کاهش شدید ارزش سهام عدالت-راهبرد معاصر

کاهش شدید ارزش سهام عدالت

رئیس هیأت مدیره کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی با بیان اینکه 2 هزار میلیارد تومان از منابع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی برای صندوق توسعه و تثبیت بازار واریز شد، گفت: بازاریابی سهام عدالت انجام نشده و در نتیجه ارزش سهام عدالت برخی استان‌ها تا 50 درصد کاهش یافت.
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۰ - ۰۱ آبان ۱۴۰۰ - 2021 October 23
کد خبر: ۱۰۶۵۲۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ حسین امینی‌خواه  در مورد اینکه بازارگردانی سهام عدالت شرکت‌های استانی که وارد بورس شده‌اند، به کجا رسید؟ گفت:‌ مبلغ 2 هزار میلیارد تومان از سهام شرکت‌های استانی سهام عدالت با مصوبه شورای عالی بورس فروخته و به صندوق توسعه و تثبیت بازار واریز شد تا در جهت بازارگردانی سهام عدالت استانی استفاده شود، اما این بازارگردانی انجام نشد، در نتیجه ارزش سهام عدالت در شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی حاضر در بورس افت کرد و در برخی استان‌ها تا 50 درصد سهام از بین رفت.

 

وی گفت: سهام برخی استان‌ها تا 15 هزار میلیارد تومان ارزش داشت که الان با افت بازار ارزش پرتفوی سهام این استان به کمتر از 8 هزار میلیارد تومان رسیده است، اگر از این 2 هزار میلیارد تومان برای بازارگردانی استفاده می‌شد، شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی می‌توانستند در زمان افت بازار سهام خوب را خریداری کرده و در زمان رونق بازار سهام بفروشند و سود این کار به جیب سهامداران عدالت در استان می‌رسید.

 

وی این را هم گفت: متأسفانه با مصوبه سازمان بورس اعضای هیأت مدیره کنونی شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی اجازه خرید و فروش سهام ندارند، در نتیجه ارزش پرتفوی سهام عدالت روز به روز در حال کاهش است.

 

وی در مورد اختصاص سهام عدالت به جاماندگان و به ویژه 2 میلیون نفر سهامداری که کارت نهایی سهام عدالت در دست دارند اما در سامانه جزء سهامدار عدالت به حساب نمی‌آیند، گفت: با توجه به اینکه دولت سیزدهم اعلام کرده است که می‌خواهد سهام عدالت به جاماندگان اختصاص دهد، در این زمینه سازمان برنامه و بودجه در حال منابع‌سنجی است که بعد از آن اعلام کند که تا چه میزان قابل انجام ا.

 

ت و چه تعداد برای جاماندگان ثبت‌نام کنند و طبق گفته مسؤولان کمیسیون اقتصادی مجلس ظرف یکی دو هفته آینده نتایج این بررسی‌ها اعلام می‌شود.

 

امینی‌خواه همچنین در مورد اعطای کارت اعتباری به سهامداران عدالت از سوی بانک‌ها گفت: با توجه به اینکه بانک‌ها وام ارزان در این زمینه در نظر نگرفتند بنابراین اگر به صورت عادی هر فردی به بانک مراجعه کند وام با سود 18 درصد می‌گیرد و این هنری نیست، زیرا زمانی که سهام عدالت مردم در رهن بانک قرار می‌گیرد، اگر یک ماه اقساط عقب بیفتد، بخش حقوقی بانک به بهانه اقساط عقب‌افتاده، سهام مردم را در تملک گرفته و می‌فروشد و ما با این گونه کارت اعتباری و وام مخالف هستیم، چون کسانی که این وام‌ها را دریافت می‌کنند، برای خرید مواد غذایی و یا کالاهای ضروری زندگی است و باید وام‌هایی ارزان‌تر در اختیارشان قرار گیرد.

 

رئیس هیأت مدیره کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی در مورد اینکه برای سهامداران عدالت که روش غیرمستقیم را انتخاب کردند، در قبال گرفتن سهام 532 هزار تومانی اسمی چه چیز اختصاص یافت، گفت: به تناسب ارزش روز سهام آنها از سهام شرکت استانی به آنها اختصاص یافت.

 

به گفته وی،‌ برخی از استان‌ها در اوج بازار در روی تابلوی بورس قرار گرفته‌اند، به عنوان مثال استان خراسان‌جنوبی در اوج بازار وارد بورس شد و هر سهم آن استان 240 تومان قیمت‌گذاری شد، اما استان همجوارش سیستان و بلوچستان با وجودی که همان پرتفو را داشت، در زمان ریزش بازار وارد بازار شد که ارزش روز اول سهام آن استان 90 تومان بود، یعنی سهامداران در استان اول سود کردند و مردم در استان دوم با زیان همراه شدند، در حالی که در همه 31 استان پرتفوی سهام عدالت یکی بوده و در 49 شرکت بورسی و غیربورسی مشترک است، اما سهامداران برخی از استان‌ها سود کردند و برخی از استان‌ها با ضرر همراه شدند و خواسته ما این است که همه نمادهای استانی با هم بسته و با هم باز شود تا به کسی ظلم نشود.

 

وی گفت: در حال حاضر شرکت‌های استانی نمی‌توانند سهام استانی خریداری کنند یا بفروشند و بنابراین بازاریابی هم انجام نمی‌شود.

 

وی گفت: از جاماندگان سهام عدالت حدود دو میلیون نفر هستند که در ابتدای طرح سهام عدالت دعوتنامه‌ برایشان ارسال شد و در شرکت‌های تعاونی سهام عدالت شهرستانی ثبت‌نام شدند و در سامانه‌های آنها قرار گرفت، اما متأسفانه در مرحله انتقال اطلاعات از شرکت تعاونی شهرستانی به سامانه سازمان خصوصی‌سازی به دلیل مشکل نرم‌افزاری در سرور مرکزی قرار نگرفته و هم اکنون حدود دو میلیون نفر کسانی هستند که کارت پرس شده سهام عدالت یعنی آخرین مرحله را در اختیار دارند، اما در سامانه سازمان خصوصی‌سازی به عنوان سهامدار عدالت شناخته نمی‌شوند. بنابراین دولت باید حتماً به این افراد سهام عدالت اختصاص دهد.

 

امینی‌خواه همچنین گفت:‌ قرار بود سهام عدالت به 6 دهک کم درآمد جامعه اختصاص پیدا کند در حالی که از ابتدای طرح سهام عدالت تا کنون اولاً تعداد زیادی جدیداً‌ وارد 6 دهک کم درآمد شده‌اند، همچنین از ابتدا عده‌ای از این افراد در این دهک‌های کم درآمد در فرآیند شناسایی قرار نگرفتند و شناسایی نشدند، بنابراین باید افراد مستحق در 6 دهک کم درآمدی شناسایی شده و سهام عدالت به آنها اختصاص پیدا کند./فارس

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده