رایزنی فیدان با بن فرحان و عبدالعاطی درباره تحولات غزه الجزیره: اعضا غیر دائم شورای امنیت خواستار آتش بس دائم در غزه هستند ادعای وزیر امور خارجه آلمان: ایران اعتماد از دست‌رفته را بازگرداند تایمز: انگلیس پس از پایان سفر ترامپ، کشور فلسطین را به رسمیت خواهد شناخت عربستان و پاکستان توافقنامه دفاعی مشترک امضا کردند دیدار نخست وزیر پاکستان با بن سلمان درباره جنگ غزه حمله پهپادی اسرائیل به یک خودرو در شرق لبنان؛ ۲ نفر شهید شدند حریدی‌ها تهدید خود را عملی کردند پاشینیان: روابط ارمنستان با ایران شتاب گرفته است اسلامی: ازسرگیری بازرسی‌ها مشروط به اتخاذ «تدابیر ویژه» است کالاس: پنجره برای یک راه‌حل دیپلماتیک پیرامون برنامه هسته‌ای ایران، در حال کوچک شدن است/ تهران باید بدون تأخیر اجازه بازرسی از سایت‌های هسته‌ای را بدهند عراقچی در گفت‌و‌گو با دیپلمات‌های اروپایی: ایران تعهدات خود را انجام داده، اکنون نوبت اروپاست آمریکا در اقدامی خصمانه ۴ گروه مقاومت عراقی را به عنوان سازمان‌های تروریستی خارجی تعیین کرد  ادعای اروپا: فرصت برای یافتن راه‌حل دیپلماتیک درباره برنامه هسته‌ای ایران به‌سرعت در حال پایان است جزئیات پیش‌نویس قطعنامه ایران، روسیه و چین درباره ممنوعیت حمله به تاسیسات هسته‌ای

رئیس سیا: هنوز امکان بازگشت به برجام وجود دارد

رئیس سازمان سیا گفت: هنوز امکان بازگشت به پاینبدی کامل به برجام وجود دارد. علامت سوال بزرگی درباره این وجود دارد که دولت جدید ایران هم به آن تمایل دارد یا نه.
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۷ - ۲۹ مهر ۱۴۰۰ - 2021 October 21
کد خبر: ۱۰۶۲۹۳

به گزارش راهبرد معاصر، ویلیام برنز رئیس سازمان سیا گفت امکان بازگشت به پایبندی کامل به توافق هسته‌ای (برجام) هنوز وجود دارد.

 

به نقل از پایگاه خبری اردو پوینت، برنز در این باره گفت: هنوز امکان بازگشت به پاینبدی کامل به برجام وجود دارد. علامت سوال بزرگی درباره این وجود دارد که دولت جدید ایران هم به آن تمایل دارد یا نه. هنوز [از طرف آمریکا]آمادگی وجود دارد و رئیس جمهور بایدن به وضوح نشان داده است که این کار انجام شود.


بر اساس این گزارش، اظهارات برنز در پی این مطرح می‌شود که در مدت وقفه پیش آمده در آغاز دور جدید مذاکرات احیای توافق هسته‌ای در وین، مقامات کاخ سفید و وزارت امور خارجه آمریکا با تاکید بر این که فرصت بازگشت به توافق هسته‌ای «نامحدود نیست»، مطرح کرده اند دولت بایدن دیپلماسی با ایران و در قبال مسئله هسته‌ای ایران را ترجیح می‌دهد و برای بازگشتی دوجانبه با ایران به پایبندی کامل به توافق هسته‌ای آمادگی دارد.

 

پس از پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۱ آمریکا و تشکیل دولت جدید در کاخ سفید، موضوع بازگشت آمریکا به توافق هسته‌ای که دولت دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۸ از آن خارج شده بود، طبق وعده انتخاباتی او در دستورکار سیاست خارجی دولت بایدن قرار گرفت. قدرت‌های جهانی از جمله آمریکا، در ماه‌های گذشته شش دور مذاکرات پیرامون احیای توافق هسته‌ای در وین را برگزار کردند. این مذاکرات میان ایران و دیگر اعضای کمیسیون مشترک برجام و با حضور آمریکا درمحل مذاکرات برگزار شد. البته ایران و آمریکا مذاکرات مستقیمی نداشتند و تنها از طریق نمایندگان دیگر کشور‌های حاضر در مذاکرات در جریان مواضع یکدیگر قرار می‌گرفتند.

 

برگزاری دور هفتم این مذاکرات تا پس از تشکیل دولت سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان به تاخیر افتاد. زمان دقیق از سرگیری مذاکرات مشخص نیست، اما ایران اخیرا هم‌زمان با برگزاری نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل گفته که این مذاکرات می‌تواند در آینده نزدیک از سر گرفته شود. مذاکرات وین در این راستا پیش می‌رود که بتواند از طریق اقداماتی هماهنگ شده، موجب بازگشت دوجانبه آمریکا و ایران به پایبندی کامل به توافق هسته‌ای شود.

 

ایران ابراز آمادگی کرده است که با تمام شدن بررسی نتایج مذاکرات قبلی، زمان مقرر آغاز دور هفتم این مذاکرات با هماهنگی طرف‌های مقابل تعیین خواهد شد./ایسنا

ارسال نظر
آخرین اخبار