پنجمین انتخابات پارلمانی عراق/ الکاظمی خواستار مشارکت گسترده مردمی شد-راهبرد معاصر

پنجمین انتخابات پارلمانی عراق/ الکاظمی خواستار مشارکت گسترده مردمی شد

پنجمین انتخابات پارلمانی عراق، هفت صبح امروز (به وقت بغداد) در سراسر این کشور آغاز شد تا نزدیک به ۲۴ میلیون شهروند عراقی واجد شرایط رأی‌دهی، ۳۲۹ نماینده دور جدید پارلمان را انتخاب کنند.
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۵ - ۱۸ مهر ۱۴۰۰ - 2021 October 10
کد خبر: ۱۰۴۹۶۹

به گزارش راهبرد معاصر، کمیساریای عالی انتخابات عراق اعلام کرد که از ساعت هفت صبح امروز (به وقت بغداد)، در‌های مراکز اخذ رأی برای پنجمین انتخابات پارلمانی عراق در پایتخت و مناطق مختلف این کشور از جمله منطقه کردستان در شمال این کشور، به روی رأی دهندگان باز شد.

خبرگزاری رسمی عراق (واع)، با اعلام باز شدن مراکز رأی‌گیری به روی رأی‌دهندگان تصریح کرد که صندوق‌های اخذ رأی برای جمع‌آوی آراء بیش از ۲۴ میلیون شهروند عراقی واجد شرایط رأی‌دهی آماده است تا از بین ۳۲۴۳ نامزد از جمله ۹۸۱ زن در ۸۳ حوزه انتخاباتی، ۳۲۹ نماینده پارلمانی خود را انتخاب کنند.

به اعلام کمیساریای عالی انتخابات عراق، انتظار می‌رود که نتایج اولیه انتخابات ۲۴ ساعت پس از پایان رأی‌گیری اعلام شود، اما اعلام نتایج رسمی این انتخابات ۱۰ روز طول خواهد کشید.

مرحله دوم و سراسری پنجمین دور از انتخابات پارلمانی عراق که نخستین انتخابات زودهنگام در این کشور است، امروز (یکشنبه؛ ۱۸ مهر) برگزار می‌شود تا ۳۲۴۳ نامزد انتخاباتی برای کسب ۳۲۹ کرسی پارلمانی رقابت کنند. کمیساریای عالی انتخابات عراق، پیشتر ضمن اعلام این تعداد از شرکت ۲۱ ائتلاف سیاسی و۱۶۷ حزب که ۵۸ حزب در ائتلاف‌ها گنجانده شده‌اند، در این انتخابات خبر داده بود.

مرحله نخست انتخابات عراق، جمعه پیش (هشتم اکتبر جاری) یعنی دو روز پیش از برگزاری انتخابات سراسری برگزار شد تا نیرو‌های امنیتی، آوارگان و زندانیان عراقی در قالب گروه‌های خاص، آراء خود را به صندوق‌ها بیاندازند. این اقدام با این هدف صورت می‌گیرد که نیرو‌های امنیتی در روز انتخابات صرفا به تامین امنیت مراکز رأی‌گیری بپردازند. بر این اساس کارکنان وزارت کشور، وزارت دفاع، دستگاه مبارزه با تروریسم، وزارت داخلی منطقه کردستان، وزارت پیشمرگه، پناهندگان و زندانیان عراق گروه‌های خاص شرکت‌کننده در انتخابات عراق نام گرفتند.

وجه تمایز انتخابات کنونی عراق با دوره‌های پیشین که از زمان سقوط صدام تاکنون پنجمین انتخابات سراسری و نخستین انتخابات زودهنگام است، این است که در این دور از انتخابات، عراقی‌های مقیم خارج از کشور شرکت نخواهند داشت.

تفاوت دیگر این انتخابات، مربوط به حوزه‌های انتخاباتی است. به موجب قانون انتخابات جدید به شماره ۹ مصوب در سال ۲۰۲۰، عراق به ۸۳ حوزه انتخاباتی به جای ۱۸ حوزه‌ای که در انتخابات پیشین تقسیم شده بود، تقسیم می‌شود و رأی دهندگان مستقیما به نامزد مورد نظر خود رأی خواهند داد تا در صورت کسب حد نصاب آراء به کرسی پارلمانی دست یابد. به این ترتیب که بغداد، پایتخت عراق با بیشترین جمعیت ۱۷ حوزه انتخاباتی خواهد داشت.

نحوه توزیع ۳۲۹ کرسی پارلمانی عراق میان استان‌های مختلف به این شرح است: بغداد: ۷۱، نینوی: ۳۴، بصره: ۲۵، ذی‌قار: ۱۹، سلیمانیه: ۱۸، بابل: ۱۷، اربیل: ۱۶، الانبار: ۱۵، دیالی: ۱۴، کرکوک: ۱۳، واسط: ۱۲، دهوک:۱۲، نجف:۱۲، صلاح‌الدین:۱۲، کربلا:۱۱، الدیوانیه: ۱۱، میسان: ۱۰ و المثنی: ۷

 

مصطفی الکاظمی خواستار مشارکت گسترده مردمی شد

 

«مصطفی الکاظمی» نخست‌وزیر عراق صبح امروز پس از باز شدن مراکز رأی‌گیری، از نخستین مقامات این کشور بود که در انتخابات شرکت کند.

وی پس از انداختن رأی به صندوق در جمع خبرنگاران، از همه عراقی‌ها خواست تا در این انتخابات مشارکت گسترده‌ای داشته باشند.

به نوشته وبگاه «شفق نیوز»، وی افزود: «ما به وعده خود وفا کردیم. تا فردا، دوشنبه انتظار یک دستاورد امنیتی بزرگ را داشته باشید. می‌خواستم که انتخابات در ژوئن برگزار شود، برخی می‌خواستند در سال ۲۰۲۲ برگزار شود، اما موفق شدیم آن را در اکتبر برگزار کنیم».

وی شهروندان عراقی را به شرکت در انتخابات تشویق کرد و افزود: هنوز وقت داریم. عراقی‌ها باید بیرون بیایند و آراء گرانبهای خود را به صندوق بیاندازند و فرصت تغییر را از دست ندهند.

الکاظمی که در یکی از مدارس در منطقه الکرخ بغداد رای داد، تاکید کرد که این نخستین انتخابات سراسری در عراق بدون وضع قانون منع آمد و شد و نامزدی شخص نخست‌وزیر کنونی است.

نخست وزیر عراق افزود: «ما در تحقق وعده‌ای که داده بودیم موفق شدیم و انتخابات را در دهم اکتبر برگزار می‌کنیم. وعده دادیم و وفا کردیم. شما مردم عراق! کسی را برای آینده کشور مناسب می‌دانید، انتخاب کنید. بیایید.. بیایید.. بیایید».

مطالب مرتبط
ارسال نظر