پاسخ رسمی مسکو برای تحویل بشار اسد ایران: تلاش‌های آمریکا برای لاپوشانی نقض‌های بین‌المللی مزورانه است نطق خبرساز ترامپ درباره تهدید هسته‌ای ایران چه کسانی طالبان را تطهیر می‌کنند؟ سفارت روسیه در تهران بیانیه صادر کرد/ آزادی تبعه‌ای که پاییز گذشته بازداشت شد نام گروسی در میان مخاطبان موبایل هک‌شده مقام اسرائیلی پزشکیان: آمریکا برای ادامه مذاکره شرایط تحقیرآمیزی مطرح می‌کند که بنده حاضر به پذیرش آن نیستم حنظله گوشی نفتالی بنت را هک کرد پوتین: شرق اوکراین را تصرف خواهیم کرد شنیدن صدای انفجار در نزدیکی پایگاه هوایی در استان صلاح الدین عراق وزارت خارجه ایران: ونزوئلا حق دفاع از خود در برابر هر تعرض خارجی را دارد رسانه‌های عبری: نیرو‌های جدایی‌طلب جنوب یمن تماس‌هایی با تل‌آویو برقرار کرده‌اند بندر نشطون از دست ریاض خارج شد عراقچی در گفت‌و‌گو با الجزیره: تکرار جنگِ شکست‌خورده عاقلانه نیست / برای ما اولویت دیپلماسی است ولی برای هر وضعیت دیگری هم آمادگی داریم تعلیق فعالیت سرایا السلام در ۲ استان عراق به دستور صدر

نماینده ایران: آمریکا مرتکب نقض گسترده حقوق بشر در کشورهای تحت تحریم می‌شود

سفیر و نماینده دائم ایران در دفتر سازمان ملل در ژنو گفت: شرم آور است که آمریکا به رویکرد اعتیادآمیز خود در اعمال تحریم‌های ظالمانه علیه کشورهای در حال توسعه ادامه می‌دهد و مرتکب نقض فاحش، نظام‌مند و گسترده حقوق بشر در کشورهای تحت تحریم می‌شود.
تاریخ انتشار: ۱۷:۲۳ - ۲۴ شهريور ۱۴۰۰ - 2021 September 15
کد خبر: ۱۰۲۲۹۱

به گزارش راهبرد معاصر «اسماعیل بقایی هامانه» سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد دفتر سازمان ملل در ژنو در دومین روز برگزاری نشست ۴۸ شورای حقوق بشر در سخنرانی خود ضمن تأکید بر پایبندی کشورمان به حمایت از ارتقای حقوق بشر، تصریح کرد: مسئولیت دولت‌ها در حفظ و حراست از حقوق بشر مردمشان امری مفروض است اما این امر نباید مانع از رسیدگی سازوکارهای حقوق بشری به نقض فاحش حقوق بشر مردمان یک کشور به دلیل اعمال غیرقانونی دولت‌های دیگر شود. 

* ایران خواستار تشکیل دولتی فراگیر در افغانستان

بقایی هامانه در توضیح سخنان خود مشخصا به «مداخلات  نظامی خارجی» و «تحریم‌های غیرانسانی» اشاره کرد و گفت: شرم آور است که آمریکا به رویکرد اعتیادآمیز خود در اعمال تحریم‌های ظالمانه علیه کشورهای در حال توسعه ادامه می‌دهد و مرتکب نقض فاحش، نظام‌مند و گسترده حقوق بشر مردم کشورهای تحت تحریم می‌شود. 
نماینده دائم کشورمان نزد دفتر سازمان ملل در ژنو با اشاره به وضعیت ناگوار افغانستان به عنوان نمونه روشنی از نتیجه مداخله نظامی خارجی، میراث ۲۰ ساله مداخله نظامی به رهبری آمریکا در افغانستان را کشتار، ویرانی، افزایش تولید مواد مخدر، نومیدی و تفرقه برشمرد.

وی همچنین تأکید کرد که جمهوری اسلامی ایران خواستار تشکیل دولتی فراگیر در افغانستان است که تبلور خواسته‌های مردم و نماینده تنوع قومی و مذهبی این کشور باشد و به حقوق انسانی همه مردم افغانستان احترام بگذارد که این مهم تنها از طریق یک فرآیند صلح به رهبری افغانستان و تحت مالکیت و کنترل افغانستانی‌ها امکانپذیر است. 

به گزارش فارس، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه نیز روز دوشنبه ۲۲ شهریور ماه در نشست مجازی «وضعیت بشردوستانه در افغانستان» به ریاست «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد شرکت و آمادگی ایران را برای تسهیل ارسال کمک‌های انساندوستانه کشورهای مختلف به افغانستان اعلام و بر ضرورت تامین کمک‌های فوری انساندوستانه و همچنین کمک به مردم این کشور و تشکیل دولت فراگیر در افغانستان تأکید کرد.

مجید تخت روانچی سفیر و‌ نماینده دائم ایران در سازمان ملل نیز قبل از نشست شورای امنیت درباره وضعیت افغانستان در اظهاراتی با بیان این که جنایات جنگی نیروهای خارجی در افغانستان نباید بدون مجازات بماند، تصریح کرد: هر دولتی که با زور در افغانستان به قدرت برسد به رسمیت شناخته نخواهد شد. 

گفتنی است،‌ نشست چهل و هشتم شورای حقوق بشر از روز دوشنبه ۲۲ شهریور در ژنو آغاز شده و تا ۱۶ مهر ادامه پیدا خواهد کرد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر