تزریق واکسن متفاوت در دز سوم امکانپذیر است؟-راهبرد معاصر
رکورددارترین نام برای دختران ایرانی اعلام شد همسر مالک شرکت موبایل موسوی آمل بازداشت شد قاضی پرونده چای دبش: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است بریز و بپاش میلیاردی متهمان پرونده رضا‌یت خودرو با پول مردم کلاس‌های جبرانی دانشگاه‌ها چگونه تشکیل خواهد شد؟ یازدهمین دادگاه چای دبش برگزار شد / تفهیم اتهام به یک متهم دیگر پرونده ساعت آغاز فعالیت مدارس چهارمحال و بختیاری اعلام شد مدارس ۱‌۱ شهرستان کرمانشاه فردا تعطیل شد کدام شغل‌ها در آینده با افزایش تقاضا روبه رو می‌شوند؟ فردا آخرین مهلت ثبت‌نام در نوبت اول کنکور ۱۴۰۴ / ثبت‌نام ۵۶۰ هزار نفر بلاتکلیفی ۱۶ میلیون دانش آموز برای روز شنبه یکم دی ماه ۱۴۰۳ توضیح دانشگاه علامه طباطبایی در خصوص حواشی برگزاری جشن یلدا  امکان تعطیلی کلاس درس بعد از امتحانات نوبت اول  هواشناسی ایران ۱۴۰۳/۹/۳۰؛ تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور ورود سامانه بارشی به کشور از امروز / یلدای برفی در استان‌های غربی

تزریق واکسن متفاوت در دز سوم امکانپذیر است؟

برخی از افرادی که واکیسناسیون کرونا را انجام داده اند علاقمند تا دز سوم واکسن خود را متفاوت تزریق کنند. در ادامه مزایا و معایب واکسیناسیون ترکیبی را بخوانید.
تاریخ انتشار: ۱۶:۳۰ - ۰۲ آذر ۱۴۰۰ - 2021 November 23
کد خبر: ۱۱۰۹۲۱

به گزارش راهبرد معاصر به نقل از پایگاه خبری مجله آمریکایی تایم، در حالی که تزریق دوز سوم واکسن کرونا (دوز تقویتی یا همان بوستر) در شماری از نقاط جهان آغاز شده است، شاید برای افراد این پرسش پیش آید که آیا می‌توان دوز سوم را متفاوت از آنچه که در دوز اول و دوم زده اید، تزریق کرد یا خیر.

به نوشته مجله تایم، هم اکنون دوز‌های تقویتی برای هرکسی که واکسن تک دوزی «جانسون اند جانسون» را دست کم دو ماه پیش تزریق کرده، توصیه می‌شود. همچنین در میان افرادی که در آمریکا واکسن‌های با فناوری mRNA که ساخت شرکت‌های «فایزر- بیون تک» و نیز مدرناست را تزریق کرده اند، امکان واکسن تقویتی برای آن دسته از افراد مسنی که دست کم شش ماه از تزریق دوز دوم شان گذشته است، افراد دارای بیماری زمینه‌ای و افرادی در معرض محیط‌های دارای ریسک بالای بیماری قرار دارند، فراهم است.

اما آنچه مسئله را پیچیده‌تر می‌کند، آن است که مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا (CDC) گفته است افرادی که واجد شرایط دوز تقویتی کرونا هستند، می‌توانند هریک از سه واکسن موجود در این کشور (فایزر- مدرنا- جانسون اند جانسون) را به عنوان دوز تقویتی مصرف کنند و فرقی ندارد نخستین بار، کدام نوع واکسن را زده اند. این رویکرد به نام «اختلاط و تطبیق» (mixing and matching) شناخته می‌شود.

مزایا و معایب واکسن ترکیبی

پاسخ به این پرسش اکنون زود است. تا کنون یک پژوهش در خصوص شیوه تزریق ترکیبی واکسن در آمریکا صورت گرفته است که آن پژوهش هم برای یافتن بهترین نوع ترکیب واکسن نبوده است؛ بلکه برای آن بوده که به طور کلی ایمنی و کارایی شیوه «اختلاط و تطبیق» آزمایش شود.

پاسخ این پژوهش مشخص بود: شیوه اختلاط و تطبیق، یک پاسخ ایمنی مطمئنی را مشابه و یا حتی قویتر از زمانی که شما دوز تقویتی را با همان واکسن اولیه خود استفاده می‌کنید، ایجاد می‌کند.

اما از آنجایی که هدف این مطالعه، مقایسه انواع مختلف ترکیب واکسن‌های کرونا نبود، توصیه دوز تقویتی از یک نوع واکسن خاص به نسبت دیگر انواع دشوار است.

با این حال داده‌ها نشان می‌دهد افرادی که از ابتدا واکسن جانسون اند جانسون را تزریق کرده بودند، زمانی که دوز تقویتی شان را از واکسن فایزر و یا مدرنا زدند، آنتی بادی بیشتری به نسبت افرادی داشتند که دوز تقویت خود را از همان نوع واکسن جانسون اند جانسون دریافت کرده اند./باشگاه خبرنگاران

مطالب مرتبط
ارسال نظر