سویه فرانسوی کرونا را بشناسید-راهبرد معاصر
فراهم شدن امکان دریافت کارت ورود به جلسه آزمون‌های نهایی نوبت دی ماه آموزش و پرورش شرور مسلح شمیران دستگیر شد پرداخت حقوق بازنشستگان کشوری براساس جداول جدید متناسب سازی از ۲۸ آذر / واریز حقوق در دو بخش ادارات، مدارس و دانشگاه‌های کرمانشاه فردا چهارشنبه تعطیل شدند تهران فردا هم تعطیل شد/ آموزش غیرحضوری مدارس و تعطیلی دانشگاه‌ها و ادارات استان تهران مدارس و دانشگاه‌های زنجان چهارشنبه ۲۸ آذر تعطیل شد فردا دانشگاه بوعلی سینا تعطیل شد/ فعالیت‌های آموزشی به صورت مجازی آلودگی هوای تهران به وضعیت قرمز رسید مدارس قم فردا (چهارشنبه) غیرحضوری شد نیمه شرقی کشور رکوردار سرما شد  ادارات مازندران فردا تعطیل نیست؛ فعالیت مدارس غیرحضوری تردد رایگان بانوان با BRT و مترو در روز زن / برگزاری نمایشگاه خوداشتغالی زنان در ایستگاه‌های منتخب مترو مدارس ۱۱ شهرستان کرمانشاه فردا چهارشنبه تعطیل است / ادارات فعالند مدارس و دانشگاه‌های یزد فردا هم تعطیل شدند گیلان ۲۷ آذرماه تعطیل نیست

سویه فرانسوی کرونا را بشناسید

واریانت B.۱.۶۴۰.۲ موسوم به سویه فرانسوی یا IHU (اولین بار انستیتو دانشگاهی بیماری‌های عفونی مدیترانه‌ای شهر مارسی فرانسه آن را معرفی کرد) در اخبار مطرح شده است.
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۰ - ۱۵ دی ۱۴۰۰ - 2022 January 05
کد خبر: ۱۱۶۶۰۵

به گزارش راهبرد معاصر، هرچند قدمت این سویه تقریبا به امیکرون نزدیک است و به ۱۰ دسامبر (۱۹ آذر) ۲۰۲۱ برمی گردد، اما به دلیل ترس عمومی مردم از بیماری کووید۱۹ و آمادگی ذهنی برای خبرسازی ها، اکنون نقل محافل شده است. این واریانت در مقاله فیلیپ کولسون و همکارانش از فرانسه گزارش شده که در medRxiv در دسترس است.

تا این لحظه حدود ۱۲ نفر مبتلا به این واریانت از فرانسه گزارش شده است که همه مبتلایان با فردی که دو دوز واکسن دریافت داشته است؛ ولی اخیرا به کشور کامرون در آفریقا سفر کرده، در تماس بودند.

حسن رودگری عضو هیات علمی مرکز تحقیقات ژنومیک علوم پزشکی شهید بهشتی و معاون پژوهشی سازمان نظام پزشکی درباره اینکه واریانت فرانسوی چه ویژگی‌هایی دارد و آیا از امیکرون و دلتا خطرناک‌تر است؟ می‌گوید: کندتر بودن سرعت گسترش این واریانت در مقابل امیکرون امر واضحی است و در خصوص شدت بیماری یا خطرناکتر بودن آن نیز گزارشی موجود نیست. این سویه که از جانب WHO یک واریانت تحت مطالعه و بررسی یا Variant under investigation نامیده شد، اصالتا آفریقایی است و حاصل تجمع ۴۶ جهش ژنتیکی و ۳۷ حذف یا deletion ژنتیکی بوده و این تغییرات گسترده ژنتیکی منجر به جایگزینی هنجارشکن ۳۰ آمینو اسید و حذف ۱۲ تای دیگر شده است.

رودگری ادامه می‌دهد: برخی دانشمندان این تعدد جهش‌ها را علامتی از مقاومت احتمالی این واریانت در مقابل واکسن‌ها یا ایمنی ناشی از ابتلا می‌دانند. باید این تصور را هم داشت که شاید تجمع انواع دیگر جهش‌ها باعث کاهش اثر جهش‌های شناخته شده و خطرناک در این سویه شود، چون باوجود داشتن N۵۰۱Y و E۴۸۴K، اما گزارش تایید شده‌ای برای سریعتر بودن، آلاینده‌تر یا خطرناک‌تر بودن در یک ماه اخیر وجود ندارد و تا بحال تنها در ۱۲ نفر دیده شده است. گزارشات بالینی هم حاکی از وجود شدت خفیف تا متوسط بیماری در این افراد است.

وی درباره اینکه آیا اومیکرون خطرناک‌ترین سویه کروناست؟ گفت: اکنون امیکرون که خاستگاهش آفریقای جنوبی است، تا حدی شبیه سویه مطلوب است، هرچند باید منتظر اطلاعات بیشتر و تکمیلی‌تر در مورد کم خطری و یا عوارضش بود. امیکرون در مجموع حدود ۶۰ جهش دارد که ۵۰ تای آن منجر به تغییرات آمینو اسید می‌شود و ۸ تا نمی‌شود و ۲ عدد هم در منطقه غیر کدگذاری non-coding شده هستند. ۳۲ جهش پروتئین اسپایک را تحت شعاع قرار می‌دهند که می‌تواند قدرت فرار از ایمنی بدهد. در امیکرون ۳ حذف کوچک و یک اضافه کوچک نیز در منطقه پروتئین اسپایک‌وجود دارد. از این جهش‌ها حدود ۱۵ عدد بر روی اتصال ویروس به گیرنده‌های سلولی میزبان هم اثر می‌گذارند.

وی ادامه داد: شاید برخی جهش‌ها به امیکرون قدرت انتقال بالا داده باشد، اما در عین حال از شدت بیماری کاسته که خبر خوبی است و در اکثر کشور‌های درگیر آمار مرگ و میر چندان تغییر نکرده است مثلا در انگلستان باوجود ابتلای تا ۲۲۰ هزار نفر در روز، اما مرگ و میر عمدتا زیر ۱۰۰ نفر و بیشتر در افراد واکسن نزده بوده است، بیماری‌های زمینه‌ای یا ناشی از سویه دلتاست. مطالعات اولیه در آفریقای جنوبی و انگلستان حاکی از آن است که باوجود گسترش سریع و احتمال ابتلای مجدد افراد، اما امیکرون بین ۳۰ تا ۷۰ درصد میزان بستری کمتری از سویه قبلی دارد.

او تاکید کرد: در حال حاضر وجود امیکرون بعنوان سوش غالب با شدت بیماری کمتر از سابق را می‌توان با گسترش پوشش جهانی واکسیناسیون و رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و پیشگیری از ایجاد سویه‌های جدید و خطرناک به پاندمی کووید۱۹ خاتمه داد و آن را به یک بیماری عادی تبدیل کرد./باشگاه خبرنگاران

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده