دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

میدل ایست: ایران در تنگه هرمز قدرت‎نمایی می‎کند

اندیشکده میدل ایست نوشت:ایران یکی از دو کشور دارای موقعیت خوب در خلیج فارس است که از طولانی‌ ترین خط ساحلی بهره می‌برد و تقریباً به آن کنترل عملی دارد. ایران به تمام مسیرهای کشتیرانی منتهی به تنگه هرمز دسترسی دارد.
تاریخ انتشار: ۲۰:۵۱ - ۱۵ آبان ۱۴۰۰ - 2021 November 06
کد خبر: ۱۰۸۴۸۱

به گزارش راهبرد معاصر یک اندیشکده آمریکایی در تازه ترین تحلیل در زمینه قدرت دریایی ایران در خلیج فارس و تنگه هرمز نوشت، بستن تنگه برای چندین سال تنها به 300 مین نیاز دارد و نیروی دریایی ایالات متحده برای مقابله با این تهدید در کوتاه مدت تا میان مدت کاملا ناتوان است. به یقین تهدید اصلی در خلیج فارس زرادخانه فزاینده موشک‌های ضد کشتی ایران با بردهای مختلف است.

اندیشکده «میدل ایست» در بخش‌هایی از این گزارش مفصل نوشت، تنگه هرمز یکی از مهم ترین تنگه‌های دریایی جهان برای عرضه جهانی نفت و گاز طبیعی است. موضوع آزادی دریانوردی در این تنگه مدت‌هاست که منبع تنش بوده است. در حالیکه هرگونه تلاش از سوی ایران برای بستن تنگه هرمز بسیار نامحتمل به نظر می‌رسد، با این حال، رویدادهای سه سال گذشته نشان داد که ایران همچنان می‌تواند بدون افزایش خطر رویارویی نظامی با غرب، مشکلاتی را در این تنگه ایجاد کند.

*نمایش قدرت برتر ایران در خلیج فارس و تنگه هرمز

این اندیشکده نوشت، ایران ابزارهای مختلفی در این مسیر به ویژه از طریق نیروهای دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با استفاده از هزاران مین دریایی، قایق‌های تندرو مسلح و زیر دریایی‌های کوچک در اختیار دارد و ایرانی‌ها قدرت نظامی برتر خود در خلیج فارس و تنگه هرمز را به عنوان تضمین کننده امنیت انرژی جهان نشان می‌دهند.

اندیشکده میدل است نوشت، ایران یکی از دو کشور دارای موقعیت خوب در خلیج فارس است که از طولانی‌ترین خط ساحلی بهره می‌برد و تقریباً به آن کنترل عملی دارد. ایران به تمام مسیرهای کشتیرانی منتهی به تنگه هرمز دسترسی دارد.

 

*نقش نیروی دریایی سپاه انقلاب اسلامی

در این گزارش آمده است، نیروی دریایی سپاه از ترکیب متعارف و غیرمتعارف، با انگیزه‌های مذهبی در انجام ماموریت‌های خود بهره می‌برد. ساده ترین و موثرترین راه برای ایران، مسدود کردن خطوط کشتیرانی و آبراه‌ها با اثرات بازدارنده و روانی مین گذاری یا حتی تهدید به مین گذاری است.

*ناتوانی آمریکا مقابل ایران در خلیج فارس

برخی ناظران بر این باورند که بستن تنگه هرمز برای چندین سال تنها به 300 مین نیاز دارد و نیروی دریایی ایالات متحده برای مقابله با این تهدید در کوتاه مدت تا میان مدت کاملا ناتوان است. به یقین، تهدید اصلی در خلیج فارس زرادخانه فزاینده موشک‌های ضد کشتی ایران با بردهای مختلف است.

این اندیشکده در بخش دیگر این تحلیل نوشت، ایران علاوه بر سرعت، تلاش کرده است تا توانایی شلیک موشک‌های خود را نیز بهبود بخشد.

چندی قبل نیز یک نشریه آمریکایی نوشت، موثرترین و اثبات‌شده‌ترین سلاح ایران در تنگه هرمز مین‌های دریایی است. نشریه «نشنال اینترست» در گزارشی با پرداختن به ادعای اخیر آمریکا در زمینه آزمایش موشک از سوی ایران نزدیک یکی از ناوهای هواپیمابر آمریکا در خلیج فارس هنگام عبور از تنگه هرمز، به توانایی ایران در غرق کردن کشتی‌های قدرتمند نیروی دریایی ایالات متحده اشاره کرد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار