چین: اقدامات یک‌جانبه آمریکا علیه شرکای ایران «غیرقانونی» است اعلام وضعیت اضطراری هواپیمای آمریکایی در نزدیکی تنگه هرمز واشنگتن پست: ترامپ گزینه‌ چندانی برای تشدید تحریم علیه ایران ندارد حزب‌الله مصاحبه جعلی العربیه درباره بلندی‌های علی الطاهر را تکذیب کرد نیویورک‌تایمز: تهدیدهای ترامپ برای وادار کردن ایران به امتیازدهی، نتیجه معکوس داشته است تأکید نخست‌وزیر قطر بر تلاش برای میانجیگری میان ایران و آمریکا ایهود باراک: اقدام نتانیاهو در تشدید تنش‌ با ترکیه احمقانه است غریب آبادی: آمریکا اسم شکست بعدیش را «جنگ اقتصادی» گذاشته‌ است هشدار صنعا: مرحله جدید معادلات علیه عربستان دردناک‌تر خواهد بود عراقچی: اصرار آمریکا به سیاست شکست خورده شکست‌های بیشتر به بار می‌آورد حزب‌الله: با حمایت ایران قاطعانه ایستاده‌ایم/ معادله تهران تثبیت شد آمریکا مدعی شد: ۷۵۷ نظامی در جنگ ایران زخمی شده‌اند جلالی: پروژه‌های مشترک ایران و روسیه با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد ادعای جدید ترامپ درباره مذاکره با ایران: مذاکره با آنها اتلاف وقت است! ۷ تحریم جدید انگلیس علیه ایران + جزییات واکنش حماس به ادعای ترور فرماندهان مقاومت توسط اسرائیل

توضیحات دیپلمات ایرانی درباره نشست امنیتی تهران_ ریاض

توضیحات دیپلمات ایرانی درباره نشست امنیتی تهران_ ریاض خبرگزاری رویترز به نقل از یک دیپلمات ایرانی گزارش کرده است که هیچ مقام ایرانی در نشست امنیتی تهران و ریاض در پایتخت اردن حضور نداشته است.
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۰ - ۲۲ آذر ۱۴۰۰ - 2021 December 13
کد خبر: ۱۱۳۴۵۹

به گزارش راهبرد معاصر، خبرگزاری رسمی اردن (پترا) امروز (دوشنبه) گزارش کرده بود که کارشناسان سعودی و ایرانی در گفت‌وگوی امنیتی در «امان» پایتخت اردن شرکت کردند که در آن اقدامات اعتمادساز میان این دو کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

با این حال، خبرگزاری رویترز به نقل از یک دیپلمات ارشد ایرانی گزارش کرد که هیچ مقام ایرانی در این جلسه که پترا گزارش کرد به میزبانی پژوهشگاه عربی مطالعات امنیتی برگزار شده، حضور نیافته است.

این دیپلمات ایرانی آن طور که رویترز گزارش کرده، این چنین گفته است: «آن چه در امان برگزار شد، یک نشست رسمی نبود، اما البته چنین نشست‌هایی بین دانشگاهیان برای درک بهتر واقعیت‌های بین دو همسایه مفید است».

طبق گزارش رویترز، عربستان سعودی تاکنون هیچ اظهارنظری درباره گفت‌وگوی امنیتی در امان مطرح نکرده است.

خبرگزاری رسمی اردن «پترا» امروز (دوشنبه) از پایان نشست گفت‌وگوی امنیتی میان ایران و عربستان سعودی با مشارکت کارشناسان هر دو طرف در امان پایتخت اردن خبر داد و اعلام کرد که نشست مذکور بر «کاهش تهدید موشک‌ها و مکانیسم‌های پرتاب، اقدامات فنی برای اعتمادسازی میان طرفین بویژه درباره برنامه هسته‌ای ایران و همکاری در زمینه سوخت هسته‌ای و دیگر محورها» متمرکز بود.

گفت‌وگوی عربستان سعودی با جمهوری اسلامی ایران در ماه‌های اخیر، جزء رخداد‌های مورد توجه در سطح منطقه بوده است؛ ریاض تلاش می‌کند برخی مشکلات خود در سطح منطقه را از خلال این گفتگو حل و خواسته‌های را مطرح کند.

در این میان جنگ در یمن، مهم‌ترین خواسته دولت سعودی است و تلاش می‌کند گره آن را از طریق گفتگو با تهران باز کند و خود را از مخصمه نجات دهد.

ایران در هر دور گفتگو یادآوری و تأکید کرده است که میانجی نیست و به جای کسی از جمله یمنی‌ها مذاکره نمی‌کند و عربستان اگر خواستار حل بحرانش در یمن است باید مستقیما با «دولت نجات ملی در صنعاء» گفتگو کند.

تاکنون چهار دور گفتگو میان ایران و عربستان انجام شده است. پرونده این گفتگو در اختیار شورای عالی امنیت ملی است و نماینده‌ای از این شورا مسئولیت این مذاکرات را بر عهده دارد./فارس

کلمات کلیدی: عربستان ریاض
مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار