اصلاحات از ضعف عملکرد دولت آسیب دیده است/روحانی نتوانست پشتوانه رهبری را حفظ کند-راهبرد معاصر
عملیات مشترک مرزبانان ایران و عراق در مقابله با سلاح‌های غیرمجاز پیام تسلیت رهبر انقلاب درپی درگذشت حاج سید علاءالدین میر محمد صادقی رئیس‌جمهور عازم قاهره شد رئیس‌جمهور فردا به مصر می‌رود تاجگردون: ۱۱ میلیارد دلار برای کالا‌های اساسی تخصیص یافت  بودجه ۱۴۰۴ به شورای نگهبان ارسال شد استاندار تهران: تعطیلی‌ها روزانه اعلام می‌شوند ربیعی: رئیس‌جمهور قانون حجاب و عفاف را در دستورکار شورای امنیت ملی قرار داد وکیل پرونده «کنسرت فرضی»: بازداشت پرستو احمدی در مازندران سخنگوی دولت: افزایش دو یا سه برابری بودجه نیرو‌های مسلح صحّت ندارد امام جمعه موقت تهران: هدف رژیم صهیونیستی از نیل تا فرات است / جامعه جهانی برای توقف این رژیم به پا خیزد  واکنش صمصامی به گران سازی نرخ ارز؛ وزیر اقتصاد استیضاح شود + عکس اطلاعیه سپاه: شبکه ضد امنیت ملی در قزوین متلاشی شد بیانیه سپاه / آغاز دورانی نوین از پروسه شکست دشمنان امت اسلامی و غلبه جبهه مقاومت بر توطئه ترکیبی جبهه باطل سخنگوی دولت: اغلب بنزین تولیدی کشور مطابق با استانداردهای یورو ۴ است
حسین مرعشی:

اصلاحات از ضعف عملکرد دولت آسیب دیده است/روحانی نتوانست پشتوانه رهبری را حفظ کند

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران با بیان اینکه مسیر انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ از ۹۸ می‌گذرد، گفت: جریان اصلاحات حتماً از شرکت در انتخابات طفره نخواهد رفت.
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۱ - ۰۴ خرداد ۱۳۹۸ - 2019 May 25
کد خبر: ۱۲۰۲۶

به گزارش راهبرد معاصر ، حسین مرعشی عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی  درباره بیانیه گام دوم انقلاب که چندی پیش از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شد، اظهار داشت: در واقع افرادی چون بنده که با افکار و اندیشه‌های مقام معظم رهبری آشنایی دارم، بیانیه ایشان به عنوان گام دوم انقلاب را جمع‌بندی از مواضع قبلی ایشان می‌دانم.

 

وی افزود: معتقدم که بیانیه گام دوم انقلاب جمع‌بندی مقام رهبری در آستانه آغاز دهه پنجم انقلاب بود و تکیه بر جوانان نیز پیام‌ ایشان نسبت به آینده است.

 

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران درباره وضعیت احزاب در ایران تصریح کرد: هنوز در جمهوری اسلامی احزاب به عنوان بخشی از نظام پذیرفته نشده‌اند. احزاب می‌توانند یک کارکرد مکمل در نظام‌های سیاسی داشته باشند.

 

مرعشی معتقد است که اگر بخواهیم همه زیر جبهه‌ها را نیز لحاظ و احصا کنیم، بیشتر از ۶ نحله فکری و گرایش سیاسی نخواهد بود. وقتی این تعداد حزب در کشور وجود دارد یعنی در واقع حزب نداریم؛ اولین موضوعی هم که درباره احزاب باید حل شود این است که نظام جمهوری اسلامی ایران به عنوان نظام مردمی و حاکم باید بپذیرد که حزب هم جزوی از ساختار سیاسی ایران است.

وی تاکید کرد: اگر قرار باشد احزاب جدا از نظام سیاسی باشد و نقش و کارکردی بر عهده نگیرند طبیعتاً نمی‌توانیم شاهد شکل‌گیری احزاب قوی در کشور باشیم.

 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در پاسخ به این پرسش که گفتید شش حزب باید در کشور وجود داشته باشد مثال بزنید، خاطرنشان کرد: این حداکثر بود. مثلاً اصولگرایان، اصلاح‌طلبان، جبهه پایداری، اعتدالیون، روی این چهار حزب به راحتی می‌توان توافق کرد. اما اصولگرایان و اصلاح‌طلبان هم می‌توانند دو گرایش زیرمجموعه‌ای داشته باشند.

 

مرعشی درباره جایگاه حزب کارگزاران سازندگی در جبهه اصلاحات گفت: حزب کارگزاران در جبهه اصلاحات اثرگذار است یعنی حزب کارگزاران در جبهه اصلاحات دارای یک جایگاهی است که هیچ اتحاد و ائتلافی در اصلاح‌طلبان شکل نمی‌گیرد مگر اینکه حزب کارگزاران در آن حضور داشته باشد. بنابراین حزب کارگزاران هم می‌تواند نقش اثباتی داشته باشد و هم مبارزه منفی به خود بگیرد.

 

وی به فسلسفه وجودی حزب اعتدال و توسعه اشاره و بیان کرد: اشکالی که به حزب اعتدال و توسعه وارد است، این است که آنها مطلقاً نتوانستند در جبهه اصولگرایان حضور و پایگاهی داشته باشند یعنی حزب اعتدال و توسعه به اهداف مهم خود نرسیده است.

 

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران در همین رابطه افزود: جبهه اصولگرایان هیچ وقت اعتنایی به حزب اعتدال و توسعه نداشته و این حزب حتی حضور حداقلی هم این جبهه نداشته است. از نظر من حزب اعتدال و توسعه از اهداف خود فاصله گرفته است. حزب اعتدال و توسعه برای ورود به جبهه اصلاحات نیز احتیاط می‌کند هرچند جبهه اصلاحات ممکن بود حزب اعتدال و توسعه را به عنوان یک حزب میانه بپذیرد. آنها خودشان تأکید دارند که ما اصلاح‌طلب نیستم.

 

مرعشی درباره احتمال ائتلاف حزب متبوعش با حزب اعتدال و توسعه در انتخابات آتی مجلس، گفت: کارگزاران که خواسته اصلی خود را اصلاح‌طلبی می‌داند خاستگاه خود را رها نمی‌کند که برود به حزبی که نه میانه است و نه جایگاهی در اصولگرایی دارد، ائتلاف کند. برویم با حزب اعتدال و توسعه ائتلاف کنیم چه اتفاقی بیفتد؟ آن چیزی که ما با این ائتلاف از دست می‌دهیم در برابر آن چیزی که باید به دست بیاوریم خیلی بیشتر است. در کشور درست کردن جریان سوم کار ساده‌ای نیست.

 

وی با بیان اینکه حزب اعتدال و توسعه به دنبال ایجاد یک جریان سوم است، تصریح کرد: این کار غیر ممکن است. ضعف‌های موجود از سوی دولت آقای روحانی در سیاست، اقتصاد و مدیریت ظهور کرد، زمینه اجتماعی این حرکت را بیش از پیش تضعیف کرد. اگر دولت آقای روحانی که موفق شد برجام را ایجاد کند،‌در حفظ برجام نیز موفق می‌بود، «شاید» زمینه‌ای برای ایجاد یک نحله و گفت و گوی جدیدی به نام اعتدال شکل می‌گرفت.

 

رئیس دفتر رئیس دولت سازندگی افزود: اگر کسی در ایران می‌توانست جبهه سوم در ایران درست کند، حزب کارگزاران با محوریت آقای هاشمی می‌توانست این کار را صورت دهد که البته نتوانستیم، بنابراین تکلیف‌مان را خیلی زود در جبهه اصلاحات روشن کردیم.

مرعشی درباره عملکرد دولت تدبیر و امید نیز معتقد است، آقای روحانی دستاوردهای زیادی در دولت نخست خود داشت اما نتوانست این دستاوردها را حفظ کند بنابراین در دور دوم آنگونه که باید شاید موفق نبود و دستاوردهایش خیلی سریع از دست رفت و همین سبب شد تا زمینه رشد یک تفکر سوم نیز از دست برود و ضعیف شود.

 

وی اضافه کرد: ما به عنوان اصلاح‌طلبان از ضعف‌ها و شرایطی که دولت در آن قرار گرفته آسیب دیده‌ایم اما جریان اصلاحات یک جریان ریشه‌داری است این ضعف‌ها و ضربه‌ها، چیزی نیست که بخواهد اصلاحات را از پای درآورد چرا که اصلاحات ریشه در دهه اول انقلاب دارد.

 

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی بر این باور است که دولت جمهوری اسلامی و آقای حسن روحانی به عنوان رئیس آن که باید پاسخگوی مردم باشد کاملاً از عنصر قدرت تخلیه شده است.

 

مرعشی با تاکید براینکه ضعف‌های دولت چه در انتخاب افراد، چه در انتخاب سیاست‌هاقابل بیان است، گفت: مهم‌ترین ضعف را این می‌دانم که دولت نتوانست پشتوانه رهبری را حفظ کند و این را من از همه اینها مهم‌تر می‌دانم. بالاخره ما که به آقای روحانی رای دادیم، به روحانی‌ای رای دادیم که نماینده رهبری در شورای عالی امنیت ملی بود. ما که نمی‌خواستیم آقای روحانی بشود خاتمی، موسوی و کروبی دوم.

 

وی ادامه داد: ما می‌خواستیم روحانی کسی باشد که زانو به زانوی رهبری بنشیند و با هماهنگی مقام معظم رهبری مشکلات کشور را حل و فصل کند. اینها را به عنوان ضعف می‌پذیرم. چه ضعف‌های تاکتیکی در حوزه‌های اطلاع‌رسانی و چه ضعف‌های کلان مدیریتی.

 

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران درباره بعد شخصیتی مرحوم هاشمی رفسنجانی نیز اظهار کرد: من هیچ وقت ندیدم که آقای هاشمی بدِ کسی را بخواهد. یک وقتی دوستان حزب مشارکت بعد از حوادث مربوط به مجلس ششم از آقای هاشمی وقت خواستند و پیش ایشان رفتند. وقتی که بیرون آمدند من از آنها پرسیدم چه شد؟ گفتند این مرد مطلقا به روی خودش نیاورد که ما با او چه کار کردیم. ما را درست راهنمایی کرد، تحویل گرفت، وارد گفت‌وگو شد و ضعف‌هایمان و نقاط قوت‌مان را گفت.

 

مرعشی افزود: آقای هاشمی آدم بزرگی بود و آدم‌های بزرگ مخالفان بزرگ هم دارند. ممکن است اشتباهات بزرگ هم کرده باشند. اگر حب و بغض‌ها را کنار بگذاریم، آقای هاشمی به عنوان یک نمونه می‌تواند مورد مطالعه دقیق قرار گیرد.

 

وی درباره اظهارات اخیر موسوی خویئنیها درباره مرحوم هاشمی رفسنجانی نیز گفت: آقای خوئینی‌ها همیشه با آقای هاشمی زاویه داشته و چیز جدیدی هم نبوده است. آقای خوئینی‌ها در آن موضع در جبهه اصلاحات کاملاً تنهاست. نه از روحانیون مبارز، نه از بقیه احزاب و نه هیچ کس آقای خوئینی‌ها را در آن جهت‌گیری و نوع نگاه به آقای هاشمی همراهی نمی‌کند.

 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب همچنین به وضعیت اصلاح طلبان در شرایط فعلی اشاره و با تاکید بر اینکه مهمترین وظیفه ما پایداری جمهوری اسلامی و ایران است، گفت: ما به هیچ عنوان صحنه سیاست ایران را علی‌رغم همه محدودیت‌ها ترک نمی‌کنیم. اگر راهکارها را از ما بخواهند و حتی نخواهند هم راهکارمان را ارائه می‌دهیم.

 

مرعشی با بیان اینکه جریان اصلاحات حتماً از شرکت در انتخابات طفره نخواهد رفت، خاطرنشان کرد: دوستانی که می‌گویند مشروط، به خاطر این است که شرایط را بهبود ببخشند. خیلی برایمان سخت است که ظرفیت‌های فراوانی داشته باشیم که به صحنه نیایند یا حذف شوند و ما با لیست‌های حداقلی حداکثر مسئولیت را بپذیریم.

 

وی درباره گزینه‌های احتمالی جریان اصلاح طلب برای انتخابات 1400 نیز گفت:انتخابات مجلس یازدهم زمینه ریاست جمهوری ۱۴۰۰ را فراهم می‌کند. پس این انتخابات صرفا انتخابات مجلس نیست. من خودم به عنوان کسی که فوق‌العاده علاقمندم که ایران در مسیر سربلندی قدم‌های جدی‌تری را بردارد، فکر می‌کنم چه اصولگرایان و چه اصلاح‌طلبان باید بهترین ظرفیت‌هایشان را برای انتخابات مجلس یازدهم آماده کنند.

 

وی افزود: از مجلسی که اکثریتش اصولگرا باشد یا اصلاح‌طلب، به شرط کفایت ، یک رئیس‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌جمهور‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ خوب بیرون خواهد آمد؛ یعنی در انتخابات ۱۴۰۰ انتخاباتی در تراز ایران و کسی که بتواند همپای رهبری حرکت کند و پاسخگوی مسائل پیچیده ایران امروز باشد، انتخاب خواهد شد. پس به نظرم نباید فعلا روی ۱۴۰۰ تمرکز کنیم.

 

مرعشی درباره پارلمان اصلاحات نیز با بیان اینکه پارلمان اصلاحات جایگزین شورای عالی اصلاح‌طلبان نیست بلکه بالاتر است، تصریح کرد: اشخاص حقیقی در پارلمان اصلاحات به جای روش کدخدامنشی، دموکراتیک انتخاب می‌شوند اما پارلمان اصلاحات به انتخابات مجلس آتی نمی‌رسد.

منبع:فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده