دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

لیر ترکیه دوباره افت کرد

درحالی که ۴ روز پیش، ارزش لیر ترکیه به کمترین رقم در تاریخ این ارز رسیده بود، امروز ۱.۳ درصد دیگر نسبت به دلار افت کرد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۹ - ۲۵ آبان ۱۴۰۰ - 2021 November 16
کد خبر: ۱۰۹۹۷۹

به گزارش راهبرد معاصر، ارزش لیر ترکیه امروز ۱.۳ درصد سقوط کرد و رکورد جدیدی در کاهش ارزش یعنی ۱۰.۲۲ در برابر هر دلار را ثبت کرد.

انتظار برای اجرای کاهش مجدد نرخ بهره از سوی بانک مرکزی ترکیه، سبب افت ارزش لیر می‌شود و تحلیلگران معتقدند بانک مرکزی این کشور در حال دست و پنجه نرم کردن با فشار‌های سیاسی است.

لیر ترکیه از ابتدای امسال ۲۷ درصد ارزش خود را از دست داده و بدترین عملکرد در بازار‌های نوظهور را به خود اختصاص داده است. عمده این کاهش به علت نگرانی سرمایه گذاران در مورد نفوذ اردوغان بر سیاست‌های پولی این کشور و آنچه بسیاری آن را چرخه تسهیل زودهنگام و پرخطر می‌نامند، است.

به نوشته این گزارش، انتظار می‌رود بانک مرکزی ترکیه در حالی که نرخ تورم این کشور در نزدیکی ۲۰ درصد است، نرخ بهره را از ۱۶ درصد به ۱۵ درصد کاهش دهد.

بانک مرکزی ترکیه با اعلام اینکه افزایش نرخ تورم موقتی است، در ماه سپتامبر کاهش نرخ بهره را آغاز کرد.

اردوغان مکررا خواستار کاهش نرخ بهره به منظور تقویت اقتصاد این کشور است و در همین راستا سریعا رؤسای بانک‌ها را تغییر می‌دهد؛ از جمله اخراج رئیس بانک مرکزی در اوایل امسال و ۳ عضو کمیته سیاست پولی ترکیه در ماه گذشته.

 ۴ روز پیش، ارزش لیر ترکیه برای سومین بار سقوط کرد و به کمترین رقم در تاریخ این ارز رسید.

اردوغان چند سالی است که به‌شدت با افزایش نرخ بهره مخالف است و هر کس را که در این مسیر با وی مخالفت کند، از رئیس کل بانک مرکزی گرفته تا مدیران ارشد آن را از سر راه برمی‌دارد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر