به گزارش راهبر معاصر؛ این روزها بیش از هر زمان دیگری از ابتدای انقلاب تاکنون با مشکلات اقتصادی و معیشتی در اقشار مختلف جامعه به ویژه کارمندان، کارگران و حقوق بگیران مواجه هستیم؛ مشکلاتی که زاده بی تدبیریهای دولت روحانی بود تا جایی که کیفیت زندگی آنچنان تقلیل یافت که دیگر رمقی برای جیب های خالی باقی نمانده است.
هر چند برخی معتقد هستند دولت یازدهم و دوازدهم کارهای تاثیرگذار هم انجام داده است؛ اما باید دید دستاورد دولت بعد از 8 سال چیست؟ و این دستاورد را نه آمار و رقم بعضا ساختگی روی کاغذ، بلکه میزان رفاه و کیفیت مردم، آرامش و رضایت آنها نشان می دهد. نارضایتی عمومی از عملکرد دولت روحانی که نظر سنجی دانشگاه مریلند به خوبی مشهود است. در این نظرسنجی، محبوبیت آقای روحانی به تنها ۲۰ درصد سقوط کرده بود.
توجه به این نکته ضروری است که بی تدبیری های دولت روحانی و عدم تواناییاش در کنترل تورم و فشارهای اقتصادی مولود آن، کاهش شدید ارزش پول ملی و تنزل جایگاه پاسپورت ایرانی، نرخ های نجومی ارز و طلا و سکه، حباب قیمتی خودرو، زمین و مسکن در کنار گرهزدن معیشت مردم با برجام و گسترش این تصور در میان مردم که تصویب برجام و ارتباط با ابرقدرتهای استکباری حلال مشکلات است، تنها بخش کوچکی از عملکرد نامطلوب رئیس دولت یازدهم و دوازدهم بود.
رئیس جمهوری که وعدههای بسیاری برای تحقق و رفع مشکلات مردم داشت؛ اما آنقدر از مردم دور بود که نتوانست مطالبات واقعی مردم را درک کند؛ یا حتی به خود اجازه دهد یک روز خود را در قامت کارگری ببیند که شب خسته و بی رمق از کار روزانه با شرم از جیب خالی و دست های خالی تر به خانه برمی گردد و حتی توان خرید گوشت و میوه هم ندارد چرا که تورم آنچنان شدید و قیمت ها هر روز و هر ساعت افزایش می یابد که حقوق ثابت کارگر یارای رسیدن به آن را ندارد.
هر چند نمیتوان از رئیس جمهوری که مهمترین کالای استراتژیک یعنی بنزین در دولتش گران می شود و او خود را به بی خبری می زند، توقع بیشتری داشت. آنجا که صبح جمعه در پاسخ به اعتراضات گرانی بنزین می گوید خواب بوده و با تعجب از گرانی بنزین، می گوید من هم امروز صبح فهمیدم گران شده است! در حالیکه مردم از دولت انتظار دارند تا مشکلات را درک کن و راهحل واقعبینانه برای مسائل داشته باشد، نهاینکه با موضوع حساسیتبرانگیز گرانی بنزین با شوخی و خنده مواجه شود. شاید همین امر یکی از دلائل اصلی کاهش محبوبیت روحانی در میان مردم بود.
دولت روحانی آنچنان که روی ارتباطات خارجی و رفع مشکلات با این ارتباطات مانور داد و آخر سر هم به نتیجه نرسید، اگر به توان و نخبگان درونی اعتماد می کرد و از آنها برای حل مشکلات کمک می خواست و با یک برنامهریزی اصولی پیش می رفت، وضعیت کنونی به شکل دیگری رقم می خورد. اما دولت آقای روحانی در عمل نتوانست آنطور که انتظار داشت و در برنامههایش به آن اشاره کرده بود موفق شود؛ چراکه به دشمنی امید بست و اعتماد کرد که 40 سال هر کاری برای نابودی ملت و انقلاب اسلامی کرده بود و درست در برهه حساس، خلف وعده کرد و با خروج از برجام و تشدید تحریم ها سعی کرد امتیازات بیشتری بگیرد و هر چند با گام های چندگانه ایران در کاهش تعهدات هسته ای، ایالات متحده هم نتوانست به مقصود خود دست یابد؛ اما سنگاندازی های بسیاری خصوصا در روابط تجارت خارجی ایران داشت و شرایط را سختتر کرد.
حالا همان آقای رئیس جمهور در اندیشه نوشدارویی بعد از عملکرد نه چندان موفقش با توئیتهایی سعی در اصلاح امور دارد! آن هم در شرایطی که چند ماهی می شود دولت سیزدهم آغاز به کار کرده است و آقای رئیسی به قول خیلی ها انقلابی وارد عرصه شده است تا بلکه بتواند مشکلات را رفع و وضعیت را سامان دهد.
رئیس دولت سیزدهم به میان مردم میرود و با اقشار مردم همکلام می شود و از مشکلاتشان می پرسد و کرونا و شرایط بحرانی بیماری را بهانه نمیکند تا خود را در دیوارهای دفتر ریاست جمهوری در پاستور محصور کند. سفرهای استانی را آغاز می کند و به میان مردم شهرها و روستاها از آبادترین تا دورافتادهترینها می رود و از نزدیک مشکلات را میبیند و درددلها را میشنود.
به اذعان همین مردم رئیس دولت سیزدهم مرد میدان و در اندیشه خدمت است و هر جا مشکلی است و پای امید مردم در کار است حضور می یابد و از نزدیک رصد می کند هر چند خیلی ها معتقدند این حضور میدانی در شان رئیس جمهور یک کشور نیست و افراد و مدیران رده های پایین تر باید حضورهای اینچنینی را داشته و گزارشات را به پاستور ارسال کنند؛ اما مسئله اینجاست که گاهی مدیران و مسئولان رده های پایینی برای خوشایند مدیران بالا دستی خود گزارشات را خلاف واقعیت انعکاس می دهند و این امر در تحقق وعدهها خلل ایجاد می کند.
آقای رئیسی با حمله سایبری با سامانه سوخت کشور و نارضایتی مردم از بروز مشکلات در جایگاههای توزیع بنزین، شخصا به میدان عمل می رود و بعد از خنثی سازی حمله توسط ارتش سایبری کشور وضعیت بهبودی شرایط را جویا می شود. حالا باید گفت این کجا و آن کجا! عملکرد میدانی رئیس دولت سیزدهم کجا و خواب ماندن رئیس دولت دوازدهم کجا؟ نگاه مردم به این دو موضوع در نظرسنجیها هم منعکس شده است. نتایج نظرسنجی اخیر دانشگاه مریلند خبر از محبوبیت بالای 70 درصد آیتالله رئیسی در میان مردم داده است؛ محبوبیتی که پس از انتخابات دولت دوازدهم عکس بود حالا به شکل دیگری رقم خورده است.
هرچند دولت سیزدهم هنوز ابتدای جاده پرپیچ و خم خدمت به ملتی است که 40 سال پیش انقلاب کردند تا بی عدالتی ها و ظلم و جور از بین برود و عدالت اجتماعی حاکم و شکاف ها و گسل های طبقاتی نابود شود همان شکافهایی که در چند سال گذشته خصوصا در سال 99 و شش ماهه ابتدای سال 1400 به شدت افزایش داشته و نارضایتی ها را افزوده و از کیفیت زندگی و آرامش و رفاه مردم کاسته است. آقای رئیسی باید همانطور که تا الان مرد میدان بوده است ادامه دهد و ابتدا با حل مشکلات معیشتی مردم اعتماد عمومی را به جامعه بازگرداند.