گروسی: ایران پیش از حملات، آژانس را از تدابیر حفاظتی نسبت به ذخایر اورانیوم آگاه کرده بود ترامپ: آتش‌بس خیلی خوب پیش می‌رود؛ اسرائیل خسارت‌های زیادی دید سخنگوی وزارت خارجه: حمله به پایگاه العدید دفاع مشروع بود و نباید اقدام علیه قطر محسوب شود انفجار‌های شدید در پایگاه‌های گروه‌های وابسته به دولت الجولانی در لاذقیه واکنش ایران به بیانیه شورای همکاری خلیج فارس بن گویر: اکنون زمان گشودن دروازه‌های جهنم به روی غزه است بیانیه بریکس در محکومیت تجاوز اسرائیل و آمریکا به ایران ارزیابی اطلاعاتی آمریکا: برنامه هسته‌ای ایران آسیب ندیده است ویتکاف: در حال مذاکره با ایران هستیم ایروانی در شورای امنیت: جنگ تمام‌عیار علیه ایران شکست خورد نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره آتش بس ایران و اسرائیل کرملین: قصد داریم روابط خود با تهران را بیش از پیش توسعه دهیم پزشکیان: حمله دیروز صرفاً واکنش به تجاوز آمریکا بود/ امیر قطر: اجازه اقدام از العدید علیه ایران را نمی‌دهیم درخواست فرانسه برای ورود ایران به مذاکرات سناتور آمریکایی: ضربه مرگباری به برنامه هسته‌ای ایران وارد نکرده‌ایم

بیانیه پایانی نشست سران شورای همکاری خلیج فارس/ تکرار ادعاها درباره ایران

دربیانیه پایانی نشست شورای همکاری خلیج فارس امده است:ادامه حملات حوثی‌ها با حمایت ایران تهدیدی برای امنیت منطقه‌ای است.
تاریخ انتشار: ۲۳:۴۴ - ۲۳ آذر ۱۴۰۰ - 2021 December 14
کد خبر: ۱۱۳۶۸۰

به گزارش راهبرد معاصر سران شورای همکاری خلیج فارس در بیانیه پایانی اجلاس امروز خود در ریاض بر اهمیت هماهنگی مواضع این کشورها به منظور حفظ منافع آنها و جلوگیری از بروز درگیری‌های منطقه‌ای و بین المللی تاکید کردند.

به گزارش الشرق، «نایف الحجرف» دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس، بیانیه پایانی را قرائت کرد که در آن بر مفاد ماده دو موافقتنامه دفاعی مشترک میان کشورهای عضو شورای همکاری تاکید شد، که بر اساس آن، کشورهای عضو شورای همکاری هر حمله‌ای به هر یک از آنها را حمله به همه آنها برمی‌شمرند و هر خطری که یکی از آنها را تهدید کند، تهدید برای همه آنها می‌دانند.

در این بیانیه همچنین بر آنچه در توافقنامه دفاعی متقابل در مورد تعهد کشورهای عضو به همکاری جمعی برای مقابله با همه تهدیدها و چالش‌ها تصریح شده، تاکید شده است.

سران شورای همکاری خلیج فارس اعلام کردند که مشتاقانه منتظر هستند، دولت جدید ایران نقش مثبتی در کاهش تنش و ایجاد اعتماد با آنها داشته باشد.

سران شورای همکاری همچنین بر ضرورت آنچه پایبندی ایران به منشور سازمان ملل و اصول حسن همسایگی خواندند، تاکید کردند.

آنها همچنین بار دیگر خواهان مشارکت کشورهای عضو شورای همکاری در هر مذاکراتی درباره ایران شدند.

در این بیانیه بار دیگر سران شورای همکاری، ادعای بی دلیل و مدرک حمایت ایران از حملات جنبش انصار الله یمن مطرح کردند و گفتند که ادامه حملات حوثی‌ها با حمایت ایران تهدیدی برای امنیت منطقه‌ای است.

آنها همچنین مدعی شدند که برای حفظ وحدت یمن و حفظ حاکمیت آن تلاش می‌کنند و هر گونه دخالت در امور آن را مردود می‌خوانند.

سران شورای همکاری خلیج فارس همچنین گفته‌اند که در این اجلاس در خصوص اصول و سیاست‌های توسعه همکاری‌های راهبردی و توسعه و یکپارچگی اقتصاد کشورهای خلیج‌فارس و تحقق آرمان‌های شهروندان توافق شد و بر لزوم تکمیل عناصر وحدت اقتصادی و سیستم‌های امنیتی و دفاعی مشترک کشورهای خلیج فارس تاکید شده است.

در بیانیه پایانی اجلاس سران خلیج فارس همچنین بر هماهنگی سیاست‌های خارجی کشورهای عضو و تدوین یک سیاست واحد که در خدمت مردم و حفظ منافع و دستاوردهای آنها باشد، تأکید شده است.
در بیانیه پایانی اجلاس همچنین بر اهمیت و ارتقای نقش زنان و جوانان در کشورهای شورای همکاری خلیج فارس تاکید شد.

بیست و چهارمین دور اجلاس سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس امروز سه‌شنبه در ریاض برگزار شد. امیر کویت و سلطان عمان در این اجلاس حضور نداشتند.

«مشعل الأحمد الجابر» ولی‌عهد کویت ریاست هیأت کشورش در این اجلاس را بر عهده داشت و «فهد بن محمود آل سعید» معاون نخست وزیر عمان هم به نیابت از هیثم بن طارق در این اجلاس شرکت کرد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر