عراقچی: فقط به زبان احترام پاسخ می‌دهیم/جنگ و تهدید محکوم به شکست است نماینده مجلس: سلاح‌های محرمانه‌ای آماده کرده‌ایم ابوترابی: هیچ دشمنی نباید به خاک ایران فکر کند کمیسیون اصل نود خطاب به رئیس جمهور؛ علت تعلل در واردات خودروهای دست دوم چیست؟ نتانیاهو: آمریکا با خلع سلاح حماس موافق است تکمیل اقدامات خصمانه اروپا علیه سپاه پاسداران مقام ایرانی: تصمیم تبادل سفیر میان تهران و قاهره اتخاذ شده است برگزاری محفل انس با قرآن کریم با حضور رهبر انقلاب اسلامی عارف: ایران در روند مذاکرات در چارچوب راهبرد «عزت، مصلحت و حکمت» حرکت می‌کند رئیس جمهور: 1500 همت در حوزه بهداشت هزینه می‌کنیم جلالی: همکاری‌های دفاعی ایران و روسیه ابعاد وسیع‌تری به خود گرفته است رزمایش تهران و مسکو در دریای عمان؛ تهدید دوباره آمریکا به اقدام نظامی علیه ایران پزشکیان: رفع مشکلات مردم وظیفه اصلی ماست رهبر انقلاب در خصوص جوانان چه توصیه‌ای کردند؟ + عکس دریادار ایرانی: حضور ناوگان فرامنطقه‌ای در غرب‌آسیا غیرموجه است/ مردم ایران با قدرت بیشتری با آنها مقابله خواهند کرد

مخبر: مذاکره از موضع ضعف راهبرد ایران نیست

معاون اول رئیس‌جمهور، گفت: مذاکره از موضع ضعف با قدرت‌های جهانی راهبرد ایران نیست و باید با بهره‌گیری از ظرفیت‌های بسیاری که در اختیار کشور است، امور اجرایی را در داخل مدیریت کنیم.
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۰ - ۲۵ آذر ۱۴۰۰ - 2021 December 16
کد خبر: ۱۱۳۸۳۹

به گزارش راهبرد معاصر به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی معاون اول رئیس‌جمهور، محمد مخبر عصر امروز (چهارشنبه) در گردهمایی رؤسای نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در کشورهای همسایه با تأکید بر اینکه دولت ضمن تقویت همه‌جانبه خود در داخل، اداره کشور را تنها به بحث مذاکرات وابسته نکرده است، منویات و تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر بهره‌گیری از فرصت حضور فعالانه مردم در اداره کشور را مورد اشاره قرار داد و گفت: باید نقدینگی موجود به سمت سرمایه‌گذاری و تولید جابجا شود و از ظرفیت‌های فعلی در مسیر پیشرفت و توسعه و آبادانی کشور استفاده کنیم.

 

وی، پیشبرد مذاکرات در دولت سیزدهم از موضع قدرت را از راهبردهای سیاست خارجی دولت دانست و تأکید کرد: مذاکره از موضع ضعف با قدرت‌های جهانی راهبرد نظام جمهوری اسلامی ایران نیست و باید با بهره‌گیری از ظرفیت‌های بسیاری که در اختیار کشور است، امور اجرایی را در داخل مدیریت کنیم.

 

معاون اول رئیس‌جمهور، همسایگی ۱۵ کشور با مرزهای جمهوری اسلامی را امتیازی بزرگ برای ایران برشمرد و گفت: راهبرد اساسی سیاست خارجی دولت سیزدهم ساماندهی و افزایش ارتباطات با همسایگان است.

 

مخبر همچنین به شرایط جغرافیایی کشور اشاره و تأکید کرد: وجود دو دریا در شمال و جنوب کشور، فرصتی بزرگ برای اشتغالزایی، افزایش رفاه اجتماعی و تولید ملی و همچنین رفع بحران آب است که باید با استفاده از سرمایه گذاری‌های داخلی از این مزیت الهی به خوبی استفاده کنیم.

 

وی تأکید کرد: پیشبرد راهبردهای سیاسی در تعامل با دیگر کشورها در صورت نداشتن یک فعالیت پایدار اقتصادی ادامه نمی‌یابد و به همین منظور باید به دنبال ارتباط سازنده با کشورهای همسایه، منطقه و جهان باشیم و تولیدات و سرمایه‌گذاری‌های مشترک را با جدیت دنبال کنیم.

 

معاون اول رئیس‌جمهور ادامه داد: سفرای ایران در کشورهای خارجی و به ویژه کشورهای همسایه باید استعدادهای هر کشور را به خوبی شناسایی کنند و سرمایه‌گذاری‌ها طوری هدایت شود که در نهایت سه‌گانه مردم، دولت و فعالین اقتصادی منتفع شوند.

 

مخبر همچنین تصریح کرد: باید ساختار سفارتخانه‌های ایران در کشورهای خارجی مبتنی و براساس ارزیابی پتانسیل‌های هر کشور تعریف شود.

 

معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه ستاد اقتصادی دولت آمادگی کامل دارد تا با همکاری وزارت خارجه و سفرای ایران و با بهره‌گیری از ظرفیت‌های دیپلماسی اقتصادی در راستای سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف ورود جدی داشته باشد، خاطرنشان کرد: سفرای ایران در کشورهای خارجی باید با جدیت امور اقتصادی را با اولویت ویژه دنبال نمایند زیرا رشد اقتصادی و افزایش تولید در کشور با اقدامات سفیران و سیاست خارجی دولت سیزدهم تقویت می‌شود و بر همین مبنا دولت تمامی امکانات و بسترهای لازم را با اختیار و ابزار کافی در اختیار سفرای ایران قرار می‌دهد.

 

مخبر همچنین خاطرنشان کرد: ظرفیت ایرانیان خارج از کشور یک فرصت فوق‌العاده برای رشد و آبادانی در داخل ایران است و همگی آنان آمادگی دارند تا با ورود سرمایه به داخل به پیشرفت اقتصاد کشور کمک کنند لذا سفرا باید تمامی اقدامات خود را به سمت هدایت سرمایه‌های این عزیزان در خارج از کشور به داخل بسیج کنند.

 

وی ادامه داد: دولت آمادگی دارد برای تمامی سرمایه‌گذاری‌های ایرانیان خارج از کشور در داخل فعالیت‌های اقتصادی متناسب ارائه و تعریف کند.

 

معاون اول رئیس‌جمهور با قدردانی از وزارت خارجه و سفرای ایران در برخی از کشورها برای کمک به دولت در زمینه کنترل بیماری کرونا و واردات واکسن در کشور ادامه داد: با تلاش‌های دولت و وزارت خارجه آمار مرگ و میر ناشی از کرونا از ۶۰۰ نفر در روز به رقم ۵۰ مورد رسیده که این یک دستاورد برای دولت است اما باید تلاش‌ها برای به صفر رسیدن این آمار ادامه یابد.

 

مخبر با اشاره به برخی مشکلات در ابتدای روی کار آمدن دولت سیزدهم در زمینه تأمین مالی برای تهیه واکسن از کشورهای خارجی گفت: سفرای ایران برای ورود واکسن به کشور تلاش‌های خوبی به عمل آوردند و در کنار این تلاش‌ها نیز تولیدات داخلی واکسن برای مهار ویروس کرونا در کشور قابل توجه بود.

 

وی تأکید کرد: با وجود مشکلات قبلی در زمینه جابجایی پول و کمبود کالاهای اساسی در ابتدای فعالیت دولت سیزدهم، در حال حاضر موفق شده‌ایم ذخیره کالاهای اساسی در بنادر و گمرکات و همچنین در داخل کشور را به مقدار بسیار زیادی افزایش دهیم و خوشبختانه با تلاش‌های دولت مشکلات موجود در زمینه فروش و صادرات نفت نیز مرتفع شده است.



ارسال نظر