محکومیت استفاده ابزاری آلمان و انگلیس از ساز و کار‌های حقوق بشری علیه ایران القسام شهادت یکی از رهبران حماس در حمله اسرائیل به جنوب لبنان را تأیید کرد ترامپ: نتانیاهو احتمالا هفته آتی به آمریکا می‌آید حمله هوایی رژیم اسرائیل به صیدا؛ ۳ شهید و هدف‌گیری یکی از فرماندهان حماس شهادت یکی از رهبران حماس در حمله رژیم اسرائیل به صیدا در جنوب لبنان حمله هوایی آمریکا به شمال یمن رسانه اسرائیلی: طرح اردوغان را در سوریه خنثی کردیم رسانه عبری: موساد وارد فاز عملیات ترور در یمن شده است پزشکیان در گفت‌و‌گو با ولیعهد عربستان: با هیچ کشوری سر جنگ نداریم اخراج چندین عضو از شورای امنیت ملی دولت ترامپ جنگنده‌های اسرائیلی ریف دمشق را بمباران کردند موضع گیری مسکو درباره تهدیدات ترامپ علیه تاسیسات هسته‌ای ایران پزشکیان در گفتگو با مهدی المشاط: انسجام، مانع ظلم دشمنان به مسلمانان خواهد شد شنیده شدن صدای انفجار قوی در دمشق ۲۴ شهید در حمله اسرائیل به مدرسه‌ای در شرق غزه

بیانیه کم سابقه ۵ قدرت هسته‌ای جهان در رد جنگ اتمی

۵ قدرت هسته‌ای جهان با صدور بیانیه‌ای مشترک خواستار جلوگیری از وقوع جنگ اتمی میان کشور‌های دارنده سلاح‌های اتمی شدند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۵ - ۱۴ دی ۱۴۰۰ - 2022 January 04
کد خبر: ۱۱۶۳۹۲

به گزارش راهبرد معاصر، روسیه، انگلیس، آمریکا، چین و فرانسه در یک بیانیه مشترک کم‌سابقه تأکید کرده‌اند که «جنگ هسته‌ای قابل بردن نیست و نباید هرگز وارد آن شد.»

۵ کشور در این بیانیه مدعی شده‌اند «جلوگیری از جنگ میان ۵ کشور دارنده سلاح‌های هسته‌ای و کاهش مخاطرات استراتژیک را جزو «اصلی‌ترین مسئولیت‌های» خود می‌دانند.

در این بیانیه آمده است: «ما تأکید می‌کنیم که جنگ هسته‌ای قابل بردن نیست و هرگز نباید وارد آن شد. از آنجا که استفاده از سلاح‌های هسته‌ای تبعات گسترده‌ای دارد ما تصریح می‌کنیم که سلاح‌های هسته‌ای-تا زمانی که وجود داشته باشند- بایستی در خدمت مقاصد دفاعی باشند، مانع ستیزه‌جویی شده و از جنگ جلوگیری کنند. ما قویاً باور داریم که باید از گسترش بیشتر چنین سلاح‌هایی جلوگیری کرد.»

قدرت‌های هسته‌ای جهان در بخش دیگری از این بیانیه بر تمایل خود برای همکاری با همه کشور‌ها در جهت ایجاد فضایی برای پیشروی به سوی خلع سلاح اتمی تأکید کرده‌اند.

آمریکا تنها کشور جهان است که تاکنون از بمب اتمی استفاده کرده است. روز ششم آگوست ۱۹۴۵، آمریکا نخستین بمب اتمی جهان را بر فراز شهر هیروشیما پرتاب کرد و ضمن نابودی این شهر، ۱۴۰ هزار نفر را به کام مرگ کشاند. ایالات متحده تنها سه روز بعد، بمب دوم را بر روی شهر ناگازاکی پرتاب کرد که طی آن ۷۰ هزار نفر دیگر به خاک و خون کشیده شدند.

قدرت بمب اتمی که در شهر هیروشیما منفجر شد معادل ۱۵ هزار تن و قدرت بمبی که روی ناگازاکی انداخته شد معادل ۲۱ هزار تن تی‌ان‌تی بود. دمای زمین در لحظه انفجار بمب به ۴ هزار درجه رسید و باران رادیواکتیوی بر روی دو شهر هیروشیما و ناگازاکی فرود آمد.

نجات یافتگان از بمباران اتمی این دو شهر نیز سرانجام خوشایندی نداشتند و اغلب با سرطان‌های تیروئید، سینه و دیگر انواع سرطان‌ها مواجه شدند./فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار