کاخ سفید: شاید تحریم‌های ثانویه برای روسیه روز جمعه اجرا شوند جزئیات جدید از طرح نظامی جدید اسرائیل در غزه امیر قطر و نخست‌وزیر انگلیس درباره تحولات غزه رایزنی کردند ترامپ: ویتکاف دیدار بسیار سازنده‌ای با پوتین داشت عراقچی: معاون گروسی برای بازرسی نمی‌آید/ مذاکرات با آمریکا قطعی نشده/ لاریجانی استوانه سیاسی ایران است جزئیات تیراندازی در پایگاه ارتش آمریکا/ چندین کشته و زخمی هشدار گزارشگر سازمان ملل نسبت به پیامد اخراج جمعی پناهجویان افغان از پاکستان شرط وثیقه ۵۰۰ دلاری برای صدور ویزای اربعین به زائران افغان برداشته شد سقوط بالگرد نظامی در غنا؛ ۲ وزیر کشته شدند آلمان: تروئیکای اروپا به حل دیپلماتیک مسئله هسته‌ای ایران متعهد است  جزئیات دیدار پوتین با پادشاه مالزی ترامپ فرمان اجرایی علیه هند را امضا کرد پرواز هواپیمای شناسایی هسته‌ای آمریکا نزدیک پایگاه‌های اتمی روسیه کرملین: دیدار پوتین و ویتکاف سازنده بود رایزنی سفیران هلند و ژاپن با بقائی

رئیس بانک مرکزی لبنان در یک قدمی استعفا

روزنامه الاخبار لبنان گزارش داد که نجیب میقاتی اطمینان داده که ریاض سلامه ابتدای سال آینده میلادی استعفا خواهد کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۳ - ۱۱ آبان ۱۴۰۰ - 2021 November 02
کد خبر: ۱۰۷۸۹۹

به گزارش راهبرد معاصر، روزنامه الاخبار لبنان گزارش داد که ایده ایجاد تغییرات گسترده اداری و قضایی بعد از تشکیل دولت جدید لبنان به ریاست «نجیب میقاتی» سقوط کرد، اما این دولت تاکید می‌کند که مسئله «ریاض سلامه» رئیس بانک مرکزی لبنان فرق دارد.

بر اساس این گزارش، با توجه به پرونده‌های فساد ریاض سلامه و پرونده‌های قضایی وی در کشور‌های اروپایی، نجیب میقاتی به مقامات رسمی و حزبی لبنان اطمینان داده که ابتدای سال آینده میلادی استعفا خواهد داد.

مسئولان رسمی و حزبی لبنان تاکید می‌کنند که نجیب میقاتی بیش از چند بار به آن‌ها اعلام کرده که ریاض سلامه ابتدای سال ۲۰۲۲ استعفا خواهد کرد، اما زمانی که رسانه‌ها در این باره از میقاتی سوال کردند وی اظهارات قبلی خود را رد کرد.

منابع لبنانی گزارش می‌دهند که نجیب میقاتی در جلسه شورای وزیران زمانی که بحث ریاض سلامه مطرح شد، تاکید کرد که پرونده‌های قضایی وی در سوئیس و شماری از کشور‌های اروپایی بسیار جدی بوده و به راحتی نمی‌توان آن‌ها را بست. همچنین بعد از آغاز اصلاحات مالی و انجام حسابرسی جنایی در بانک مرکزی، ریاض سلامه چاره‌ای جز استعفا نخواهد داشت.


الاخبار افزود، نجیب میقاتی این مسئله را به عنوان یک موضوع توافقی بین خود و رئیس بانک مرکزی مطرح می‌کند و هرچند که بسیاری از سیاستمداران و مقامات لبنانی به توانایی میقاتی برای اطمینان از به نتیجه رسیدن این موضوع اعتماد ندارند؛ اما موضوع استعفای ریاض سلامه تبدیل به یک مسئله قطعی شده است. به ویژه بعد از اینکه علاوه بر پرونده‌های فساد ریاض سلامه در خارج از کشور، بخش بزرگی از فروپاشی نظام بانکی لبنان به دلیل سیاست‌های اشتباه وی بوده است.

چندی پیش سوئیس، رئیس بانک مرکزی لبنان را به اختلاس متهم کرد، تحقیقات داخلی در لبنان در این خصوص آغاز شد و پس از آن بود که در دستگاه قضایی دو کشور فرانسه و انگلیس نیز شکایاتی علیه او طرح شد.

پس از آن، دستگاه قضایی لبنان، حکم بازپرسی از رئیس بانک مرکزی این کشور را به چندین اتهام از جمله اختلاس، پولشویی و فرار مالیاتی صادر کرد.

ماه قبل نیز اداره کل گمرک لبنان نامه‌ای از دادستانی کل دریافت کرده مبنی بر اینکه باید اقدامات قانونی علیه ریاض سلامه در رابطه با حمل غیرقانونی مقدار قابل توجهی پول از لبنان به فرانسه بدون اطلاع قبلی، انجام شود./تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار