خبر مهم رئیس کل بانک مرکزی درباره خرید ارز از صرافی‌ها-راهبرد معاصر

خبر مهم رئیس کل بانک مرکزی درباره خرید ارز از صرافی‌ها

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به افزایش ارزآوری کشور در سال جاری، گفت: در طول 12 ماهه سال 1399 تأمین ارز به روش‌های مختلف معادل 36 میلیارد و 482 میلیون دلار بوده است اما در 9 ماهه 1400 تأمین ارزی کشور از روش‌های مختلف نزدیک به 40 میلیارد دلار بوده است.
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۳ - ۰۵ دی ۱۴۰۰ - 2021 December 26
کد خبر: ۱۱۵۲۵۹

به گزارش راهبرد معاصر؛  علی صالح‌آبادی امروز در نشست هم‌اندیشی با فعالان بخش خصوصی که در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد، با اشاره به نظرات مطرح شده در این جلسه توسط فعالان بخش خصوصی اظهارداشت: به نظر می‌رسد برای حل این مسائل باید کارگروه مشترکی تشکیل شود زیرا تنوع موضوعات بسیار زیاد است و با تشکیل یک کارگروه مشترک بین اتاق بازرگانی ایران و بانک مرکزی و البته در صورت حضور وزارت صمت می‌توان مسائل و مشکلات را در کارگروه مشترک مطرح و به نتیجه رساند.

 

وی با بیان اینکه سال آینده سال خوبی نسبت به امسال خواهد بود گفت: پیش‌بینی ما از میزان ارزآوری این است که سال آینده نسبت به امسال ارزآوری بیشتری خواهیم داشت.

 

رئیس کل بانک مرکزی تصریح کرد: در 9 ماهه امسال در حوزه‌های ارزی نسبت به سال گذشته وضعیت ارزی بهتر بوده است به‌طوری که در طول 12 ماهه سال 1399 تأمین ارز به روش‌های مختلف معادل 36 میلیارد و 482 میلیون دلار بوده است اما در 9 ماهه 1400 تأمین ارزی کشور از روش‌های مختلف نزدیک به 40 میلیارد دلار بوده است.

 

وی اظهار داشت: این موضوع نشان می‌دهد که در 9 ماهه امسال تأمین ارز ما از کل صادرات نسبت به سال گذشته بهتر بوده و لذا بخشی از این موضوع به موضوع بازگشت ارز حاصل از صادرات باز می‌گردد.

 

صالح‌آبادی با بیان اینکه وضعیت صادرات پتروشیمی‌ها امسال نسبت به سال گذشته بهتر بوده است،‌گفت: بازگشت ارز حاصل از صادرات جزء اولویت‌های کشور است و بازگشت ارز حاصل از صادرات نفت و فرآورده‌های آن و همچنین صادرات غیرنفتی باید به عنوان یک سیاست اصولی باشد و حتی اگر تحریم‌ها نیز برداشته شود بازگشت ارز حاصل از صادرات باز هم حائز اهمیت خواهد بود، ولی نرخ آن باید به‌گونه‌ای باشد که صادرکننده متضرر نشود.

 

وی با بیان اینکه کارگروه مشترکی با وزیر صمت تشکیل شده است و جلسات این کارگروه به صورت مرتب بین بانک مرکزی و وزارت صمت برگزار می‌شود افزود: تسهیلاتی فراهم شده است و چارچوب‌های این تسهیلات نهایی شده و به زودی ابلاغ خواهد شد.

 

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به اهمیت حوزه دانش‌بنیان بیان داشت: باید به این بخش نگاه ویژه داشته باشیم.

 

وی افزود: در مجموع وضعیت صادرات و بازگشت ارز حاصل از صادرات امسال نسبت به سال گذشته بهتر بوده است و پیش‌بینی ما آن است که سال آینده نیز وضعیت بهتر خواهد شد.

 

صالح آبادی اظهار داشت: در بودجه کل کشور نیز تا آنجا که امکان داشته موارد خوبی لحاظ شده و تسهیلات تکلیفی که همیشه در قانون بودجه بوده امسال آن موارد حذف شده است. همچنین موضوع افزایش سرمایه بانک‌های دولتی در بودجه امسال دیده شده است.

 

وی در رابطه با عرضه ارز حاصل از صادرات غیرنفتی در سامانه نیما بیان داشت: در این بخش ثبات خوبی داشته‌ایم و در رابطه با نرخ ارز خیلی نوسان در سامانه نداشته‌ایم و در بازار متشکل نیز همین وضعیت بوده است زیرا صادرکنندگان به هر مقداری که می‌خواهند برای رفع تعهد ارزی اسکناس بیاورند می‌توانند آن را در بازار متشکل ارزی عرضه کنند و نرخ بازار متشکل هم از سامانه نیما متفاوت است.

 

رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد:‌ در سامانه نیما نرخ دستوری نیست و بر مبنای عرضه و تقاضا است.

 

وی با تأکید بر اینکه تلاش ما این است که اقتصاد و بازارها پیش‌بینی‌پذیر باشند گفت:‌ رسیدن به این مهم نیازمند کمک همگان است و ما به عنوان بانک مرکزی پای کار هستیم.

 

صالح آبادی در مورد شفاف‌سازی آمارها نیز بیان داشت:‌ تلاش می‌کنیم آمارها به صورت منظم منتشر شود.

 

رئیس کل بانک مرکزی در خصوص مسأله تورم بیان داشت: یکی از ریشه‌های تورم در اقتصاد ایران سلطه سیاست‌های مالی و سیاست‌های پولی است، در طول سالیان متمادی با توجه به اینکه اقتصاد ما به درآمدهای نفتی بوده است سیاست مالی به سیاست‌های پولی غلبه داشته است و این موضوع یکی از مشکلات اقتصادی ایران است که در واقع بودجه دولت‌ها در سالیان متمادی از محل نفت و فرآورده‌های نفتی تأمین شده است در حال که در دنیا سیاست‌های مالی مستقل از سیاست‌های پولی است.

 

وی افزود: دولت‌ها از محل‌های دیگری بودجه خودشان را تأمین می‌کنند و تأمین بودجه دولت‌ها از محل درآمدهای نفتی نیست تا منجر به افزایش پایه پولی و نقدینگی شود بنابراین، این موضوع جزء سیاست‌های ما است که وابستگی را کم کنیم و بانک مرکزی به سمت استقلال بیشتر حرکت کند.

 

رئیس کل بانک مرکزی گفت: حل موضوع ناترازی بانک‌ها جزء برنامه‌های ما است و این کار نیازمند همکاری بانک‌ها است.

 

وی همچنین به دستورالعمل زنجیره تأمین اشاره کرد و گفت: این دستورالعمل اخیراً ابلاغ شده اما دستورالعمل نهایی نیست و به‌صورت آزمایشی در حال اجرا است و با برخی از بانک‌ها و وزارت صمت و اقتصاد در رابطه با این دستورالعمل بحث شده و به جمع‌بندی رسیده‌ایم اما با توجه به اینکه در مرحله پایلوت قرار دارد و عمومی نشده است در تکمیل آن از نظرات بخش خصوصی نیز استفاده خواهیم کرد./فارس

ارسال نظر