علت عودت محصولات صادراتی کشاورزی چیست؟-راهبرد معاصر
توضیحات شرکت ثامن در خصوص آلوده بودن محلول دیالیز صفاقی جذب ۳۰ هزار نفر به آموزش و پرورش با آزمون اختصاصی دانشگاه فرهنگیان شیوه برگزاری کنکور ۱۴۰۴ تغییر می‌کند؟ ورود ۱۳۰۰ دستگاه اتوبوس و ساخت ۳۹ خط جدید مترو پایتخت پلیس: دستگیری سارقان ۱۰میلیاردی طلافروشی در تهران ماهواره چمران جدیدترین تست‌های خود را با موفقیت به انجام رساند ایلان ماسک: نورالینک برای از بین بردن درد گردن و کمر باید تراشه مغزی بسازد صدور هشدار نارنجی هواشناسی برای شمال | سیلاب در راه است معاون وزیر آموزش و پرورش: آموزش و پرورش ملک جناح خاصی نیست/ از ظرفیت اساتید استفاده شود خبر خوش برای معلمان | کد ۱۹ استخدام ۶ هزار نفر برای وزارت آموزش و پرورش تایید شد جزئیات مسمومیت چند دانش‌آموز در شهرری | ماجرا چه بود؟ واکنش سازمان غذا و دارو به ماجرای محلول‌های دیالیزی آلوده دستگیری تبعه افغان مسلح در یافت آباد به اتهام قدرت نمایی خبر خوش برای معلمان جدید و فرهنگیان فاقد رتبه و جاماندگان رتبه بندی+ جزئیات ماجرای درگیری موتور سوار و یک زن | واکنش پلیس | دلیل ارجاع زن جوان به مراجع قضایی

علت عودت محصولات صادراتی کشاورزی چیست؟

مدیرکل امور فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو درمورد باقی‌مانده سموم در محصولات کشاورزی توضیح داد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۱ - ۰۷ دی ۱۴۰۰ - 2021 December 28
کد خبر: ۱۱۵۵۶۴

به گزارش راهبرد معاصر، فرامرز خدائیان با اشاره به اینکه سال‌هاست محصولات کشاورزی به کشور‌های مختلف صادر می‌شود، گفت: هر کشور قوانین و استاندارد‌های خاصی در مورد محصولات کشاورزی وارداتی دارد که ممکن است با کشور‌های دیگر متفاوت باشد، در این راستا کشور روسیه و اوراسیا نیز استاندارد و قوانین خود را دارند که به‌تازگی شرایط تغییر کرده است.

وی افزود: درمورد فلفل دلمه‌ای و فلفل‌های رنگی چهار نوع سم که در گلخانه‌های ایران مورد استفاده قرار می‌گرفت در کشور روسیه ثبت نشده بود.

مدیرکل غذای سازمان غذا و دارو با ابراز اینکه در قانون مسئولیت صدور گواهی بهداشتی (آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز) به‌عهده سازمان حفظ نباتات و صدور گواهی ایمنی (باقی‌مانده سموم، فلزات سنگین و نیترات) به‌عهده وزارت بهداشت است، گفت: تا پیش از این تنها مؤلفه‌ای که صادرکننده باید آن را رعایت می‌کرد، ارائه گواهی بهداشتی بود و الزامی برای گواهی ایمنی وجود نداشت؛ با توجه به اینکه پروتکل کشور روسیه تغییر و گواهی ایمنی را نیز الزامی کرده است، جلسات مختلفی برگزار شد که براساس تفاهم بین دو کشور مقرر شد با بازدید و بررسی بستر‌های کشت محصولات موضوع رفع شود.

خدائیان با بیان اینکه گواهی ایمنی محصولات در همه کشور‌ها وجود دارد و درجه اهمیت موضوع در برخی کشور‌ها متفاوت است، اضافه کرد: براساس قوانین کشور، همه محصولات کشاورزی و غیرکشاورزی برای واردات رصد و سپس مجوز ترخیص صادر می‌شود.

وی با یادآوری اینکه هر کشوری مطابق قوانین خود درمورد محصولات وارداتی اقدام می‌کند، اظهار کرد: شاخص باقی‌مانده سموم MRL نام دارد که بیشترین میزان حد مجاز باقی‌مانده سموم را تعیین می‌کند که ممکن است شاخص هر کشوری نسبت به کشور دیگر سخت‌گیرانه‌تر و یا راحت‌تر باشد.

خداییان ادامه داد: بر اساس اعلام مسئولین مربوطه، برگشت اخیر محصولات کشاورزی از کشور‌های مختلف به‌خاطر وجود سموم و آلاینده‌ها نبوده است و بحث آفات و بیماری‌های گیاهی مطرح بوده است که در حال رایزنی با کشور‌های هدف صادرات هستند.

مدیرکل غذای سازمان غذا و دارو در پایان اطمینان خاطر داد: مردم عزیز نگرانی از بابت سلامت محصولات غذایی موجود در داخل نداشته باشند و همکاران ما در سازمان غذا و دارو در تعامل با سازمان‌های مربوطه، پایش‌های کیفی لازم را انجام می‌دهند، این موضوع را نه‌تن‌ها برای مردم خودمان، بلکه برای مردم کشور‌های دیگر نیز حساسیت داریم./تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار