غریب‌آبادی: به هر قطعنامه‌ای علیه ایران در آژانس پاسخ می‌دهیم ناو هواپیمابر فورد آمریکا وارد دریای کارائیب شد رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل: باید برای اشغال آن سوی خط زرد آماده باشیم تاریخ اعلام نتایج نهایی انتخابات عراق گفت‌وگوی عراقچی و دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس مادورو: آمریکا قصد بمباران ونزوئلا را دارد بیانیه فرماندهی سنتکام درباره توقیف نفتکش متخلف توسط سپاه پاسداران اظهارات جدید نتانیاهو درباره تشکیل کشور فلسطین نبرد سنگین نیرو‌های جولانی و قسد در حومه الرقه سخنگوی دولت: جمهوری اسلامی از سوی میانجی‌گران پیام‌هایی دریافت کرده جزئیات دیدار معاون سیاسی رئیس مجلس لبنان با لاریجانی جزئیات گفت‌وگوی پوتین و نتانیاهو درباره برنامه هسته‌ای ایران رأی‌گیری پیش‌نویس قطعنامه آمریکا درباره غزه در شورای امنیت رئیس جمهور لبنان: از اسرائیل به شورای امنیت شکایت می‌کنیم بلومبرگ: غرب دستورالعمل جدیدی برای نظارت بازرسان آژانس در ایران تهیه می‌کند

تاکید امیرعبداللهیان بر اقدام فوری لندن جهت بازپرداخت بدهی قدیمی به ایران

امیرعبداللهیان در تماس تلفنی همتای انگلیسی با یادآوری بدهی قدیمی انگلستان به ایران، بازپرداخت این بدهی را حق ملت ایران خواند و بر لزوم اقدام فوری لندن جهت بازپرداخت هرچه سریع‌تر این بدهی تأکید کرد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۰ - ۱۷ آبان ۱۴۰۰ - 2021 November 08
کد خبر: ۱۰۸۷۸۱

به گزارش راهبرد معاصر، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان و لیز تراس وزیر خارجه انگلیس امروز دوشنبه در یک گفت‌وگوی تلفنی در خصوص مسائل دوجانبه، گفتگوهای وین و برخی موضوعات منطقه‌ای به بحث و تبادل نظر پرداختند.

وزیر امور خارجه کشورمان در این مکالمه تلفنی ، یادآور شد که بخش اعظم توافقات تجاری بین دو کشور پس از برجام اجرایی نشده‌اند، و ارتقای حجم تجارت و تسهیل مراودات مالی بین دو کشور نیازمند افزایش تحرک و اقدامات لندن است.

امیرعبداللهیان همچنین با یادآوری بدهی قدیمی انگلستان به ایران، بازپرداخت این بدهی را حق ملت ایران خوانده و بر لزوم اقدام فوری لندن جهت بازپرداخت هرچه سریع‌تر این بدهی تأکید کرد.

وزیر امور خارجه کشورمان در خصوص برجام نیز بر مسئولیت آمریکا در به وجود آمدن شرایط کنونی تأکید نموده و تصریح کرد که برخی طرف‌ها نیز با مسئولیت‌ناپذیری و سکوت در برابر اقدامات آمریکا، به بروز وضعیت فعلی دامن زده‌اند.

امیرعبداللهیان موفقیت مذاکرات در وین را به رفع تمامی تحریم‌ها، بازگشت همه طرف‌ها به تعهداتشان، ارائه تضمین‌های لازم در خصوص اجرایی شدن نتایج گفت‌وگوها و راستی‌آزمایی اقدامات طرف مقابل، منوط دانست.

وزیر امور خارجه کشورمان یادآور شد عادی‌سازی روابط تجاری با ایران یکی از تعهداتی بوده است که طرف مقایل در برجام پذیرفته است و این موضوع باید به نحو کاملی در مذاکرات وین محقق شود.

وزیر خارجه انگلیس نیز در این تماس ابتدا به آرزوی بهبودی فوری وزیر خارجه کشورمان در اثر ابتلا به ویروس کرونا اشاره و در ادامه ضمن ابراز خرسندی از اعلام تاریخ برگزاری کمیسیون مشترک برجام، سه کشور اروپایی را جهت دستیابی به پیشرفت در مذاکرات، مشتاق و جدی خواند.

گفتنی است مذاکرات ایران و ۱+۴ قرار است هشتم آذر ماه در وین برگزار شود.

در این مکالمه در خصوص برخی موضوعات کنسولی نیز گفت‌وگو شد.

لزوم ارسال کمک‌های انسان‌دوستان بین‌المللی به مردم افغانستان و اهمیت تشکیل دولت فراگیر در این کشور، وضعیت فاجعه‌بار انسانی در یمن و اهمیت توقف محاصره انسانی این کشور، اهمیت حمایت از ثبات در لبنان و ابراز تاسف از ادامه نقض حقوق بشر در بحرین، از دیگر موضوعات مورد اشاره امیرعبداللهیان در این مکالمه بود.

وزرای خارجه دو کشور در حاشیه هفتاد و ششمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل با یکدیگر دیدار و گفتگو کردند./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار