قانونی که معامله را به نفع مستاجر تمام می‌کند-راهبرد معاصر
موج بارشی جدید در راه ایران | امروز کدام استان‌ها بارانی هستند؟ ماهواره هدهد «نصر من الله و فتح قریب» را مخابره کرد اعلام زمان پرداخت باقی مانده حق‌التدریس معلمان | برگزاری آزمون استخدامی تا پایان امسال خبر ویژه وزیر ارتباطات درباره پیام‌ها و تماس‌های تبلیغاتی کاهش ۴ درجه‌ای دما در شمال و شرق | صدور هشدار نارنجی در ۱۰ استان آغاز مهلت مجدد ثبت‌نام در آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۴ از ۲۰ آبان منع شرکت پذیرفته شدگان دکتری در کنکور رفع شد وزیر بهداشت: قرار است فرمول اضافه کاری پرستاران بهتر شود اعلام مبلغ جدید حقوق بازنشستگان با همسان‌سازی | حداقلی‌بگیران هم شامل افزایش حقوق شدند تهرانی‌ها منتظر بارش برف باشند | کاهش دما و بارش برف تیراندازی در مدرسه | اصابت گلوله به سر یک دانش‌آموز قائمشهری ۱۱ راه برای معلم شدن بدون کنکور | این افراد بدون آزمون به دانشگاه فرهنگیان می‌روند بارگذاری مدارک رتبه‌بندی معلمان کلید خورد | رتبه‌بندی شامل کادر اداری هم می‌شود؟ زیباترین خفاش جهان انتخاب شد رئیس قوه قضائیه: در موضوع مبارزه با فساد نسبت به چند وزارتخانه کار‌های اساسی کردیم؛ صدا‌هایی هم بلند شد، اما کوتاه نیامدیم

قانونی که معامله را به نفع مستاجر تمام می‌کند

اجاره یک قرار داد است که با انعقاد آن مستاجر مالک منافع مالی می‌شود.
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۱ - ۲۱ آبان ۱۴۰۰ - 2021 November 12
کد خبر: ۱۰۹۴۲۰

به گزارش راهبرد معاصر، میلاد مطهری نژاد وکیل پایه یک دادگستری، درباره عقد اجاره و امکان فسخ آن اظهار کرد: مطابق ماده ۴۶۶ اجاره عقدی است که به موجب آن شخصی (مستاجر) مالک منفعت مالی که مورد اجاره قرار گرفته می‌شود. برای مثال منفعت یک خانه استفاده سکونت در آن، استفاده از آشپزخانه و حمام و استراحت کردن در آن است که به موجب عقد اجاره مستاجر برای مدتی صاحب این منافع می‌شود.

مطهری نژاد بیان کرد: بنابراین مشخص شد که هدف از اجاره استفاده از منفعت آن مال است، اما گاهی شرایطی پیش می‌آید که منفعت مال از بین می‌رود.

این وکیل دادگستری ادامه داد: اگر منفعت مال مورد اجاره قرار گرفته از بین برود یا استفاده از آن ممکن نباشد به شرطی که این وضعیت به علت قصور مستاجر نباشد، برای او حقوقی ایجاد می‌کند.

وی اظهار کرد: مطابق قانون هرزمانی که به دلیل یک عیب منفعت مالی که اجاره شده غیرقابل استفاده باشد و نشود این عیب را برطرف کرد به شرطی که عیب به علت قصور مستاجر رخ نداده و علت آن حوادث قهری باشد عقد اجاره باطل می‌شود، زیرا همانطور که بیان شد هدف اجاره استفاده از منفعت آن بوده که حالا ممکن نیست.

مطهری نژاد بیان کرد: برای مثال ممکن است ملکی را برای استفاده بیمارستان اجاره کنند و بیمارستان در این ملک دایر شود، اما پس از مدتی ارتش میدان تیری را کنار این بیمارستان بسازد، واضح است یک بیمارستان کنار میدان تیر نمی‌تواند به فعالیت خود ادامه دهد و استفاده از کمال مورد اجاره مقدور نیست، این اتفاق از دست مستاجر خارج بوده و از حوادث قهری به شمار می‌رود به همین دلیل برای مستاجر حق فسخ ایجاد می‌شود. حتی در صورتی که مستاجر اختیارات معامله را از جمله خیار فسخ از خود ساقط کرده باشد.

این وکیل دادگستری گفت: گاهی حادثه ایجاد شده تنها باعث از بین رفتن بخشی از منفعت مال مورد اجاره می‌شود برای مثال به علت حادثه‌ای ۳ هزار متر از یک سوله ۱۰ هزار متری غیرقابل استفاده می‌شود، در این حالت انفساخ (فسخ شدن خود به خودی قرارداد) نسبت به همان بخشی که استفاده از آن ممکن نیست اتفاق میفتد./باشگاه خبرنگاران

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار