به گزارش راهبرد معاصر مذاکرات برجام از نیم ساعت گذشته در وین آغاز شده است. امروز شاخص کل بورس بیش از ۴۰۰۰ واحد منفی بود. اما دلار اگرچه بر اساس نرخ صرافی ملی کاهش اندکی داشت اما در بازار آزاد ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومان معامله شد. رفتار بازارهای مالی تا کنون فرای نتیجه مذاکرات روند گذشته خود را دنبال کردهاند و باید دید آنچه در جلسه امروز حاصل میشود بازارهای مالی را چطور تحت تاثیر قرار خواهد داد.
در میان کارشناسان بازار سهام دو نگاه متفاوت نسبت به تاثیر مذاکرات وجود دارد. عدهای معتقدند بورس در بدترین وضعیت خود است و مذاکرات هر طور که پیش برود، وضعیت بازار سهام از این بدتر نمیشود. بنابراین حتی اگر توافقی حاصل شود که کمی بعید به نظر میرسد هم بازار سهام منتفع خواهد شد.
در مقابل عدهای به نتیجه نرسیدن مذاکرات را مساوی با افزایش انتظارات تورمی و در نتیجه رشد بورس میدانند. اما به طور کلی کارشناسان در اولویت تاثیر سیاستهای داخلی دولت بر بازار سهام اتفاق نظر دارند. فردا اولین روز بازار سهام پس از مذاکرات برجام در دولت رئیسی است. باید دید نتیجه چه میشود و بازار چه واکنشی نشان خواهد داد.
علی عصاری، کارشناس بازار سهام گفت: شاخص کل طی چند روز گذشته در یک روال نزولی قرار گرفته است. امروز شاخص به یک میلیون ۳۶۳ هزار واحد رسید. لذا دوشنبه را میتوانیم برای شاخص کل نقطه عطفی بدانیم. امروز گروههای غذایی، کاغذی، منسوجات و خودرو جز بهترین و پرتراکنشترین گروهها بودند.
وی افزود: به نظرم شاخص کل میتواند کانال ۱٫۴ میلیون واحد را در هفته آینده پس بگیرد. فرای نتیجه مذاکرات احتمال میدهم هفته آینده برای بازار سرمایه پربار باشد.
عصاری گفت: به واسطه مذاکراتی که امروز اتفاق میفتد در روند شاخص کل تغییراتی خواهیم دید. نتیجه مذاکرات میتواند برای بازار ثبات بیاورد.
محمد خیری، کارشناس بازار سهام نیز گفت: در حال حاضر بسیاری از شرکتها افت سنگینی کردند. قیمتها ارزنده است و حبابی وجود ندارد. شرکتها با توجه به نرخ دلار در قیمت مناسبی هستند. عملکرد ماهیانه شرکتها نیز خوب بوده است.
وی ادامه داد: در چنین شرایطی مردم باید روی سهمهای بنیادی بمانند. خرید و فروش به ضرر سهامداران است و توجیه ندارد. صبوری لازم است و نگاه باید بلندمدت باشد. چرا که بورس میتواند عملکرد ضعیف خود را جبران کند./تجارت نیوز