بازاربرنج صاحب ندارد-راهبرد معاصر

بازاربرنج صاحب ندارد

دبیر انجمن برنج کشور، گفت: هیچ دلیل علمی و منطقی برای افزایش قیمت برنج وجود ندارد و مسئولان نظارتی نباید اجازه دهند به رغم وجود برنج کافی در کشور قیمت‌ها بالا رود.
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۸ - ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۸ - 2019 May 04
کد خبر: ۱۰۱۷۰
به گزارش  راهبرد معاصر ، قیمت برنج طی چند هفته گذشته به ویژه در یک هفته گذشته به شدت افزایش یافته است. به طوری که در بازار تهران قیمت برنج از 20 هزار تومان هم عبور کرده است. درباره دلایل افزایش قیمت برنج با جمیل علیزاده دبیر انجمن برنج کشور گفت‌وگو کردیم.

علیزاده در پاسخ به اینکه چه دلیلی برای افزایش اخیر قیمت برنج وجود دارد، گفت: هیچ دلیل علمی و منطقی برای افزایش قیمت برنج وجود ندارد.

وی توضیح داد: تولید برنج در سال 97، 2 میلیون و 200 هزار تن بود که یک میلیون و 200 هزار تن هم وارد شده است. در حالی که کل نیاز کشور به برنج 3 میلیون تن است.

 دبیر انجمن برنج کشور با تأکید بر اینکه در حال حاضر 400 هزار تن برنج مازاد نیاز در کشور وجود دارد، گفت: دلیلی که امروز قیمت برنج را افزایش داده مسائل فنی نیست بلکه نقش دلالی و واسطه‌گری بایددر آن دخیل دانست.

*سیل اخیر به شالیکاران خسارت نزد

علیزاده گفت: سیل اخیر هم هیچ خسارتی به شالیکاران وارد نکرده چرا که اصلاً آن زمان مزارع برنج وجود نداشته و کشت نشا معمولاً از اواخر اردیبهشت کشت می‌شود و اوایل مرداد و شهریور هم برنج برداشت می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه کشاورزان برنج را نهایتاً کیلویی 8 هزار تومان فروخته‌اند، گفت: با این وضعیتی که به وجود آمده خود کشاورزان هم ناراحت هستند و حرص می‌خورند.

به گفته  دبیر انجمن برنج کشور، دلالان با این قیمت‌ها بازی می‌کنند و البته برخی مواقع کارخانه‌داران هم در این مسأله نقش دارند.

علیزاده همچنین اضافه کرد: برخی مسائل هم نشأت گرفته از اتفاقات سیاسی است مثلاً اینکه افزایش قیمت‌ها در حوزه مسکن، خودرو و غیره هم به دلیل وجود داشته و در برنج هم مصداق دارد.

وی در پاسخ به اینکه در حال حاضر چه کسی باید پاسخگوی این افزایش قیمت‌ها به رغم وجود ذخایر کافی در کشور دانست گفت: سازمان‌های نظارت باید به این مسأله پاسخگو باشند و اجازه ندهند در حالی که ذخایر برنج در کشور به حد کافی است قیمت آن بالا برود.

*در تنظیم بازار هر کسی ساز خودش را می‌زند

 دبیر انجمن برنج کشور در پاسخ به اینکه در حال حاضر مسئول تنظیم بازار محصولات کشاورزی کیست، گفت: از نظر قانونی وزارت جهاد کشاورزی است اما زمانی آقای رئیس جمهور به آقای شریعتمداری وزیر وقت وزارت صمت تنظیم بازار را محول کرده بود و اکنون که ایشان رفته است حالت دوگانگی وجود دارد و معلوم نیست و هر کسی ساز خودش را می‌زند و معلوم نیست نظارت بر تنظیم بازار محصولات کشاورزی بر عهده چه کسی است؟

فارس
ارسال نظر