به گزارش راهبرد معاصر کمال حیدری معاون بهداشت وزارت بهداشت در نامهای به معاونین بهداشت دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی سراسر کشور، آخرین مصوبات و به روز رسانی تزریق نوبت سوم واکسن کرونا و واکسن مسافرین که در کمیته ملی واکسن کووید ۱۹ به تصویب رسیده را ابلاغ کرد.
متن این نامه به شرح زیر است:
پیرو مکاتبات شماره ۳۰۰/۱۸۷۸۳ د مورخ ۱۴۰۰/۹/۳۰ در خصوص تزریق دُز سوم واکسن کووید ۱۹ به گروه سنی بالای ۱۸ سال و ۳۰۰/۱۵۱۷۵ د مورخ ۱۴۰۰/۸/۱۱ در خصوص واکسیناسیون مسافرین، دستورالعملهای مذکور باتوجه به مصوبات کمیته ملی واکسن کووید ۱۹ مورخ ۱۴۰۰/۱۰/۶ به شرح ذیل به روز رسانی میشود:
- افرادی که نوبت اول و دوم واکسنهای غیرفعال (سینوفارم، بهارات بیوتک و کووایران برکت) تزریق کرده اند، برای نوبت سوم ترجیحا از واکسن غیرفعال استفاده شود گرچه میتوانند آسترازنکا و یا پاستوکووک پلاس نیز دریافت نمایند.
- افرادی که در نوبت اول و دوم واکسن آسترازنکا تزریق کرده اند، در نوبت سوم میتوانند واکسن آسترازنکا، پاستوکووک پلاس یا واکسن اسپوتنیک V نوبت اول (تحت عنوان اسپوتنیک لایت) را دریافت نمایند.
- افرادی که در نوبت اول و دوم واکسن اسپوتنیک V تزریق کرده اند، در نوبت سوم میتوانند واکسن آسترازنکا یا پاستوکووک پلاس را دریافت نمایند.
- برای داوطلبان شرکت کننده در کارآزمایی بالینی واکسن پاستوکووک در دو شهری که واکسن سه نوبته دریافت کرده اند، تزریق دُز چهارم (یادآور) پس از گذشت ۶ ماه از تزریق دُز سوم با واکسن پاستوکووک پلاس انجام گیرد.
- افرادی که دو نوبت واکسن غیرفعال (سینوفارم، بهارات بیوتک یا کووایران برکت) را دریافت کرده و به علت الزامات سفر تمایل به تزریق دو نوبت آسترازنکا دارند، با اخذ رضایت نامه و ارائه مدارک سفر میتوانند دو نوبت آسترازنکا با رعایت فاصله حداقل یک ماه بین نوبتها را دریافت نمایند.
- افرادی که دو نوبت واکسن اسپوتنیک V را دریافت کرده و به علت الزامات سفر تمایل به تزریق دو نوبت آسترازنکا دارند، پس از اخذ رضایت آگاهانه و ورود به مطالعه پژوهشی میتوانند دو نوبت آسترازنکا را دریافت نمایند. این مطالعه باید توسط کمیته اخلاق مورد تایید قرار گیرد.
- افرادی که در نوبت اول و دوم، واکسن پروتئین نوترکیب (اسپایکوژن) تزریق کرده اند، در نوبت سوم میتوانند همان واکسن را دریافت نمایند. /باشگاه خبرنگاران