درمان رایگان مجروحان جنگی/اتخاذ تدبیر برای ذخایر دارویی پزشکیان در جلسه امروز هیئت دولت: باید بر اساس لیاقت و توانمندی‌ها افراد را در جایگاه‌ها قرار دهیم آملی لاریجانی: وضعیت کنونی پایان رویارویی ما با رژیم صهیونیستی نیست کلیات لایحه ساماندهی پهپاد‌های غیر نظامی تصویب شد قالیباف: به هر تجاوزی با قدرت پاسخ می‌دهیم/ برنامه هسته‌ای ایران با سرعت بیشتری به پیش می‌رود طرح تعلیق همکاری‌های ایران با آژانس در مجلس تصویب شد علت صدای انفجار‌ها در دزفول پیکر سردار سلامی در گلپایگان تشییع می‌شود اعلام زمان برگزاری مراسم تشییع فرماندهان شهید نیرو‌های مسلح شلیک ۱۴ موشک سپاه در آخرین دقایق پیش از اجرایی شدن آتش‌بس شهادت ۲ تن از کارکنان انتظامی بهار در حملات اسرائیل سخنگوی قرارگاه خاتم: اسرائیل تا ساعت ۹ صبح ۳ مرحله حمله کرد/ پاسخ می‌دهیم دو موشک عمل‌نکرده در محدود زندان اوین کشف و خنثی شد شمار شهدای حمله اسرائیل به گیلان به ۱۳ نفر رسید‌/ مجروحیت ۴۱ نفر دستگیری ۶ جاسوس در همدان/ارتباط متهمان با عوامل رژیم

رئیس‌جمهور: مناطق آزاد باید به اهداف اصلی تشکیل خود بازگردند

رئیس جمهور با اشاره به ظرفیت ها و امکانات گسترده مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، آمار بسیار پایین صادرات غیرنفتی از این مناطق را، تاسف برانگیز و نگران کننده دانست و اظهارداشت: باید تحول جدی در مناطق آزاد و ویژه تجاری و اقتصادی ایجاد شود و این مناطق به اهداف اصلی تشکیل خود بازگردند.
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۸ - ۳۰ آبان ۱۴۰۰ - 2021 November 21
کد خبر: ۱۱۰۵۸۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ آیت الله سید ابراهیم رئیسی امروز یکشنبه در نخستین جلسه شورایعالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی در دولت سیزدهم با تاکید بر اینکه مناطق آزاد باید به مرکز صادرات، رونق تولید و ارتباطات مالی تبدیل شوند،‌ گفت: معمولا در آمار مربوط به صادرات از مناطق آزاد، بخش انرژی را هم محاسبه می کردند، درحالیکه صادرات انرژی، ارتباطی به این مناطق ندارد لذا گزارش ارائه شده درخصوص آمار پایین صادرات غیر نفتی از این مناطق، بسیار تاسف برانگیز و نگران کننده است و ایجاد تحول جدی دراین زمینه ضروری است.

 

رئیسی گفت: مناطق آزاد از ظرفیت و امکان مناسبی برای رونق تولید، افزایش صادرات و اشتغالزایی برخوردار هستند و از همسایگی این مناطق با کشورهای همسایه می توان برای صادرات استفاده کرد.

 

رئیس جمهور با تاکید بر افزایش سهم مناطق آزاد در صادرات، گفت: باید سهم صادرات از ۲ درصد به حداقل ۴ درصد افزایش یابد و در این زمینه مناطق آزاد از نقش مهمی برخوردار هستند.

 

رئیسی با بیان اینکه برخی از مناطق آزاد از تولید و صادرات فاصله گرفته و عمدتا به مرکز واردات بی رویه تبدیل شده اند، خاطرنشان کرد: مناطق آزاد نباید مرکز واردات بی رویه کالا بویژه کالاهایی که مشابه آنها در کشور تولید می شوند، باشند.

 

رئیس جمهور افزود: بعضی از مناطق آزاد در کنار دریا قرار دارند و می توانند نقش مهمی در رونق اقتصاد دریا داشته باشند. همچنان که ارتباط برخی از کشورهای اروپایی با دریا بسیار کمتر از کشورمان است اما ۵۰ درصد از تولید ناخالص ملی آنها از طریق دریا انجام می شود.

 

آیت الله رئیسی تصریح کرد: دستیابی به جایگاه تاثیرگذار اقتصادی نیازمند انجام اقدامات جهشی است و در این راستا توجه به اقتصاد دیجیتال، ارتباطات مرزی و رونق صنعت و اقتصاد گردشگری بسیار تاثیرگذار است.

 

رئیس جمهور گفت: امیدوارم در دوره جدید با استفاده از همه تجربیات گذشته، اقدام متفاوتی در مناطق آزاد انجام شود و این مناطق به پشتوانه جدی برای کشور کارآفرینان و تولید در کشور تبدیل شوند و شاهد جهش جدی به طرف اهداف مهم اقتصادی، اقتصاد مقاومتی، تولید و افزایش صادرات غیر نفتی باشیم.

 

رئیسی در پایان از دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی خواست راه های برون رفت از موانع شتاب در توسعه فعالیت مناطق آزاد را شناسایی و راهکارهای لازم را در این زمینه اتخاذ و اجرایی کند.

 

در این جلسه سعید محمد دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی، گزارشی از آخرین وضعیت و عملکرد اقتصادی مناطق آزاد ارائه کرد و پیشنهادات و راهکارهای رونق صادرات و تولید در این مناطق مورد بررسی و تصمیم گیری قرار گرفت./ فارس

ارسال نظر