نماینده آمریکا:ایران بیش از هر زمان دیگر به بمب نزدیک شده است-راهبرد معاصر
مصر خواستار انتخاب رئیس‌جمهور برای لبنان با اجماع ملی شد لاوروف: ناتو قصد کنترل بر جهان را دارد پارلمان لبنان: طی ساعت‌ها یا روز‌های آتی ممکن است توافق آتش‌بس اعلام شود. کاخ سفید: اوکراین اجازه استفاده از موشک‌های «اتکمز» را در کورسک دارد کاخ سفید: پیشرفتی در آتش‌بس لبنان وجود ندارد که بتوان در مورد آن صحبت کرد ۱۷ نفر در واژگونی اتوبوس در برزیل کشته شدند استعفای رئیس ستاد تیپ گولانی ارتش رژیم صهیونیستی حزب الله فرمانده تیپ گولانی را برای همیشه خانه‌نشین کرد جزئیات توافق جامع همکاری میان ایران و روسیه وزیر خارجه هند: با ایران و اسرائیل برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها در ارتباط هستیم بازدید سفیر ایران در عراق از قبیله «آل عیسی الطائی» آکسیوس: اسرائیل و لبنان بر سر مفاد آتش بس به توافق رسیدند سی‌ان‌ان: نتانیاهو در اصل توافق آتش بس با حزب الله موافقت کرد امانی، سفیر ایران در لبنان: روز گذشته برای صهیونیست‌ها بسیار دردناک بود عربستان در تدارک عمره ۳۰ میلیونی رمضان

نماینده آمریکا:ایران بیش از هر زمان دیگر به بمب نزدیک شده است

یک عضو جمهوری‌خواه کنگره آمریکا گفته است:ما از تحت فشار قرار دادن ایران در دوران ترامپ به تحت فشار قرار گرفتن از سوی ایران در دوران بایدن رسیدیم. نتیجه؟ اینکه ایران بیش از هر زمان دیگر به بمب نزدیک شده است.
تاریخ انتشار: ۲۰:۵۵ - ۱۱ آذر ۱۴۰۰ - 2021 December 02
کد خبر: ۱۱۲۰۳۲

به گزارش راهبرد معاصر یک عضو جمهوری‌خواه کنگره آمریکا گفته که آمریکا از اعمال فشار بر ایران در دوران ریاست‌جمهوری «دونالد ترامپ» به تحت فشار قرار گرفتن از سوی ایران در دوران ریاست‌جمهوری «جو بایدن» رسیده است.

«کلاودیا تنی» در توییتر نوشت: «ما از تحت فشار قرار دادن ایران در دوران ترامپ به تحت فشار قرار گرفتن از سوی ایران در دوران بایدن رسیدیم. نتیجه؟ اینکه ایران بیش از هر زمان دیگر به بمب نزدیک شده است.»

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ با نقض تمامی تعهدات آمریکا ذیل برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت از این توافق هسته‌ای خارج شد. «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی بارها گفته بود که او ترامپ را به خروج از این توافق ترغیب کرده است.

ترامپ و نتانیاهو امیدوار بودند فشار حداکثری بتواند ایران را به حضور در پای میز مذاکره برای گفت‌وگو بر سر توافقی جدید به جای برجام مجاب کند.

ترامپ در حالی ۲۰ ژانویه سال جاری میلادی از قدرت کنار رفت که در تحقق اهداف ضد ایرانی‌اش کاملاً ناکام ماند. او به علاوه، در داخل آمریکا به دلیل نداشتن راهبرد در قبال ایران، دامن زدن به تنش‌ها با ایران، از بین بردن آثار تحریم‌ها به دلیل استفاده مفرط از آنها و پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران در دوران ۴ ساله حضورش در کاخ سفید به شدت مورد انتقاد قرار گرفت.

مقام‌های دولت جو بایدن بارها به صراحت به شکست سیاست فشار حداکثری اعتراف کرده و گفته‌اند قصد دارند آمریکا را به برجام بازگردانند اما تا کنون از انجام اقداماتی که برای بازگشت به این توافق لازم هستند سرباز زده‌اند.

در حال حاضر بسیاری از اعضای کابینه نتانیاهو هم به اشتباه بودن سیاست خروج آمریکا از برجام اذعان کرده و تأکید کرده‌اند این اقدام به نفع برنامه هسته‌ای ایران شده است.

همزمان روزنامه نیویورک تایمز نیز دیروز در مقاله‌ای به قلم «توماس فریدمن» نوشت که «موشه یعلون» وزیر جنگ اسرائیل که در زمان امضای برجام به شدت با این توافق مخالف بود، اخیرا در کنفرانسی گفته است که تصمیم ترامپ برای خروج از این توافق «اشتباه بزرگی» بود که با تشویق نتانیاهو صورت گرفت.

موشه یعلون در این کنفرانس گفته بود که خروج از برجام «بدترین تصمیم در ده سال گذشته» در ارتباط با ایران بوده است. پس از او «گادی ایسنکات» از فرماندهان ارشد صهیونیستی نیز که از حامیان خروج از برجام بود در سخنانی گفته است که اقدام ترامپ به ضرر اسرائیل تمام شد چرا که ایران توانست پس از آن به سرعت برنامه هسته‌ای خود را توسعه دهد.

توماس فریدمن در ادامه نوشت که تصمیم دونالد ترامپ برای خروج از برجام با تحریک و تشویق نتانیاهو یکی از «مخرب‌ترین، احمقانه‌ترین و ضعیف‌ترین تصمیمات مرتبط با امنیت ملی آمریکا پس از سرد بود.»

او تأکید کرده که ایران در این دور از مذاکرات به دلیل پیشرفت‌هایی که در برنامه هسته‌ای خود کرده، اکنون با دست پر حاضر شده است.

«آفرایم هالیوی» رئیس سابق سازمان جاسوسی موساد نیز در ۲۰ مهر ماه به روزنامه هآرتص گفته بود که سیاست نتانیاهو برای تحت فشار قرار دادن ترامپ جهت خروج از برجام اشتباه بود و این سیاست به یک شکست بد و تاریخی برای تل آویو منجر شد.

دیروز نیز روزنامه لبنانی البناء به نقل از یک دیپلمات سابق آمریکایی که در خصوص ایران کار می‌کرد، بدون ذکر نام او نوشت: «با ترورها و عملیات‌های خرابکارانه؛ و [واشنگتن] موفق هم نشد برنامه هسته‌ای ایران را متوقف کند.»/فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار