ضرورت تبیین مکتب حاج قاسم برای جامعه امروز-راهبرد معاصر
یادداشت اختصاصی سردار«رسول سنایی‌راد»، معاون سیاسی دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی معظم کل قوا؛

ضرورت تبیین مکتب حاج قاسم برای جامعه امروز

مکتب شهید سلیمانی نشان می دهد که این فرمانده و سردار بزرگ اسلام در سطحی بود که امروز می‌تواند سرمشق و الگوی راه کسانی قرار بگیرد که می خواهند عزت و اقتدار را برای کشور و نظام اسلامی‌شان کسب کنند. مکتب حاج قاسم الگویی است که در عرصه‌های مختلف موفق بود؛ حاج قاسم در قامت فرماندهی نیروی قدس توانست به نیروهای مقاومت گستره، عمق و استحکام بدهد به گونه‌ای که مقاومت را امروز از سطح دفاعی به سطح بازدارندگی ارتقا داده است.
سردار رسول سنایی‌راد؛ معاون سیاسی دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی معظم کل قوا
تاریخ انتشار: ۰۸:۲۴ - ۱۴ دی ۱۴۰۰ - 2022 January 04
کد خبر: ۱۱۶۳۱۵

ضرورت تبیین مکتب حاج قاسم برای جامعه امروز

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ دی ماه سال 98 بود که دشمن که از اقتدار و صلابت حاج قاسم سلیمانی فرمانده پر قدرت ایران در سپاه قدس وحشت داشت با کمک پهپاد‌های خود، ایشان را به شهادت رساند اما دشمن نمی دانست که مکتب حاج قاسم و راه و پیام این سردار مقتدر اسلام ادامه دارد و باز هم خواب راحت را از چشمان آنها می رباید.


اما چرا مکتب حاج قاسم یکی از ضروریات امروز کشور چه در عرصه سیاست و چه در عرصه اجرا و عمل عنوان می‌شود؟ مکتب شهید سلیمانی نشان می دهد که این فرمانده و سردار بزرگ اسلام در سطحی بود که امروز می‌تواند سرمشق و الگوی راه کسانی قرار بگیرد که می خواهند عزت و اقتدار را برای کشور و نظام اسلامی شان کسب کنند. شهید سلیمانی و مکتب حاج قاسم الگویی است که در عرصه‌های مختلف موفق بود؛ حاج قاسم در قامت فرماندهی نیروی قدس توانست به نیروهای مقاومت گستره، عمق و استحکام بدهد به گونه‌ای که مقاومت را امروز از سطح دفاعی به سطح بازدارندگی ارتقا دهد.


در جبهه مقاومت هم حاج قاسم فرمانده بزرگی بود که توانست موفقیت های بزرگی حاصل کند. اگر امروز حزب‌الله و حماس می‌توانند در مقابل تهاجم صهیونیست‌ها دفاع کنند و توان امروزشان مانع از دست زدن صهیونیست‌ها به اقدامات احمقانه می‌شود در نتیجه اقدامات شهید سلیمانی است که توانست با فرماندهی خودش چنین سطحی از قدرت را برای مقاومت فراهم کند. حاج قاسم در عین اینکه مرد میدان بود می‌توانست هم پشتیبان دیپلماسی باشد و هم در عرصه دیپلماسی ایفای نقش کند.


اگر تعارف را با خودمان کنار بگذاریم باید اذعان کنیم امروز انباشت برخی از مشکلات به دلیل برخی ناکارآمدی ها و سوء مدیریت ها است؛ اما اگر مدیری لایق همچون شهید سلیمانی در عرصه‌ای حضور داشته باشد شاهد درخشش در آن عرصه خواهیم بود. هم ‌اکنون ما در عرصه‌هایی شاهد گله‌مندی مردم هستیم و این به نوع مدیریت ها برمی‌گردد.


مکتب حاج قاسم از ضروریات امروز کشور است چرا که اگر بتوانیم از این فرصت استفاده کنیم و در تبیین این مکتب و معرفی دقیق و شفاف شهید سلیمانی بکوشیم، می تواند در عین تزریق امید به جامعه و مردم انگیزه‌ای هم در بخش‌های مدیریتی برای حل مشکلات پدید آورد.


واقعیت این است که وقتی مقام معظم رهبری از شهید سلیمانی و مکتب حاج قاسم تجلیل می‌کنند و می‌فرمایند زمانی که حاج قاسم زنده بود، به من گزارش میداد و از کارهایش تجلیل می‌کردم و امروز در برابر او تعظیم میکنم، نشان می‌دهد که ما امروز نوعی الگوی مدیریتی داریم که می‌تواند برای ما توفیقات بزرگی را رقم بزند.


اما اینکه چگونه مسئولین از این الگو دنباله‌روی کنند به نظر می‌رسد که در انتصابات مدیران و مسئولان حتما باید شاخص هایی را در نظر بگیریم که در مکتب شهید سلیمانی مورد توجه بوده است چرا که در عرصه‌هایی که مقام معظم رهبری فرمانی را صادر کردند و این فرمان محقق شده، همان عرصه‌ای بوده که شهید سلیمانی آنرا دنبال کرده اند و این بر می‌گردد به ویژگی‌های شهید سلیمانی و آنچه که امروز به آن‌ مکتب شهید سلیمانی می‌گوییم.


لذا به نظر می‌رسد حتما باید در انتصابات به شاخص‌های مکتب حاج قاسم توجه شود و مردانی از جنس شهید سلیمانی به کارهای بزرگ گمارده شوند همانگونه که در سیستم های تشویقی و سازوکارهای تشویقی بایستی این شاخص‌ها گنجانده شوند تا زمینه پیاده‌سازی عملی این مکتب در عرصه راهبردی فراهم گردد.


از منظر دیگری باید عنوان کرد شهید سلیمانی شاگرد برجسته‌ مکتب اسلام و اهل‌بیت(ع) بودند و این ویژگی را شما هم در سیره نبی‌اسلام و هم ائمه‌ اطهار می‌بینید؛ شهید سلیمانی هم چنین ویژگی‌هایی داشت. لذا اگر الگوی حاج قاسم و دنباله روی از مکتب وی باب شود باز هم می‌توانیم شاهد تکرار این ویژگی نزد دیگران باشیم. شهید سلیمانی در عین حال که در اوج اقتدار بود نسبت به زیر دستان بسیار مهربان بود. امروز اگر این خصلت و روحیه دینی را شایسته بداریم و برای آن ارج و منزلت قائل باشیم بایستی برای پیاده‌سازی آن در جامعه تلاش کنیم.


اگر فرد تواضع دینی و اخلاقی را درونی کرده باشد مسلما می‌تواند در جای لازم مهربان و در جای لازم مقتدر باشد، همانگونه که حضرت امام(ره) مقتدرترین رهبر اسلامی بود اما در بزنگاه هایی ما لطافت‌های روحی و مهربانی ایشان را هم شاهد بودیم چرا که ایشان می‌تواند أَشِدّاءُ عَلَى الكُفّارِ رُحَماءُ بَينَهُم باشد. اگر تربیت دینی را تقویت کنیم و این آموزه‌های مکتبی را به عرصه مدیریت و فرماندهی بکشانیم، چنین خصلتی که برآمده از آموزه‌های دینی و ملی ماست می‌تواند ترویج و گسترش پیدا کند.

 

ارسال نظر