اندیشکده‌های اروپایی خواستار تجدیدنظر آمریکا درباره برجام شدند-راهبرد معاصر
نیویورک تایمز: غرب برای گفتگو با ایران به بازرسان هسته‌ای جهان متوسل می‌شود بن‌سلمان در دیدار با اسد: بازگشت قدرتمندانه سوریه، به سود همه کشورهای عربی است رسانه اسرائیلی: آمریکا ارسال سلاح به تل‌آویو را از سر گرفت اردوغان: توافق صلح بین آذربایجان و ارمنستان، فرصت تاریخی است ناتو از اعضای خود خواست اوکراین را در اولویت قرار دهند واکنش حماس به بیانیه نشست سران عرب در منامه ایران ادعای آمریکا درباره وضعیت یمن را رد کرد آغاز دادرسی دیوان لاهه در پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی رهبر انصارالله: آمریکایی‌ها حمله به رفح را طراحی کرده‌اند دیدار بشار اسد و بن سلمان در بحرین بیانیه عفو بین‌الملل به مناسبت سالگرد اشغال فلسطین تداوم درگیری‌های پراکنده مرزی طالبان و پاکستان آغاز نشست سران عرب در منامه/ درخواست بن‌سلمان درباره غزه عبداللطیف رشید: ایران هیچ دخالت نظامی در عراق ندارد زلنسکی در خارکیف: وضعیت میدانی به شدت سخت است

اندیشکده‌های اروپایی خواستار تجدیدنظر آمریکا درباره برجام شدند

نوزده اندیشکده اروپایی در بیانیه‌ای روز چهارشنبه خواستار تجدید نظر دولت ترامپ درباره توافق هسته‌ای برجام شدند.
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۷ - ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۸ - 2019 May 09
کد خبر: ۱۰۶۵۰
به گزارش  راهبرد معاصر ، مدیران ۱۹ اندیشکده اروپایی در بیانیه‌ای روز چهارشنبه خواستار تجدید نظر دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا درباره «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) شدند.

مدیران این اندیشکده‌ها در این بیانیه تصریح کرده‌اند نگرانی‌های ترامپ درباره برجام کاملاً نابجا نیستند اما او احتمالاً با خروج از این توافق به هیچ کدام از اهدافش ذیل این توافق دست پیدا نخواهد کرد.

نگارندگان تصریح کرده‌اند خروج از برجام به تلاش‌ها در زمینه منع اشاعه لطمه زده، ارزش دیپلماسی چندجانبه را تضعیف می‌کند و قوانین و نهادهای بین‌المللی را ضعیف می‌کنند.

«برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) تیرماه سال 1394 میان ایران و پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد به علاوه آلمان حاصل شد.

دولت آمریکا از نخستین روزهای اجرایی شدن این توافق، کارشکنی‌ها در اجرای آن و تلاش برای کاستن از مزایای اقتصادی ایران از آن را آغاز کرد. با روی کار آمدن «دونالد ترامپ» به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا این کارشکنی‌ها شدت گرفت .

ترامپ سرانجام سه‌شنبه ۸ می سال گذشته (۱۸ اردیبهشت‌ماه 1397)  به طور یکجانبه آمریکا را از برجام خارج کرد. وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد تحریم‌ها علیه ایران را پس از دوره‌های زمانی ۹۰ و ۱۸۰ روزه امضا احیا خواهد کرد.

دولت ترامپ که وعده داده بود به سرعت صادرات نفت ایران را به صفر خواهد رساند در ماه‌های بعد از این تهدید عقب‌نشینی کرد و آبان‌ماه سال گذشته 8 کشور از جمله چین را از تحریم‌ها معاف کرد.

کاخ سفید علی‌رغم این اخیراً اعلام کرده قصد ندارد معافیت‌های مربوط به خرید نفت از ایران را که در اردیبهشت‌ماه سال جاری به پایان می‌رسند در ضرب‌الاجل جدید تمدید کند.

فارس
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده