دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

هشدار مسکو به ناتو/روسیه آماده پاسخ نظامی است

معاون وزارت خارجه روسیه گفت:اگر ناتو به نگرانی‌های امنیتی مسکو توجهی نکند، روسیه آماده پاسخ نظامی است.
تاریخ انتشار: ۲۱:۳۲ - ۲۹ آذر ۱۴۰۰ - 2021 December 20
کد خبر: ۱۱۴۵۰۹

به گزارش راهبرد معاصر معاون وزارت خارجه روسیه روز دوشنبه نسبت به هرگونه تحرکات امنیتی، نظامی ناتو در منطقه و نزدیک مرزهای روسیه هشدار داد.

«سرگئی ریابکوف» معاون وزارتخارجه روسیه روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرگزاری «تاس» اظهار داشت، اگر ناتو به نگرانی‌های امنیتی مسکو توجهی نکند، روسیه آماده پاسخ نظامی است.

این دیپلمات بلندپایه روس گفت: «[اگر ناتو نگرانی‌های مسکو را نادیده بگیرد] ما روش‌هایی برای پاسخ پیدا خواهیم کرد، از جمله از طریق ابزارهای نظامی و نظامی-فنی.»

ریابکوف گفت: «این را مجدداً تأیید می‌کنم. ما باید با اقدامات متقابل خود، فعالیت‌هایی که برایمان نگران‌کننده است را متعادل کنیم، زیرا آنها خطرات را افزایش می‌دهند.»

این دیپلمات ارشد روسیه همچنین تاکید کرد که روسیه به دنبال جلوگیری از این سناریو خواهد بود و نسبت به لزوم انجام گفت‌وگو برای جلوگیری از پیامدهای جدی آگاه است.

در 17 دسامبر(جمعه 26 آذر) وزارت خارجه روسیه دو پیش نویس در مورد ارائه تضمین‌های امنیتی قانونی از سوی ایالات متحده و ناتو را منتشر کرد.

«ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه پیشتر از ناتو خواسته بود تا گفت‌وگوهای اساسی درباره تضمین‌های امنیتی بلندمدت قابل اعتماد روسیه را آغاز کند. وی تاکید کرد که روسیه به تضمین های الزام آور قانونی نیاز دارد، زیرا غرب به تعهدات لفظی خود عمل نکرده است.

پیشتر، «یوری اوشاکوف» دستیار رئیس جمهور روسیه به «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی ایالات متحده گفته بود که مسکو آماده است فورا مذاکرات در مورد پیش نویس اسناد در مورد تضمین‌های امنیتی را آغاز کند. قرار است سرگئی ریابکوف به نمایندگی از روسیه در این مذاکرات حضور یابد.

مسکو هفته گذشته یک بسته پیشنهادی تضمین امنیتی را به آمریکا ارائه کرد که محدود شدن حضور نظامیان، کشتی‌ها و هواپیماهای جنگی ناتو در اطراف مرزهای روسیه و عدم گسترش این اتحاد نظامی غربی به مرزهای روسیه را در بر می‌گیرد.

از دیگر موارد پیشنهادی مسکو می‌توان به عدم استقرار موشک‌های میان‌برد و کوتاه‌برد در مجاورت مرزهای آمریکا و روسیه اشاره کرد.

این پیشنهادات بعد از آن مطرح شد که کشورهای غربی با جوسازی رسانه‌ای ادعای حمله احتمالی روسیه به اوکراین طی ماه‌های آتی را مطرح کردند که با استقبال مقامات این کشورها و تهدید مسکو به تحریم‌های سنگین و افزایش حمایت از دولت کی‌یف همراه شد.

این در حالی است که رئیس جمهور روسیه و دیگر مقامات ارشد این کشور، ادعای حمله به اوکراین را تکذیب کرده و آن را بهانه‌ای برای تقویت حضور ناتو در مرزهای غربی خود و افزایش فشار اقتصادی علیه مسکو توصیف کرده‌اند./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر