آزادی اوجالان؛ شرط پ. ک. ک برای تداوم پایبندی به توافق صلح با ترکیه پزشکیان در دیدار وزیر خارجه ترکیه: انتظار می‌رود کشور‌های اسلامی شرایط را برای یکدیگر تسهیل و از پیچیده‌تر کردن مسائل پرهیز کنند ارتش اسرائیل از ترور بیش از ۴۰ نیروی حماس در تونل‌های رفح خبر داد دیدار وزیر خارجه ترکیه با علی لاریجانی در تهران  در دیدار معاون وزیر خارجه عربستان با عراقچی چه گذشت؟ حمله راکتی عربستان به یمن پاپ لئو چهاردهم وارد بیروت شد جزئیات سفر وزیر امور خارجه ترکیه به تهران ترامپ خطاب به مادورو: کناره‌گیری کن وگرنه حمله می‌کنیم دسته گل گروه هکری حنظله برای یک دانشمند هسته‌ای اسرائیل + تصاویر انفجار مهیب در سامرا / آتش سوزی تانکر سوخت در صلاح الدین + فیلم  ترامپ حریم هوایی ونزوئلا را بسته اعلام کرد یک کشته و ۱۲ زخمی طی درگیری مسلحانه در اربیل «ترامپ» و «مادورو» تلفنی و مستقیم گفت‌و‌گو کردند جزئیات رایزنی هسته‌ای عراقچی و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا

لیر ترکیه دوباره افت کرد

درحالی که ۴ روز پیش، ارزش لیر ترکیه به کمترین رقم در تاریخ این ارز رسیده بود، امروز ۱.۳ درصد دیگر نسبت به دلار افت کرد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۹ - ۲۵ آبان ۱۴۰۰ - 2021 November 16
کد خبر: ۱۰۹۹۷۹

به گزارش راهبرد معاصر، ارزش لیر ترکیه امروز ۱.۳ درصد سقوط کرد و رکورد جدیدی در کاهش ارزش یعنی ۱۰.۲۲ در برابر هر دلار را ثبت کرد.

انتظار برای اجرای کاهش مجدد نرخ بهره از سوی بانک مرکزی ترکیه، سبب افت ارزش لیر می‌شود و تحلیلگران معتقدند بانک مرکزی این کشور در حال دست و پنجه نرم کردن با فشار‌های سیاسی است.

لیر ترکیه از ابتدای امسال ۲۷ درصد ارزش خود را از دست داده و بدترین عملکرد در بازار‌های نوظهور را به خود اختصاص داده است. عمده این کاهش به علت نگرانی سرمایه گذاران در مورد نفوذ اردوغان بر سیاست‌های پولی این کشور و آنچه بسیاری آن را چرخه تسهیل زودهنگام و پرخطر می‌نامند، است.

به نوشته این گزارش، انتظار می‌رود بانک مرکزی ترکیه در حالی که نرخ تورم این کشور در نزدیکی ۲۰ درصد است، نرخ بهره را از ۱۶ درصد به ۱۵ درصد کاهش دهد.

بانک مرکزی ترکیه با اعلام اینکه افزایش نرخ تورم موقتی است، در ماه سپتامبر کاهش نرخ بهره را آغاز کرد.

اردوغان مکررا خواستار کاهش نرخ بهره به منظور تقویت اقتصاد این کشور است و در همین راستا سریعا رؤسای بانک‌ها را تغییر می‌دهد؛ از جمله اخراج رئیس بانک مرکزی در اوایل امسال و ۳ عضو کمیته سیاست پولی ترکیه در ماه گذشته.

 ۴ روز پیش، ارزش لیر ترکیه برای سومین بار سقوط کرد و به کمترین رقم در تاریخ این ارز رسید.

اردوغان چند سالی است که به‌شدت با افزایش نرخ بهره مخالف است و هر کس را که در این مسیر با وی مخالفت کند، از رئیس کل بانک مرکزی گرفته تا مدیران ارشد آن را از سر راه برمی‌دارد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار