اعلام ساعت کاری جدید ادارات زمستان ۱۴۰۴ + جزئیات تصویب آیین‌نامه جبران قدرت خرید اقشار متوسط و کم‌درآمد جامعه تصویب سه آیین‌نامه مهم در دولت / از خدمات سلامت اتباع تا جبران خسارات حوادث طبیعی وزیر دفاع: آمریکا و ایران در تعارض ذاتی با یکدیگر قرار دارند / تنها کشوری که پاسخ دندان‌شکن به اسرائیل  داد، ایران بود سرلشکر موسوی: نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران هم‌اکنون در آمادگی کامل اطلاعاتی و عملیاتی قرار دارند مهاجرانی: امروز کشور نه از سیمکارت سفید بلکه از کاهش سرمایه اجتماعی ضربه می‌خورد ضربه کاری اطلاعات به ضدانقلاب/ ۳ عضو دیگر شبکه ضدامنیتی "شکار مزدور" بازداشت شدند شلیک همزمان موشک‌های بالستیک و کروز سپاه در رزمایش اقتدار سخنگوی دولت: تاریخ دقیق اجرای اصلاح قیمت بنزین نهایی نشده است خاتمی: ملت ایران ذلت‌پذیر نیست/ بسیج یک فرهنگ است حمایت دولت از راه‌آهن حومه‌ای تهران واکنش تهران به ادعاهای بی‌اساس درباره جزایر ایرانی پزشکیان: هیچ طرح آبی بدون نظر دانشگاه‌ها اجرا نمی‌شود / تصمیم عجولانه یعنی تخریب محیط‌زیست سرلشکر پاکپور: مادران و همسران شهدا الگویی ماندگار برای نسل‌های آینده هستند آغاز رزمایش نیروی دریایی سپاه در خلیج فارس

بررسی آخرین وضعیت اقتصادی کشور در مجمع تشخیص مصلحت نظام

آخرین وضعیت اقتصادی کشور در مجمع تشخیص مصلحت نظام در جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام مورد بررسی قرار گرفت.
تاریخ انتشار: ۲۱:۴۱ - ۱۹ آبان ۱۴۰۰ - 2021 November 10
کد خبر: ۱۰۹۲۴۱

به گزارش راهبرد معاصر اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام در جلسه‌ای، نقطه نظرات نمایندگان دولت و مجلس درباره تصمیم جدید درباره تأمین کالاهای اساسی با ارز ترجیحی را شنیدند و به بیان دیدگاه‌های خود پرداختند.

آیت‌الله آملی‌لاریجانی در ابتدای این جلسه با تأکید بر لزوم اطلاع اعضای مجمع از تصمیمات دولت و مجلس در موضوعات مهم اقتصادی، سیاسی، امنیتی و ... به منظور ارائه مشورت و همچنین ضرورت روشن ساختن ابعاد مختلف موضوعات برای هیئت عالی نظارت مجمع به منظور بررسی از حیث انطباق مصوبات با سیاست‌های کلی نظام، این رویه را مسبوق به سابقه دانست و از معاون اقتصادی رئیس‌جمهوری، رئیس سازمان برنامه و بودجه، رئیس کل بانک مرکزی و همچنین رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی خواست که گزارشی از وضعیت اقتصادی کشور و همچنین نظرات خود درباره تصمیم ارزی جدید ارائه کنند.

محسن رضایی معاون اقتصادی رئیس‌جمهوری، محور اصلی لایحه دولت را حفظ ارز ترجیحی برای تأمین کالاهای اساسی عنوان کرد.

مسعود میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه ضمن ارائه گزارشی از وضعیت اقتصادی کشور، گفت: تخصیص کل منابع ارزی کشور برای تأمین کالاهای اساسی، امری منطقی نیست و به همین دلیل دولت در صدد اصلاح آن و مصرف بهینه منابع ارزی است.

صالح‌آبادی رئیس کل بانک مرکزی نیز در این جلسه، به ارائه آماری از تأمین ارز کالاهای اساسی طی سالجاری پرداخت و بر اصلاح نحوه تخصیص منابع ارزی تأکید کرد.

در ادامه، پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، بر توافق مجلس با پیشنهاد دولت تأکید کرد و یادآور شد: مجلس در حال بررسی لایحه دولت و رایزنی برای اجرای مؤثر آن است.

پس از اظهارات نمایندگان دولت و مجلس، برخی اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام به بیان دیدگاه‌های خود پرداختند.

پرویز داوودی با تأکید بر لزوم توجه هر چه بیشتر دولت به تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم افزایش قدرت پول ملی، راهکار حل مشکلات ناشی از کمبود منابع ارزی و تفاوت نرخ ارز را تشدید و تقویت رصدها و نظارت‌ها، توجه به پیمان ارزی، پیش‌بینی مالیات بر عایدی سرمایه و همچنین هدایت منابع پولی بانک‌ها به سمت تولید عنوان کرد.

داوود دانش‌جعفری نیز وضعیت فعلی را به دلیل وجود اختلاف در نرخ ارز، مستعد افزایش رانت و فساد دانست و با تأکید بر لزوم تثبیت نرخ ارز راه‌حل اصلی را جبران کسری بودجه دانست.

سعید جلیلی با اشاره به نبود شفافیت در خصوص تخصیص ۵۷ میلیارد دلار ارز ترجیحی طی سال‌های اخیر خواستار پیگیری‌های قضائی در این زمینه شد.

وی همچنین راه‌حل اساسی مشکلات اقتصادی را در کاهش هزینه‌های غیرضروری و افزایش درآمدها به شکل واقعی دانست.

احمد توکلی نیز بر ضرورت تثبیت نرخ ارز توسط دولت تأکید کرد.

واعظ‌زاده با بیان اینکه تصمیمات فوری و موقتی باید مقدمه تصمیمات اساسی باشد، گفت: حذف حمایت ارزی از کالاهای اساسی و افزایش یارانه نقدی، تورم را افزایش خواهد داد.

حجت‌الاسلام مجید انصاری نیز با تأکید بر ضرورت کنترل منابع زاینده کسری بودجه، از افزایش بی رویه حقوق‌ها انتقاد کرد و خواستار حذف یارانه نقدی اقشار برخوردار و همچنین توجه جدی به پیمان ارزی شد.

میرسلیم با بیان اینکه نرخ ارز به صورت دستوری تثبیت نمی‌شود، بر لزوم جلوگیری از طرح‌هایی نظیر واردات خودرو که منابع ارزی کشور را تهدید می‌کند، تأکید کرد.

آیت‌الله آملی‌لاریجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، ادامه مباحث و بیان نقطه نظرات به جلسه بعد موکول شد./روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام

مطالب مرتبط
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار