«سود سهام ترامپ» یا خرید رأی؟؛ وعده 5 هزار دلاری زیر تیغ انتقاد سفر سخنگوی وزارت خارجه و هیئت رسانه‌ای بین‌المللی به لامرد نیویورک‌تایمز: ونس درباره ادامه جنگ ایران به ترامپ هشدار داده است گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و کره جنوبی یاوه‌گویی جدید وزیر جنگ رژیم صهیونیستی علیه ایران ایران: از حق برخورداری از برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز دست نمی‌کشیم حزب‌الله: ایران مدافع همه آزادگان است یمن: نیروهای مسلح ما در پاسخ به جنایات سعودی‌ها تردید نمی‌کنند ونس: اگر ترامپ بخواهد می‌توان با ایران به توافق رسید! واکنش روسیه به قطعنامه سیاسی غرب علیه ایران در نشست شورای حکام صنعا: عربستان تاوان جنایاتش را می‌دهد وال‌استریت ژورنال: کاخ سفید نگران مقاومت ایران و طولانی شدن جنگ است پیشروی سریع رزمندگان یمنی به سمت شهر راهبردی «المخا» توضیح سفیر عراق درباره حاشیه‌های خوابگاه نیکان سفیر پاکستان: به‌زودی تفاهم بهتری میان آمریکا و ایران حاصل می‌شود حملات توپخانه‌ای و پهپادی عربستان به مناطق مرزی صعده

آلمان: ایران با پیشنهادهای واقع‌بینانه به وین بازگردد

آلمان: ایران با پیشنهادهای واقع‌بینانه به وین بازگردد سخنگوی وزارت خارجه آلمان گفت:این کشور انتظار دارد ایران با پیشنهادهای واقع‌بینانه به میز مذاکرات در وین بازگردد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۲ - ۱۵ آذر ۱۴۰۰ - 2021 December 06
کد خبر: ۱۱۲۵۰۷

به گزارش راهبرد معاصر خبرگزاری «الجزیره» به نقل از رویترز گزارش داد یک سخنگوی وزارت خارجه آلمان گفت که این کشور انتظار دارد ایران با پیشنهادهای واقع‌بینانه به میز مذاکرات در وین بازگردد.

طبق این گزارش، وی در اشاره به دو سند ارائه شده از سوی هیأت مذاکره‌کننده ایرانی در دور جدید گفت‌وگوها در وین، مدعی شد که پیشنهادات ایران در خصوص برنامه هسته‌ای آن غیرقابل‌‌قبول است.

سخنگوی وزارت خارجه آلمان همچنین گفت: ما همچنان می‌خواهیم مسیر دیپلماتیک را در قبال ایران دنبال کنیم، اما زمان رو به اتمام است.

دور جدید مذاکرات وین برای «رفع تحریم‌ها» و احیای برجام از روز دوشنبه (۲۹ نوامبر و هشتم آذرماه) در پایتخت اتریش آغاز شد و ایران دو سند درباره رفع تحریم‌های غیرقانونی آمریکا و فعالیت‌های هسته‌ای ایران به طرف‌های مقابل ارائه کرد و طرف‌های اروپایی از ایران درخواست کردند که برای رایزنی با مقام‌های کشورهای خود، به پایتخت‌هایشان بازگردند.

به گزارش فارس، یک مقام ارشد وزارت امور خارجه در خصوص این اسناد گفت که جمهوری اسلامی ایران پیشنهادات عملگرایانه روی میز گذاشته و طرف‌های مقابل باید پاسخی در خور یا حتی پیشنهادات و ایده‌های تازه خود را به صورت مکتوب و مشخص ارائه کنند.

امروز همچنین «سعید خطیب‌زاده» سخنگوی وزارت خارجه ایران در این خصوص گفت: تمامی آنچه در این متون نوشته شده مبتنی بر برجام و پیش‌نویس شش دور قبل بوده و اساسا نمی‌توانست حداکثری باشد، متاسفانه رویکرد آمریکا و طرف‌های اروپایی به اجرای تعهداتشان حداقلی است و همین حداقلی باعث شده مذاکرات به نقطه‌ای برسد که طرف‌های اروپایی فورا درخواست کردند به پایتخت‌هایشان برگردند و مشورت کنند.

وی افزود: آخر این هفته دور بعدی آغاز خواهد شد و تاریخ دقیق در گفت‌وگوی باقری و مورا بزودی نهایی خواهد شد. مهم این است که طرف مقابل هم مثل ایران با پیشنهادهای مشخص بیاید. آنچه ما داریم حتما قابل مذاکره و بررسی است ولی این‌که طرف مقابل فقط اظهارات رسانه‌ای کند و تصور کند می‌تواند بازی مقصرنمایی اعمال کند و با این بازی افکار تصمیم سازان و نخبگان ایران را تحت تاثیر قرار دهد باور غلطی است. می‌دانیم در وین چه می‌خواهیم و آنچه می‌خواهیم کاملا در چارچوب برجام است. طرف مقابل هیچ ایرادی در متون ایران نگرفت و گفتند باید بررسی شود.

او همچنین تاکید کرد: نه تعجیل داریم و نه اجازه می‌دهیم کسی با وقت و انرژی ما در وین بازی کند. تیم با عزم توافق خوب عازم می‌شود و امیدواریم طرف مقابل با همین عزم بیاید. 

از طرف دیگر «علی باقری» معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و مذاکره‌کننده ارشد ایران در مذاکرات وین طی روزها و هفته‌های اخیر بارها اعلام کرده که تیم ایران در مذاکرات بسیار جدی است و ارائه اسناد از سوی جمهوری اسلامی نمایانگر جدیت این کشور برای رسیدن به توافق است و هم‌اکنون نوبت به طرف‌های مقابل است تا عزم خود را نشان دهند.

وی اخیراً تصریح کرده پس از آن که طرف‌های مقابل مذاکره‌کننده، به دو سند ارائه شده ایران پاسخ دهند، سند سوم تحت عنوان «تصمیم» درباره راستی‌آزمایی لغو تحریم‌های آمریکا علیه ایران ارائه خواهد شد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار