حماس: منتظر پاسخ رسمی میانجی‌گران درباره توافق هستیم/ تا زمان دریافت پاسخ، موضع خود را بر پایبندی به توافق و اجرای مرحله دوم حفظ خواهیم کرد س‌بی‌اس: هیچ مذاکره جدیدی با ایران برنامه‌ریزی نشده / گفت‌و‌گو‌های مستمر میان ویتکاف و کوشنر با طرف ایرانی از طریق میانجی‌ها در جریان است حزب‌الله عراق: در پی ارتقای سلاح‌های خود هستیم، نه تحویل آن وزیر امور خارجه پاکستان از عراقچی برای سفر به اسلام‌آباد دعوت کرد ترامپ: تنگه هرمز را ما کنترل می‌کنیم / ایرانی‌ها در حال مذاکره هستند! نتانیاهو از طریق پست شبکه اجتماعی ترامپ مطلع شد حمله گسترده منتفی شده‌است / اسرائیل: از روند تصمیم‌گیری آمریکا در خصوص ایران کنار گذاشته شده‌ایم کشتی اسکورت شده آمریکا در تنگه هرمز هدف قرار گرفت + تصاویر موقعیت کشتی زمین گیر شده عراقچی با هشدار نسبت به هرگونه اقدام ماجراجویانه از سوی آمریکا: آماده پاسخ قاطع به هرگونه تعرض هستیم وزارت امور خارجه: به دفاع مقتدرانه ادامه می‌دهیم / ایران هیچ خصومتی با کشور‌های منطقه ندارد پست‌های عجیب ترامپ و تکرار ادعا‌ها درباره ایران، ونزوئلا و گرینلند کانال ۱۲ اسرائیل: تصمیم ترامپ برای حمله گسترده به ایران قطعی نیست/ اسرائیل در آماده‌باش کامل قرار گرفته ادعای بسنت: از تعقیب دارایی‌های ایران دست نخواهیم کشید مارین ترافیک: تردد در تنگه هرمز فقط از مسیر ایرانی ممکن است نهاد مدیریت آبراهه خلیج فارس: تردد از تنگه هرمز امکان‌پذیر نیست افشای استقرار جنگنده‌ها و رادارهای ایتالیا در عربستان مقام آمریکایی: ترامپ به مذاکره و توافق با ایران تمایل دارد

مسکو:سیاست‌های غیرمسئولانه آمریکا عامل افزایش تنش در خاورمیانه است

مسکو:سیاست‌های غیرمسئولانه آمریکا عامل افزایش تنش در خاورمیانه است سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در واکنش به رویارویی اخیر نیروهای ایرانی و آمریکا گفت: سیاست‌های غیرمسئولانه آمریکا عامل افزایش تنش در خاورمیانه است.
تاریخ انتشار: ۱۸:۲۴ - ۱۹ آبان ۱۴۰۰ - 2021 November 10
کد خبر: ۱۰۹۲۰۵

به گزارش راهبرد معاصر «ماریا زاخاروا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه روز چهارشنبه گفت، رویارویی اخیر نیروهای ایرانی و آمریکا، حاصل سیاست‌های غیرمسئولانه واشنگتن است.

زاخاروا در نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگاری در این‌باره گفت: «پیش از هر چیز از طرف‌های درگیر می‌خواهیم که به‌دنبال یافتن راه‌حلی برای اختلافات باشند و چنین کاری از طریق گفت‌وگوی محترمانه و سازنده مبتنی بر قوانین بین‌المللی و منشور سازمان ملل میسر است».

این مقام روس یادآور شد، یکی از اهداف ایده امنیت جمعی خلیج فارس که توسط فدراسیون روسیه تهیه شده، این است که ایران یک بازیگر کلیدی در منطقه بوده و تهران نیز قاطعانه از این طرح حمایت می‌کند.

زاخاروا تأکید کرد: «تنش‌ها در خلیج فارس حاصل سیاست‌های غیرمسئولانه واشنگتن است که مکرراً درخصوص مسئله ایران و به‌طور کلی در منطقه، بر تنش‌ها می‌افزاید. این بحث درخصوص دریای سیاه و انتخابات در آمریکای لاتین نیز مطرح است».

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه افزود: «بنابراین اقدامات تحریک‌آمیز آمریکا موجب افزایش تنش‌ها و تحریک عواطف می‌شود. اتفاق اخیر در دریای عمان باید مورد تحقیق قرار گیرد».

به گزارش فارس، روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ۱۲ آبان ماه در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: «با اقدام به موقع و مقتدرانه جان برکفان دلاور نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، عملیات نیروی دریایی ارتش تروریست آمریکا برای سرقت نفت جمهوری‌اسلامی ایران در دریای عمان ناکام ماند».

این اطلاعیه افزود: «آمریکایی‌ها در این اقدام یک نفتکش حامل نفت ایران را در آب‌های دریای عمان سرقت کردند و با انتقال محموله نفت به یک نفتکش دیگر، آن را به سوی مقصدی نامعلوم هدایت کردند. رزمندگان نیروی دریایی سپاه با اجرای عملیات هلی‌برن بر روی عرشه نفتکش حامل نفت سرقت شده آن را تصرف و به سوی آب‌های سرزمینی ایران هدایت کردند».

در پی انتشار این اطلاعیه نیز خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس روز چهارشنبه ۱۲ آبان ماه به نقل از دو مقام آمریکایی اعلام کرد که ایران یک نفتکش تحت پرچم ویتنام را در دریای عمان توقیف کرده و هنوز این نفتکش را در اختیار دارد و در بندرعباس نگهداری می‌کند.

نشریه «نیوز ویک» به نقل از یک مقام پنتاگون نوشت که نیروهای ایرانی هفته گذشته یک نفتکش را در دریای عمان توقیف کرده‌اند. با وجود این، این مقام آمریکایی مدعی شده که نیروهای آمریکایی فقط حادثه را تماشا کردند و با نیروهای سپاه پاسداران مقابله نکردند.

یک مقام آمریکایی که به شرط عدم افشای نام با نیوزویک گفت‌وگو می‌کرد مدعی شد: «ما ادعای ایرانی‌ها مبنی بر اینکه آنها مانع بازپس‌گیری کشتی توسط ما شدند را رد می‌کنیم.»

وی اضافه کرد: «اصل مطلب این است: این اتفاق هفته پیش افتاد. نیروهای دریایی در خلیج عمان، توقیف این نفتکش توسط نیروهای دریایی ایران را تماشا کردند.»

مقام پنتاگون درباره اینکه آمریکایی‌ها چه رویدادی را تماشا کردند اینطور توضیح داد: «حدود ۱۰ قایق تندروی ایران به سمت آن چیز یورش بردند.»

وی اضافه کرد: «ما هفته گذشته به دلیل برخی حساسیت‌ها جزئیات این حادثه را منتشر نکردیم، اما حالا ایرانی‌ها مسئله را به سمت ما برگردانده‌اند و می‌گویند مانع از آن شده‌اند که ما آن کشتی را توقیف کنیم در حالی که کاملاً روشن است که نیروهای ما داشتند بر اوضاع نظارت می‌کردند».

امروز چهارشنبه خبرگزاری آمریکایی «آسوشیتد پرس» گزارش داده نفتکش ویتنامی که اخیراً توسط سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران توقیف شده بود، آزاد شد.

طبق این گزارش، داده‌های تحلیل‌شده توسط آسوشیتدپرس از MarineTraffic.com نشان می‌دهد که این نفتکش با نام Sothys موقعیت خود را در نزدیکی بندرعباس ایران ترک کرده و در اوایل روز چهارشنبه به آب‌های بین‌المللی در نزدیکی خلیج عمان رسیده است.

این خبرگزاری مدعی شده، کشتی در آنجا لنگر انداخته، اما هیچ اطلاعاتی در خصوص خدمه آن وجود ندارد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار