عضویت ایران در سازمان شانگهای چه تاثیری بر توسعه تجارت ایران دارد؟-راهبرد معاصر
محمدصادق مفتح، قائم مقام وزارت صمت در گفت و گو با راهبرد معاصر پاسخ داد:

عضویت ایران در سازمان شانگهای چه تاثیری بر توسعه تجارت ایران دارد؟

محمدصادق مفتح، قائم مقام وزارت صمت با اشاره به اهمیت و اثرات عضویت ایران در سازمان همکاری‌های شانگهای، اظهارداشت: عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای یا در سازمانها و پیمان نامه‌هایی شبیه به آن از آن جهت برای ما حائز اهمیت است، که تجارت و صادرات بین کشورهای عضو در آن تسهیل می‌باید، لذا عضویت ایران در سازمان شانگهای می‌تواند زمینه‌های لازم برای توسعه بیش از پیش تجارت ایران با کشورهای عضو این سازمان را ایجاد کند.
محمدصادق مفتح؛ قائم مقام وزارت صمت
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۸ - ۳۰ شهريور ۱۴۰۰ - 2021 September 21
کد خبر: ۱۰۲۹۴۶

عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای چه تاثیری بر تجارت ایران دارد؟

 

به گزارش راهبرد معاصر، در هفته جاری و با حضور رییس جمهور جمهوری اسلامی ایران رسما کشورما به عضویت سازمان‌همکاری شانگهای در آمد، عضویت ایران در این سازمان بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌ها داشته و هر یک از کارشناسان از دریچه‌ای این عضویت مهم و استراتژیک را مورد تحلیل و ارزیابی قرار دادند، اما در این میان کارشناسان اقتصادی و فعالان تجارت بر این موضوع تاکید می‌کنند که عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای فرصت بی‌بدیلی برای توسعه تجارت و رشد اقتصادی کشور فراهم می‌کند لذا نباید با وقت کشی فرصت‌ها و ظرفیت‌های نهفته در این موضوع را از دست بدهیم. محمد صادق مفتح کارشناس اقتصادی ومعاون اسبق وزارت صمت در این باره نظر خود را با راهبرد معاصر مطرح کرده است.

 

محمد صادق مفتح قائم مقام وزارت صمت و کارشناس مسائل اقتصادی در گفت‌وگو با راهبرد معاصر در خصوص اهمیت عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای گفت: از این جهت عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای یا در سازمانها و پیمان نامه‌هایی شبیه به آن برای ما و سایر کشورهای جهان حائز اهمیت است، که تجارت و صادرات بین کشورها عضو در آن تسهیل می‌شود، لذا عضویت ایران در سازمان شانگهای می‌تواند زمینه‌های لازم را برای توسعه بیش از پیش تجارت کشور ایجاد کند.

 

وی در این باره خاطر نشان کرد: هر چه قدر تلاش کنیم تا در این زمینه با کشورهای مختلف پیمانهای دو جانبه یا چند جانبه منعقد کنیم؛ زمینه را برای رقابت پذیری کالای ایرانی و افزایش تجارت با کشورهای دیگر  را برای خود فراهم کرده‌ایم. ضمن اینکه عضویت در سازمان‌های بین‌المللی و منطقه‌ای مثل سازمان همکاری شانگهای برای کشورهای مختلف تضمین کننده روابط سیاسی، امنیتی و اقتصادی خواهد بود.

 

قائم مقام وزارت صمت دراین باره توضیح داد: سازمانی که ایران به تازگی عضو آن شده عنوانش روی خودش است، یعنی بار محتوایی و عملکردش را به روشنی و شفافیت مشخص کرده که این سازمان بستری برای افزایش همکاری های سیاسی، امنیتی و اقتصادی بین کشورهای مختلف ایجاد کرده است لذا ما هم می‌توانیم با عضویت در سازمان همکاری شانگهای از فضای ایجاد شده برای توسعه تجارت خارجی خود استفاده کنیم، ضمن اینکه افزایش خطر گروه‌های تندرویی در منطقه که در کشورهای مختلف منطقه می‌توانند زندگی را برای مردم منطقه سخت کنند را به شدت کاهش دهیم.

 

وی در اینباره خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه سازمان همکاری شانگهای بر اساس توسعه روابط و افزایش دامنه‌های همکاری‌های کشورهای عضو تشکیل شده است،  قطعا یکی از مهمترین اهداف این سازمان افزایش امنیت منطقه میباشد. اما بعد از آن به تدریج و با توجه به افزایش همکاری و ارتباط کشورها با یکدیگر همکاری های اقتصادی نیز در دستور کار این سازمان قرار خواهد گرفت.

 

محمد صادق مفتح در این باره توضیح داد: در کنار سایر مسائل مهمی که برای مبارزه با تروریسم منطقه‌ای و بین‌المللی در این سازمان دنبال می‌شود، ایران نیز می‌تواند با استفاده از تجربیات ارزنده‌ای که در موضوع مبارزه با تروریسم دارد، در بحث تجارت‌های بین‌المللی از بستر ایجاد شده برای رشد، رونق و توسعه روابط اقتصادی خود به نحو احسن استفاده کند.

 

قائم مقام وزارت صمت درخصوص اهمیت عضویت ایران دراین سازمان خاطر نشان کرد: عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای گام بزرگی برای جمهوری اسلامی ایران است. این مساله نشان می‌دهد کشورهای دیگر به اهمیت و جایگاه موثر ومطمئن جمهوری اسلامی ایران در منطقه پی برده‌اند که خوشبختانه با عضویت ایران در این سازمان موافقت صورت گرفت.

 

قائم مقام وزارت صمت درباره تاثیر عضویت در سازمان همکاری شانگهای بر مبارزه با تحریم‌ها گفت: شکی وجود ندارد که هر چه قدر دامنه ارتباطات تجاری و اقتصادی ایران گسترش بیابد، دست ایران برای بی اثرسازی تحریم ها از گذشته بازتر می شود. لذا از این جهت عضویت ایران در سازمان شانگهای نیز حائز اهمیت است.

 

مفتح در پایان خاطر نشان کرد: در این سازمان کشورهای عضو برای تسهیل تجارت و رشد اقتصادی کارگروه های مختلفی تشکیل می‌دهند تا از عضویت دراین سازمان عواید بیشتری کسب کنند. با توجه به اینکه ما در نقطه شروع فرآیند هستیم باید خود را برای افزایش تجارت و همکاری‌های چند جانبه با کشورهای عضو سازمان شانگهای آماده کنیم. برای این منظور باید با تشکیل کارگروه های تخصصی در برخی سیاست‌های ضد تولیدی و سیاست هایی که اقتصاد کشور را با چالش هایی مواجه کرده تجدید نظر اساسی داشته باشیم.

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده