ایران خواستار راه‌حل برای احیای برجام است نه مذاکرات طولانی-راهبرد معاصر
عراقچی: نتیجه نسخه دوم فشار حداکثری، نسخه دوم شکست حداکثری است افزایش شمار شهدای لبنان به ۳۲۸۷ شهید درخواست ۱۷ سال زندان برای افشاگر پنتاگون درخواست عربستان از کشور‌های جهان برای پیوستن به ائتلاف بین‌المللی اجرای راهکار دودولتی انفجار یک پهپاد در منطقه حساس نظامی در جنوب «حیفا» عراقچی: ایران از هیچ کوششی برای افزایش مراودات با همسایگان دریغ نمی‌کند بیانیه مشترک ایران، روسیه و ترکیه درباره مسائل منطقه + جزئیات نتایج اجلاس فوق العاده سران کشور‌های اسلامی ـ عربی از زبان معاون وزیر خارجه بن فرحان: شورای امنیت قادر به تعامل با نزاع منطقه نیست عارف با بن سلمان دیدار کرد + عکس جزئیات گفت‌وگوی نتانیاهو و ترامپ درباره ایران رایزنی الاعرجی با سردار سلامی درباره توافقنامه امنیتی ایران و عراق بیانیه پایانی نشست ریاض: قدس خط قرمز امت عربی و اسلامی است سفیر ایران در روسیه: سخنگوی پوتین نیستم، اما سیاست مسکو دلارزدایی است ادعای اسکای نیوز عربی: الاعرجی در سفر به تهران حامل پیامی از جانب آمریکا درباره پاسخ ایران به حمله اسرائیل است
دیپلمات روس:

ایران خواستار راه‌حل برای احیای برجام است نه مذاکرات طولانی

نماینده روسیه در وین اتریش گفت که ایران در پایان مذاکرات برای احیای برجام خواستار راه‌حل و نه مذاکراتی طولانی مدت است.
تاریخ انتشار: ۲۱:۳۹ - ۳۰ شهريور ۱۴۰۰ - 2021 September 21
کد خبر: ۱۰۳۰۴۹

به گزارش راهبرد معاصر «میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین اتریش گفت که 90 درصد موارد اختلافی میان ایران و کشورهای غربی درباره برجام حل شده است.

 

وی که با شبکه العربیه مصاحبه می‌کرد، گفت: «من معتقدم که تا ۲۰ ژوئن (۳۰ خرداد) که ششمین دور مذاکرات وین به پایان رسید، ۹۰ درصد موارد اختلافی حل شده بود و حدود ۱۰ درصد از اختلافات باقی مانده بود به همین دلیل باید در سریعترین زمان ممکن، راه‌حل‌هایی برای اختلافات باقی مانده پیدا شود».

 

وی در ادامه گفت: «تهران نیز می‌گوید که در پایان مذاکرات خواستار راه حل و نه مذاکرات طولانی مدت است و معتقدم که تمامی طرف‌های مذاکره کننده نیز دیدگاه مشابهی داشته باشند».

تا کنون ۶ دور مذاکره در شهر وین میان آمریکا و سایر طرف‌های برجام غیر از ایران برای تسهیل بازگشت آمریکا به برجام انجام شده است. طرف‌ها می‌گویند پیشرفت‌های ملموسی در این مذاکرات حاصل شده اما پاره‌ای اختلافات کماکان باقی است.

 

یکی از زمینه‌های اختلاف در این مذاکرات اصرار آمریکا بر حفظ برخی از تحریم‌هایی است که دولت «دونالد ترامپ» بعد از خروج از برجام علیه ایران اعمال کرده است. مضاف بر این، دولت بایدن اعلام کرده هیچگونه ضمانتی نمی‌تواند درباره عدم خروج دوباره دولت‌های بعدی آمریکا از برجام بدهد.

 

مضاف بر این، مقام‌های دولت آمریکا پیش از این تصریح کرده‌اند که قصد دارند از ورود به برجام به عنوان «سکویی» جهت پرداختن به سایر اختلافات از جمله مسائل موشکی و منطقه‌ای استفاده کنند.

 

اخیراً مقام معظم رهبری در جلسه‌ای تأکید کردند آمریکایی‌ها خواستار گنجاندن بندی در توافق هسته‌ای برجام برای ملزم کردن ایران به گفت‌وگو بر سر مسائل موشکی و منطقه‌ای هستند.

 

جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده با توجه به اینکه آمریکا طرفی بوده که توافق را نقض کرده این واشنگتن است که باید با رفع تحریم‌ها به توافق بازگردد و لازم است اجرای تعهدات آمریکا مورد راستی‌آزمایی قرار گیرد. تهران البته تأکید کرده اصرار یا عجله‌ای برای بازگشت آمریکا به توافق ندارد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده