تنگه هرمز را تا عقب‌نشینی کامل اسرائیل از لبنان مسدود کنید نعیم قاسم: گزینه‌ای به نام تسلیم وجود ندارد/ شکست طرح نابودی حزب‌الله ابوعبیده: تلاش‌های اشغالگران برای جدا کردن جبهه‌ها راه به جایی نمی‌برد تحرک چهار سوخت‌رسان آمریکایی در خاورمیانه فرانسه درباره لغو تحریم‌های ایران شرط گذاشت نتانیاهو: تا هر زمان لازم باشد در جنوب لبنان می‌مانیم حزب الله: دشمن اسرائیلی هیچگاه به توافقی پایبند نبوده است فیدان: موضع تهاجمی اسرائیل مشکل کل جهان شده است هیئت پاکستانی برای مراسم تشییع پیکر رهبر شهید به تهران می‌آید ادعای کاتس: به حضور تروریست کت و شلواری جولانی در سوریه نیازی نداریم! بن‌گویر: باید کل لبنان را به آتش‌ بکشیم درخواست ۸۰ میلیارد دلاری پنتاگون پس از جنگ ایران ویتکاف: بازرسان آژانس انرژی اتمی به ایران می‌روند ترامپ: قرار نیست آمریکا به ایران ۳۰۰ میلیارد دلار بدهد سنت‌کام رسما رفع محاصره علیه ایران را اعلام کرد ونس: به ایران اجازه غنی‌سازی اورانیوم نخواهیم داد

وزیر خارجه ارمنستان: باکو عامل وضع شکننده منطقه است

وزیر خارجه ارمنستان: باکو عامل وضع شکننده منطقه است «آرارات میرزویان» وزیر خارجه ارمنستان ضمن هشدار درباره تفسیر نادرست جمهوری آذربایجان درباره مفاد توافق آتش‌بس اعلام کرد، باکو عامل وضع شکننده منطقه است.
تاریخ انتشار: ۱۸:۴۷ - ۱۳ آبان ۱۴۰۰ - 2021 November 04
کد خبر: ۱۰۸۲۳۹

به گزارش راهبرد معاصر در آستانه یک سالگی توافق آتش‌بس ایروان، باکو و مسکو بر سر قره‌باغ کوهستانی، وزیر خارجه ارمنستان در مصاحبه با یک رسانه فرانسوی از مواضع جمهوری آذربایجان بشدت انتقاد کرد.

بنا بر گزارش خبرگزاری «تاس»، این مقام ارشد ارمنستانی در گفت‌و‌گو با مجله فرانسوی «نوول ارمنستان» (Nouvelles d'Armenie) اعلام کرد که وضعیت در قفقاز جنوبی به دلیل اقدامات غیرسازنده جمهوری آذربایجان همچنان شکننده است.

 

آرارات میرزویان گفت: «به‌رغم توقف خصومت‌ها در راستای بیانیه سه جانبه ارمنستان، روسیه و (جمهوری) آذربایجان در ۹ نوامبر ۲۰۲۰ (توافق آتش‌بس سال گذشته بر سر منطقه قره باغ کوهستانی)، وضعیت همچنان ناپایدار است زیرا (جمهوری) آذربایجان به برخی تعهدات مندرج در بیانیه فوق‌الذکر عمل نمی‌کند».

وی در ادامه با اشاره تلویحی به اظهارات و ادعاهای مقام‌های ارشد جمهوری آذربایجان درباره کریدور ادعایی «زنگه‌زور» تصریح کرد: «(جمهوری آذربایجان) به ویژه برخی مفاد را نادرست تفسیر می‌کند، از آزادی زندانیان نظامی و غیرنظامی امتناع می‌ورزد و به لفاظی‌های جنگ طلبانه و توسعه‌طلبانه می‌پردازد».

 

وزیر خارجه ارمنستان افزود: «ارمنستان به تلاش‌های خود برای رسیدن به ثبات در منطقه ادامه می‌دهد. برنامه دولت ما به وضوح آمادگی ما را برای کمک به ایجاد دوران توسعه صلح‌آمیز در منطقه نشان می‌دهد. من مطمئن هستم که اگر سایر کشورها اراده سیاسی مناسبی از خود نشان دهند و گام‌های سازنده‌ای بردارند، همه شرایط لازم برای آغاز گفت‌وگوهای فعال در دستور کار فراهم خواهد شد».

جنگ سال گذشته بر سر منطقه قره باغ کوهستانی در تاریخ نهم نوامبر ۲۰۲۰ (۱۹ آبان ۱۳۹۹) با توافق آتش‌بس به امضای نیکول پاشینیان، الهام علی اف و ولادیمیر پوتین پایان یافت و و روسیه به عنوان میانجی این توافق نقش آفرینی کرد.

 

مسئولان جمهوری آذربایجان بخصوص الهام علی‌اف مدتی پس از امضای توافق آتش‌بس قره‌باغ در نوامبر ۲۰۲۰ که به درگیری‌های مرگبار ۴۴ روزه بین دو جمهوری ارمنستان و آذربایجان بر سر این منطقه پایان داد، به تنش‌آفرینی مرزی و توسل به پروپاگاندا و اظهارات جعلی برای زمینه‌سازی ایجاد کریدور زنگه‌زور روی آوردند.

در توافق آتش‌بس قره‌باغ، ارمنستان پذیرفته مسیرهای بسته حمل‌ونقل بین بخش غربی جمهوری آذربایجان با نخجوان را باز کند اما در هیچ جای آن از ایجاد یک کریدور در امتداد مرز ارمنستان با ایران که باعث حذف مرز و محروم‌شدن ایران از دسترسی به مسیر ترانزیتی ارمنستان می‌شود، حرفی زده نشده است.

 

چندی قبل در جریان سفر رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه به مناطقی از قره باغ کوهستانی، او و الهام علی ادعاها درباره کریدور ادعایی زنگه‌زور را تکرار کردند

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار