داد هفته آینده شاخص در همان محدوده کانال ۱٫۵ میلیون واحد دنبال شود. بررسی عملکرد بازار در روز پایانی هفته نشان داد ورودی پول حقیقیها به بازار سهام منفی و ورودی پول حقیقی به صندوقهای با درآمد ثابت مثبت شد.
در این میان سرانه خرید حقیقیها نسبت به سرانه فروش حقیقیها همچنان به نفع خریداران دنبال میشود. البته ارزش معاملات خُرد به ۷۶۰۰ هزار میلیارد تومان رسید و نسبت تعداد نمادها دارای صف خرید نسبت به صف فروش هم به ۱٫۵ برابر رسید.
دور کند نوسانات
در یک هفته گذشته بازار سهام در یک محدوده نوسانی مشخص در زیر نیمه کانال ۱٫۵ میلیون واحد دنبال شد. این در حالی است که دور نوسانات هم البته نسبت به هفتههای گذشته کُند شده بود.
با نوسانات بازار ارز و تغییر نرخ کامودیتیها، بازار هم سعی کرد رفتارهایش را با این دو بازار انطباق دهد.
البته تکسهمها و سهمهای ریالی تورمی در یک هفته گذشته بیشترین خریدار را داشتند و سمت تقاضا را فعال نگه داشتند، اما سهامهای صادراتمحور (کامودیتیمحور) به تناسب بازار ارز و بازار کامودیتی با نوسان هفته جاری را پشت سر گذاشتند.
بورس منتظر ۲ اتفاق مهم
برای پیش بینی بورس شهریور ۱۴۰۰ باید به دو نکته توجه کرد. اگرچه بازار نسبت به سیاستهای حمایتی دولت از بازار سرمایه خوشبین است، اما همچنان نسبت به مذاکرات برجامی وین در شرایط انتظار به سر میبرد. بر مبنای تازهترین رویدادها، ایران و طرف غربی هر دو نسبت به تداوم مذاکرات وین تاکید کردهاند، اما برخی رویدادها هم نشان از فشار دوباره آژانس به ایران در آستانه برگزاری نشست شورای حکام دارد.
قرار است از روز دوشنبه هفته آینده به مدت چهار روز گزارش آژانس در مورد ایران در جلسه شورای حکام مورد بررسی قرار بگیرد و باید دید در این چهار روز در جلسه شورای حکام قطعنامهای علیه ایران صادر میشود یا خیر؟
بازار سهام در این هفته، رُخدادهای بَرجامی و تعیین تکلیف برخی سیاستهای احتمالی دولت در خصوص تامین کسری بودجه را با حساسیت دنبال میکند و البته در شرایط انتظار به سر میبرد. هر گونه تصمیمگیری در خصوص این دو رویداد با اولویت میتواند سمت تقاضا و عرضه را حساس کند./اقتصادنیوز